Αθλητισμος

Τσιτσιπάς: Ο Μεντβέντεφ δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τενίστα μετά τον αποκλεισμό του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © EPA/DEAN LEWINS

O Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε την έκρηξη του Μεντβέντεφ: «Δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και η πορεία τους στο Australian Open σταμάτησε ένα βήμα πριν τον τελικό της διοργάνωσης, καθώς ηττήθηκε από τον Ρώσο με 3-1 σετ.

Το παιχνίδι είχε ένταση και δεν έλειψαν οι στιγμές που τα πράγματα ξέφυγαν. Ο Μεντβέντεφ εξερράγη στο δεύτερο σετ, όπου μίλησε πολύ εκνευρισμένος στον διαιτητή για τη συμπεριφορά του πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά

Ο Έλληνας τενίστας κλήθηκε να σχολιάσει το ξέσπασμα του αντιπάλου του και ανέφερε ότι ο Μεντβέντεφ «δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά

Για την έκρηξη του Μεντβέντεφ στο 2ο σετ: «Δεν δίνω σημασία σε τέτοια πράγματα. Ξέρω παίκτες που το κάνουν για να σε αποσυντονίσουν, ίσως είναι τακτική. Είναι εντάξει, δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος, άλλωστε».

Για το αν δέχθηκε συμβουλές από τον προπονητή του: «Δεν ήταν coaching. Με είδατε τις προάλλες να χάνω το σκορ στα ματς μου. Δεν ακούω τίποτα όταν παίζω, είναι αδύνατον. Με τον κόσμο να φωνάζει τόσο δυνατά σε κάθε πόντο, πρέπει να έχεις τρομερή ακοή για να μπορέσεις να ακούσεις τον προπονητή σου. Γελούσα τις προάλλες γιατί, νομίζω στο ματς με τον Περ, ο προπονητής μου ήταν 5 χιλιόμετρα μακριά και πήρα warning. Ήταν η πιο αστεία στιγμή του τουρνουά».

Για τον αν αποσυντονίστηκε με το warning που πήρε στο 4ο σετ: «Έχω συνηθίσει. Με έχουν στο στόχαστρο εδώ και καιρό. Έχω πάρει warnings στο παρελθόν και οι διαιτητές προσέχουν το box μου, ποτέ δεν προσέχουν το box του αντιπάλου. Είμαι θύμα εδώ και πολύ καιρό. Ποτέ δεν θα καταλάβουν ότι δεν ακούω τίποτα όταν παίζω.

»Προσπαθώ να βρω λύσεις, να διαβάσω το παιχνίδι πριν τον πόντο. Το τελευταίο που θέλω είναι να μου δίνει κάποιος οδηγίες και συμβουλές. Δεν είμαι άνθρωπος που θα ακούσω την ώρα που παίζω. Στην προπόνηση μπορεί».

Tσιτσιπάς: Η Έυα Ασδεράκη επιβεβαίωσε το coaching του πατέρα

Σημειώνεται ότι ο υπεύθυνος διεξαγωγής του αγώνα ανάμεσα στον Τσιτσιπά και στον Μεντβέντεφ ζήτησε από την Εύα Ασδεράκη να πλησιάσει το σημείο όπου καθόταν ο Απόστολος Τσιτσιπάς για να επιβεβαιώσει εάν υπάρχει coaching.

Η διεθνής διαιτητής επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στον Έλληνα τενίστα και τον πατέρα του και έτσι ο διαιτητής έκανε την παρατήρηση στο Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σουηδός πρώην πρωταθλητής του τένις και σχολιαστής στο Eurosport, Ματς Βιλάντερ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφραστεί αρνητικά προς το γεγονός ότι ο Απόστολος Τσιτσιπάς μιλά κατά τη διάρκεια των αγώνων στον γιο του, έθεσε το θέμα σε διαφορετική βάση. 

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Θεωρώ τρομερά δύσκολο ο Μεντβέντεφ να άκουσε τον Απόστολο Τσιτσιπά να δίνει οδηγίες. Εδώ αμφιβάλλω εάν τον άκουγε ο Στέφανος, αφού ο πατέρας του φορούσε μάσκα και υπήρχε φασαρία στο γήπεδο. Πάντως είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε γενικότερα για το τι είναι coaching και τι όχι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ