Αθλητισμος

Βασιλιάς του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όλα τα ρεκόρ που έσπασε

Στα 26 του χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους κορυφαίους

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/TANNEN MAURY

Όλα τα ιστορικά ρεκόρ που κατέρριψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τις εμφανίσεις του στα playoffs του ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εκπληκτικός στους τελικούς του ΝΒΑ απέναντι στους Φίνιξ Σανς και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 50 ολόκληρα χρόνια. Ο Greek Freak παρουσιάστηκε πιο έτοιμος και πιο συγκεντρωμένος από ποτέ, κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και δικαίως αναδείχθηκε MVP των τελικών του ΝΒΑ

Τα κατορθώματά του άφησαν άφωνους συμπαίκτες και αντιπάλους, με αποκορύφωμα το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε τον τίτλο στους Μιλγουόκι Μπακς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σημειώνει τους 50, από τους 105 πόντους της ομάδας του. 

Ο σούπερ σταρ των Μπακς έκανε τα πάντα στο παρκέ τα ξημερώματα της Τετάρτης σε μία ιστορική εμφάνιση, που χαρακτηρίζεται μία από τις καλύτερες στα χρονικά του ΝΒΑ. Ειδικά, αν συνυπολογίσει κανείς την κρισιμότητα του παιχνιδιού και τα ρεκόρ που έσπασε.

MVP των τελικών του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όλα τα ρεκόρ

  • Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών.
  • Έγινε μόλις ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημειώνει 50 πόντους σε αγώνα των ΝΒΑ Finals.
  • Έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Σακίλ Ο΄Νιλ (2000) που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια στους NBA Finals.
  • Μόνο ο Αντετοκούνμπο και ο Μάικλ Τζόρνταν έχουν κατακτήσει δύο MVP κανονικής περιόδου, ένα MVP τελικών και ένα βραβείο Καλύτερου Αμυντικού της Χρονιάς.
  • Είναι ο πρώτος MVP των τελικών που έχει πάρει και το βραβείο του Πιο Βελτιωμένου Παίκτη (2016/17).
  • Είναι ένας από τρεις Ευρωπαίους που έχουν κατακτήσει MVP των τελικών και ένας από συνολικά πέντε μη Αμερικανούς.
  • Ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπομπ Πέτιτ (1958) με 50 πόντους σε αγώνα των τελικών που κρίνει τον τίτλο.
  • Μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (1993) και ο Αντετοκούνμπο έχουν καταφέρει να σημειώσουν 20 πόντους σε μια περίοδο στα NBA Finals.
  • Ακόμη, οι Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης, Κώστας) έγιναν τα πρώτα τρία αδέρφια με δαχτυλίδι πρωταθλητή στο ΝΒΑ (σ.σ. και τα Σεπόλια η πρώτη ελληνική συνοικία με τρεις πρωταθλητές στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο).

Giannis LEGENDARY 50 PTS & 5 BLOCKS in MASTERFUL Close Out Performance 🤯

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν κλείσει τα 27 του χρόνια, έχει καταφέρει να κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του.

Πρωτάθλημα ΝΒΑ, MVP των Τελικών, Δύο βραβεία MVP κανονικής διάρκειας, 5 All Star Games, MVP του All Star Game, 3 φορές στην καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ, 2 στην δεύτερη, Αμυντικός της σεζόν, 3 φορές στην καλύτερη αμυντική 5άδα, 1 στην δεύτερη και έχει και ένα βραβείο του πιο βελτιωμένου.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ήθελα τον δύσκολο δρόμο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εξήγησε ότι ήθελε τον δύσκολο και όχι τον εύκολο δρόμο προκειμένου να φτάσει στηνκορυφή. 

«Θα ήταν εύκολο να πάω αλλού και να πάρω πρωταθλήματα, να πάω σε μια superteam. Όμως, αυτός είναι ο δύσκολος και ο σωστός δρόμος. Και τα καταφέραμε. Το κάναμε. Τα καταφέραμε», είπε ο Greek Freak.

Η υπόσχεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2014

Η κατάκτηση του τροπαίου από τους Μιλγουόκι Μπακς ήταν κάτι που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε στα μυαλό του, ακόμα και το μακρινό 2014, όταν η ομάδα ήταν ακόμα σε στάδιο που δεν διεκδικούσε τίτλους. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης πάντοτε έβαζε υψηλούς στόχους και δεν σταματούσε μέχρι να τους πετύχει. Συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου του 2014, είχε δώσει μια υπόσχεση και 7 χρόνια μετά ήρθε η ώρα να την κάνει πράξη.

«Δεν θα φύγω ποτέ από την ομάδα και την πόλη του Μιλγουόκι, μέχρι να χτίσουμε μια ομάδα πρωταθλητισμού».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ατζέντη του, Γιώργος Πάνου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έρχεται στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου. Έπειτα από κάποιες υποχρεώσεις, θα πάει για διακοπές με την οικογένειά του, προκειμένου να αποφορτιστεί μετά από μια τόσο δύσκολη σεζόν.

Μάλιστα, ο 26χρονος σούπερ σταρ ζήτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου υποδοχή από 100.000 φιλάθλους στο αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ