Αθλητισμος

Ξανά στο ξενοδοχείο κράτησης ο Τζόκοβιτς

Tη Δευτέρα ξεκινά το Αυστραλιανό Open

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Australian Open στη Μελβούρνη © EPA/DAVE HUNT
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Australian Open στη Μελβούρνη © EPA/DAVE HUNT

Ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς έφθασε στο ξενοδοχείο κράτησης για μετανάστες, στο οποίο παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφθασε στο ξενοδοχείο κράτησης για μετανάστες, στο οποίο παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα, σήμερα λίγο πριν τις 15.30 (τοπική ώρα, 06.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται επίσης για την κράτηση 33 αιτούντων άσυλο και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της COVID-19.

Αυστραλιανό δικαστήριο όρισε την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ακύρωσης της βίζας του Τζόκοβιτς αύριο, Κυριακή, στις 09.30 (τοπική ώρα, 00.30 ώρα Ελλάδας).

Η υπόθεση οδηγήθηκε με ταχύτατες διαδικασίες το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Αυστραλίας) ενώπιον του δικαστή Άντονι Κέλι, ο οποίος είχε δικαιώσει προ ημερών τον νούμερο ένα τενίστα στην διεθνή κατάταξη.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ζήτησαν από το δικαστήριο να απαγορεύσει την απέλαση του Σέρβου τενίστα από την Αυστραλία. Ο συνήγορός του Νικ Γουντ τόνισε ότι η νομική ομάδα του Νόλε θα κάνει «αίτηση διόρθωσης», μια διαταγή που απαγορεύει την απέλαση του τενίστα και την υποχρεωτική του κράτηση σε κέντρο μεταναστών.

Ο ίδιος είπε στον δικαστή Κέλι ότι η νομική του ομάδα μπορεί να καταθέσει την αίτηση απόψε, καθώς «ο χρόνος είναι πολύτιμος», δοθέντος του ότι το Australian Open αρχίζει τη Δευτέρα.

Ακυρώθηκε η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, αποφάσισε την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Χοκ ακύρωσε την βίζα του «Νόλε» για λόγους «πρωτοκόλλου υγείας και κοινού καλού, καθώς ήταν προς όφελος της κοινότητας».

Η δήλωση του Άλεξ Χοκ αναφέρει: «Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κύριος Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω».

Η απόφαση αυτή ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία κορωνοϊού».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ