- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παναθηναϊκός: «Πράσινο φως» για τα 75 εκατ. του Βοτανικού
Το Ecofin της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε την έγκρισή του
«Πράσινο φως» από Ecofin για κονδύλι 75 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.
Το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (Ecofin) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε την έγκρισή του για την χορήγηση 75 εκατομμυρίων ευρώ για τα έργα ανάπλασης και περιβαλλοντικής υποστήριξης στον Βοτανικό, που περιλαμβάνουν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Την Ελλάδα, στη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup και του Ecofin, εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μάλιστα, κατά τη συζήτηση της αποτίμησης της δημοσιονομικής πολιτικής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Σταϊκούρας, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας.
Τα έργα του Βοτανικού
Το project που αφορά τον Βοτανικό και τα έργα ανάπλασης και περιβαλλοντικής υποστήριξης περιλαμβάνεται σε ένα μεγαλύτερο πλάνο, το οποίο αφορά τη μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων ύψους 32 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από το 2022 το ελληνικό δημόσιο θα έχει δικαίωμα εκταμίευσης των παραπάνω 75 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλύψουν εξ ολοκλήρου όλα τα έργα υποδομής και περιβαλλοντικής υποστήριξης στο Βοτανικό, όπως και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Στα 75 αυτά εκατομμύρια θα προστεθούν ακόμα 55 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων και άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που προορίζονται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ανέγερσης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού, το οποίο ούτως ή άλλως θα ανήκει στο δήμο Αθηναίων, ενώ στην όλη διαδικασία θα «μπουν» κονδύλια και από την Περιφέρεια Αττικής, για τα λοιπά υποστηρικτικά έργα.
Πρόκειται για μία εξαιρετική εξέλιξη ως προς το έργο της «Διπλής Ανάπλασης» καθώς έτσι εξασφαλίζεται το 85 με 90% της συνολικής χρηματοδότησης του project του Βοτανικού και έτσι μπορούν πλέον να επισπευθούν όλα τα βήματα. Να σημειωθεί πως για την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό είχε υπολογιστεί ένα ποσό μικρότερο των 75.000.000 ευρώ (σ.σ. περίπου κατά 20.000.000 ευρώ), αλλά θα χρησιμοποιηθούν τα υπόλοιπα χρήματα για να γίνουν και εργασίες πέριξ των εγκαταστάσεων που θα έχουν να κάνουν με την υποστήριξή τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ματέους Κούνια - Αγωνία για τον τραυματισμό του Ραφίνια
Ο Σαϊμπαρί σκόραρε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης στέλνοντας τους Αφρικανούς στην κορυφή του 3ου ομίλου
Ιστορική νίκη με το γρηγορότερο γκολ της διοργάνωσης - Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Η ανάρτηση του «δικεφάλου» στα social media για τον Ρουμάνο τεχνικό
Η πρώτη νίκη της σεζόν για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη
Με αφορμή την εμφάνιση του στο εναρκτήριο ματς της Πορτογαλίας
Στον καλλιτεχνικό χώρο ο Έλληνας τενίστας είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Stiopkyn»
15 μέλη της αποστολής δεν έλαβαν την απαραίτητη άδεια εισόδου για να εισέλθουν σε αμερικανικό έδαφος
Μεξικό 1970: Το τελευταίο καλοκαίρι της ποδοσφαιρικής αθωότητας
Στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται ότι δεν τον τροφοδότησαν επαρκώς
Απορρίφθηκε το αίτημα να κλείσει η υπόθεση
Ο «Ζοτς» δεν έχει αποφασίσει οριστικά μέχρι στιγμής
Απίστευτες εικόνες από το Όσλο
«Ο Ράζβαν θα αποτελεί πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ» - Η ανακοίνωση
Σπουδαία μεταγραφή για το τριφύλλι με τον Ολλανδό αμυντικό
Οι ώρες και τα κανάλια μετάδοσης
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.