Αθλητισμος

Το «σύστημα Καρεμπέ», ο Ολυμπιακός και οι ανταγωνιστές του

Τα 7 εκατομμύρια για τον Ποντένσε και τι ακριβώς σημαίνουν

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1960285.jpg
© ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για τον Κρίστιαν Καρεμπέ και τον τρόπο που έχει να κάνει τον Ολυνμπιακό μεγαλύτερο

Πριν από λίγο καιρό συναντήθηκαν στο Μόντε Κάρλο ο Μαρινάκης με τον Μέντες και τον πρόεδρο της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Το θέμα συζήτησης ήταν το μέλλον του Ποντένσε στον Ολυμπιακό. Η εκκρεμότητα που υπήρχε, έληξε στα 7 εκατομμύρια ευρώ -ποσό ρεκόρ που δόθηκε για να αποδεσμευτεί ο παίκτης οριστικά και να παραμείνει στην ομάδα χωρίς παραπέρα δικαστικά μπλεξίματα. 

Ο Μέντες, από τους κορυφαίους μάνατζερ στον κόσμο, που συνεργάζεται κι έχει καταφέρει να φέρει αλλά και να πάρει από τον Ολυμπιακό πολλούς και διάφορους παίκτες με ντιλ που έφεραν λεφτά στο κλαμπ, επέμενε πως η συμφωνία έπρεπε να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που ο ίδιος μπορεί να φέρει στον Μαρινάκη πρόταση γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ για να πουληθεί ο Πορτογάλος. Τα 7 εκατομμύρια που πληρώθηκαν κρίθηκε πως ήταν ένα «λογικό και δίκαιο ποσό» με βάση τις τιμές που υπάρχουν πλέον στην αγορά. 

Αλλωστε, η ΠΑΕ είχε φροντίσει να αγοράσει σχετικά φτηνά τον Ραντζέλοβιτς και τον Λοβέρα τους οποίους προορίζει για αντικαταστάτες, με στόχο να τής φέρουν κι αυτοί με τη σειρά τους μεγάλα ποσά αργότερα.

Πίσω απ όλο αυτό το σύστημα - χρυσωρυχείο με το οποίο κινείται ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται ο Κριστιάν Καρεμπέ. Με τις άκρες που διαθέτει, καταφέρνει να πετυχαίνει συμφωνίες και σε επίπεδο εντυπώσεων οι οποίες ανεβάζουν το πρεστίζ του συλλόγου -όπως του Βαλμπουενά ή του Ριμπερί που δεν έκατσε- αλλά και ουσίας όπως τόσες και τόσες που απέδωσαν πολλαπλάσια.

Καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει Καρεμπέ για να μπορεί να ανταγωνιστεί, στοιχειωδώς έστω, σε αυτό το επίπεδο. Δείτε πόσες επιτυχημένες και πόσες αποτυχημένες μεταγραφές έχουν κάνει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια -για να μη μιλήσουμε για τον «άφραγκο» Παναθηναϊκό. Ο οποίος κι αυτός, στην περίπτωση που (λέμε τώρα!) αλλάξει χέρια, θα έχει την ίδια τύχη όσα και να ξοδέψει, αν δεν δημιουργήσει ίδιες προϋποθέσεις για να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό σε αυτό το επίπεδο. Εκεί βρίσκονται σήμερα τα πράγματα και ελάχιστοι στην Ελλάδα το έχουν καταλάβει.  
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ