Αθλητισμος

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 121 άνθρωποι της Γιουβέντους

Οι φήμες και τα fake news που κυκλοφορούν ασυστόλως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιουβέντους κορωνοϊος
Σε καραντίνα η Γιουβέντους λόγω κορωνοϊού © EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Σε καραντίνα όλη η Γιουβέντους λόγω κορωνοϊού. Μετά τον Ρουγκάνι που διεγνώσθη με κορωνοϊό όλη η Γιουβέντους θωρακίζεται απέναντι στον ιό.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε αθλητή στην πολύπαθη Ιταλία ήταν αυτό του Ντανιέλε Ρουγκάνι της Γιουβέντους. Ήταν λογικό κι επόμενο να μπουν σε καραντίνα όσοι άνθρωποι ήρθαν σε επαφή μαζί του τις τελευταίες μέρες (συμπαίκτες, προπονητές, υπάλληλοι κλπ.) και αυτοί είναι 121 από το περιβάλλον της Γιουβέντους και μόνο!

Τις τελευταίες ώρες έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες για άλλους παίκτες που έχουν προσβληθεί (πχ. Ντε Λιχτ), ενώ μετά τα μεσάνυχτα κυκλοφόρησαν και κάποιες πληροφορίες που –προς το παρόν- αποδεικνύονται fake news. Δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο πως Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντιμπάλα έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, από κάποιους ψεύτικους λογαριασμούς στο twitter που δεν ανήκουν σε μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, αλλά σε επιτήδειους. Παρ’ όλα αυτά, η λανθασμένη είδηση μεταδόθηκε σαν… ιός, όμως όλα δείχνουν πως δεν ευσταθεί τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο συγκεκριμένα θα ήταν μια πολύ δύσκολη περίσταση, αφού έφυγε από την Ιταλία πριν μάθει πως ο Ρουγκάνι είναι θετικός, αφενός για να αποφύγει τον καλπασμό του ιού, αφετέρου για να βρεθεί κοντά στη μητέρα του, που υπέστη εγκεφαλικό στις 2 Μαρτίου και φυσικά ανήκει στις πλέον ευπαθείς ομάδες…  

Όσο για τον Ντιμπάλα πολλά γράφτηκαν σε ΜΜΕ της Αργεντινής, όμως η επίσημη Γιουβέντους διαψεύδει. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ