Αθλητισμος

Στον τελικό της Ευρωλίγκας η Βουλιαγμένη

Το βράδυ διεκδικούν τίτλο τα κορίτσια του πόλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65486-132016.jpg

Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης νίκησαν 9-7 εχθές την ιταλική Ιμπέρια και προκρίθηκαν στον τελικό του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη.

Η ελληνική ομάδα πήρε την πρόκριση ανατρέποντας το σκορ στην τρίτη περίοδο, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση την τερματοφύλακα Κούβδου. Η ιταλική ομάδα προηγήθηκε 6-4 στην αρχή της τρίτης περιόδου, αλλά η Βουλιαγμένη απάντησε σε τρία λεπτά με σερί 3-0, πέρασε μπροστά 7-6 και από το σημείο αυτό κράτησε το προβάδισμα έως το τέλος.

«Παίξαμε καλύτερα, αδικηθήκαμε από την διαιτησία, έπρεπε να νικήσουμε πιο εύκολα. Στον τελικό με τη Σαμπαντέλ δεν υπάρχει φαβορί. Η έδρα της Σαμπαντέλ μπορεί να είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα για εμάς, γιατί το άγχος μερικές φορές είναι αρνητικός παράγοντας για τους γηπεδούχους», είπε ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου.

Η Βουλιαγμένη θα αγωνιστεί απόψε στις 22:15 κόντρα στην Σαμπαντέλ, η οποία δεν φοβήθηκε την κάτοχο οκτώ πρωταθλημάτων Ευρώπης, Οριζόντε Κατάνια και με 14-9, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της και να βρεθεί ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 3-2, 2-0

Βουλιαγμένη (Κώστας Δήμου): Kούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου, Χυδηριώτη 1, Ντάσιου, Ξενάκη, Ασημάκη, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 2, Πρωτόπαππα, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 2, Ζοφώλη Ν

Ιμπέρια (Μάρκο Καπάνο): Γκορλέρο, Ραλάτ 1, Μποριέλο, Τεντέσκο, Στιέμπερ 2, Καζανόβα 1, Πομέρι, Καρέγκα 2, Έμολο, Μπενκαρντίνο, Ντρόκο 1, Αμορέτι, Σολαίνι.

Δ.Κ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ