Αθλητισμος

Tσιτσιπάς: Η Εύα Ασδεράκη επιβεβαίωσε το coaching του πατέρα

H διαιτητής που είχε προκαλέσει την οργή της Σερένα Ουίλιαμς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσιτσιπάς
Στεφανος Τσιτσιπας © EPΑ Pool

Ο υπεύθυνος διεξαγωγής του αγώνα Τσιτσιπά - Μεντβέντεφ ζήτησε από την διαιτητή Εύα Ασδεράκη να επιβεβαιώσει εάν υπάρχει coaching από τον πατέρα του πρώτου.

Σύμφωνα με το Eurosport, ο υπεύθυνος διεξαγωγής του αγώνα ανάμεσα στον Τσιτσιπά και στον Μεντβέντεφ ζήτησε από την Εύα Ασδεράκη να πλησιάσει το σημείο όπου καθόταν ο Απόστολος Τσιτσιπάς για να επιβεβαιώσει εάν υπάρχει coaching.

Η διεθνής διαιτητής επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στον Έλληνα τενίστα και τον πατέρα του και έτσι ο διαιτητής έκανε την παρατήρηση στο Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σουηδός πρώην πρωταθλητής του τένις και σχολιαστής στο Eurosport Ματς Βιλάντερ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφραστεί αρνητικά προς το γεγονός ότι ο Απόστολος Τσιτσιπάς μιλά κατά τη διάρκεια των αγώνων στον γιο του, έθεσε το θέμα σε διαφορετική βάση. 

Μεταξύ άλλων τόνισε πως «Θεωρώ τρομερά δύσκολο ο Μεντβέντεφ να άκουσε τον Απόστολο Τσιτσιπά να δίνει οδηγίες. Εδώ αμφιβάλλω εάν τον άκουγε ο Στέφανος, αφού ο πατέρας του φορούσε μάσκα και υπήρχε φασαρία στο γήπεδο. Πάντως είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε γενικότερα για το τι είναι coaching και τι όχι».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ρώσος αθλητής είπε στον διαιτητή ότι ο Απόστολος Τσιτσιπάς δεν σταματά να μιλά και να δίνει οδηγίες στον γιο του, Στέφανο. Με βάση τον κανονισμό κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

«Ο πατέρας του του μιλάει σε κάθε πόντο. Όταν σου μιλάω θα με κοιτάς. Απάντα μου. Ο πατέρας του του μιλάει σε κάθε πόντο. Είσαι ηλίθιος. Είσαι τρελός» είπε μεταξύ άλλων ο Μεντβέντεφ στον διαιτητή του ημιτελικού στο Australian Open κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ποια είναι η Έυα Ασδεράκη

Η Χαλκιδαία Έυα Ασδεράκη ασχολείται επαγγελματικά με τη διαιτησία του τένις και αποτελεί μία από τις κορυφαίες στον τομέα της. Αν και αρχικά την κέρδισε η ενόργανη γυμναστική, μέχρι τα 17 χρόνια της έπαιζε τένις και, μάλιστα, βρέθηκε στο νούμερο 7 για τις Ελληνίδες κάτω των 16 ετών. Αλλά εντελώς συμπωματικά έγινε διαιτητής. Είχε την πρώτη εμπειρία της σε ηλικία 15 ετών, καθώς βοήθησε σε ένα τουρνουά ως κριτής γραμμών. Σιγά σιγά η ρακέτα άρχισε να ξεκολλάει από το χέρι της. Την ίδια χρονιά, το 1999 συμμετείχε στη σχολή της ΕΦΟΑ.

Έχει διαιτητεύσει μεγάλους αγώνες τόσο γυναικών όσο και ανδρών αλλά στις μνήμες έχει μείνει το 2011, όποτε μπήκε στο στο στόχαστρο της Σερένα Ουίλιαμς σε μία διαφωνία που έγινε viral. Αιτία μία ποινή που επέβαλε η Ελληνίδα umpire στην τότε Νο1 κατά τη διάρκεια αγώνα στο US Open με αντίπαλο τη Σαμ Στόσουρ από την Αυστραλία. «Μην τολμάς να με κοιτάς καν. Αν σε δω στον διάδρομο, μην επιχειρήσεις να περπατήσεις δίπλα μου. Μου έδωσες ποινή γιατί εξέφρασα την άποψή μου; Βρισκόμαστε στην Αμερική. Εγώ είμαι Αμερικανίδα. Εσύ δεν είσαι ελκυστική μέσα σου. Είσαι λούζερ», έλεγε έξαλλη η Σερένα στην 29χρονη τότε Ασδεράκη.

Serena Williams vs Eva Asderaki _US Open2011

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ