Αθλητισμος

Hend Zaza: Η νεότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι 12 ετών

Αγωνίζεται στο πινγκ πονγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 12χρονη Hend Zaza από τη Συρία είναι η νεότερη αθλήτρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων και διεκδικεί μετάλλιο στο πινγκ πονγκ © YouTube
Η 12χρονη Hend Zaza από τη Συρία είναι η νεότερη αθλήτρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων και διεκδικεί μετάλλιο στο πινγκ πονγκ © YouTube

Η 12χρονη Hend Zaza από τη Συρία είναι η νεότερη αθλήτρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων και διεκδικεί μετάλλιο στο πινγκ πονγκ.

Καθ 'όλη την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, υπήρξαν πολλά παραδείγματα εξαιρετικά ταλαντούχων νέων με τεράστιο αντίκτυπο στην παγκόσμια σκηνή. Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του συνεχίζουν αυτή την παράδοση, καθώς η 12χρονη Hend Zaza ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στο Τόκιο.

Η Hend είναι από τη Συρία και κέρδισε τη θέση της στους Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο του 2020, όταν  νίκησε στο πινγκ πονγκ την 42χρονη Mariana Sahakian από το Λίβανο. 

Πρόκειται για την πρώτη αθλήτρια από τη Συρία που κερδίζει εθνικό τίτλο στο πινγκ πονγκ και πλέον έχει βάλει πλώρη για να διεκδικήσει και ολυμπιακό μετάλλιο. 

«Είναι ένα δώρο για τη χώρα μου, τους γονείς μου και όλους τους φίλους μου» λέει η 12χρονη Zaza που, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας της, έζησε μέρος της παιδικής της ηλικίας εν μέσω εμφυλίου. Ωστόσο, το πινγκ πονγκ ήταν η μόνη της διέξοδος όσο ο πόλεμος ήταν παρόν. 

Οι συνεχείς διακοπές ρεύματος είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβολή ορισμένων προπονήσεών της, αλλά ούτε κι αυτό στάθηκε ικανό να την αποτρέψει από την επιθυμία της για ένα ολυμπιακό μετάλλιο. «Ονειρεύομαι να γίνω παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης», λέει η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ προσθέτει πως θέλει επίσης να τελειώσει τις σπουδές της και να γίνει φαρμακοποιός.

Ο αθλητισμός είναι στο αίμα της

Η Zaza είναι το μικρότερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς της και ο πατέρας της είναι πρώην ποδοσφαιριστής και τώρα δάσκαλος γυμναστικής. «Ο αθλητισμός είναι στο αίμα μου», είπε σε συνέντευξή του το 12χρονο κορίτσι. «Η οικογένειά μου με στήριξε από τις πρώτες μέρες μου και, ως το μικρότερο παιδί, με φροντίζουν όλοι πολύ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ