Αθλητισμος

Είσαι για φθινοπωρινό μπανάκι στη Βάρκιζα; Είμαι!

Είσαι και για λίγη ασκησούλα να ξεσκουριάσεις; Είμαι!

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7th XTERRA Open Water Swimming Challenge 2019 - Video Teaser

O Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και η XTERRA Greece-TRIMORE διοργανώνουν το XTERRA Open Water Swimming Challenge στις 2 και 3 Νοεμβρίου.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ μεγάλωσα στα νότια προάστια και ως παιδί των νοτίων προαστίων κυκλοφορούσα με το μαγιό από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου. Γιατί; Γιατί μπορούσα. Τα τελευταία λοιπόν, χρόνια που μένω στο κέντρο αναζητώ μικρές αφορμές για να φοράω το μαγιό μου και να τσαλαβουτάω στο νερό. Ε, την βρήκα. Πώς; Απλώς μου έκαναν τις εξής απλές ερωτήσεις: Είσαι για φθινοπωρινό μπανάκι στη Βάρκιζα; Είμαι! Είσαι και για λίγη ασκησούλα να ξεσκουριάσεις; Είμαι! Και μπράβο σου. Βάλε μαγιό, σκουφάκι και γυαλάκια και βούτα!

_dsc8373.jpg

Πότε; (Εδώ ρώτησα εγώ). Στις 2 και 3 Νοεμβρίου. Πού ακριβώς; στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βάρκιζας- Varkiza Resort (Yabanaki).

Γιατί; (Εδώ ξαναρώτησα εγώ). Διότι εκεί ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και η XTERRA Greece-TRIMORE διοργανώνουν το XTERRA Open Water Swimming Challenge, την κολυμβητική εμπειρία που κάθε χρόνο σε πάει ακόμη πιο πέρα.

Τι είναι αυτό; (Ματαξαναρώτησα). Είναι ένα διήμερο αθλητικής απόλαυσης και ψυχαγωγίας για τους κολυμβητές και τις οικογένειες - φίλους τους θα συναρπάσει τους πάντες, θα διεγείρει αθλητικά τόσο με το στίβο του όσο και το «χωριό των αθλητών» που θα στηθεί για μια ακόμη χρονιά σε μία από τις αρτιότερα οργανωμένες πλαζ της χώρας.

billchristakos-44.jpg

Όπως με πληροφόρησαν, το XTERRA O.W.S. Challenge αποτελεί σημαντικό και καθιερωμένα επιτυχημένο θεσμό στους αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, με τη συμμετοχή κορυφαίων κολυμβητών και «εραστών» του υγρού στοιχείου (εδώ κατατάσσομαι εγώ), αλλά και ολοένα και περισσότερων νεοεμφανίζόμενων κολυμβητών στις θάλασσες από τη μεγάλη δεξαμενή των κολυμβητών πισίνας.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει και οι πρώτοι 100 αθλητές έχουν «λάβει θέσεις»! Εσύ κι εγώ θα λείπουμε; Όχι βέβαια!

billchristakos-4.jpg

Από εδώ και πέρα θα έχω το μυαλό μου και στο γράφω να το έχεις κι εσύ πως το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου ανήκει στην XTERRA Greece και το Open Water Swimming. Η κολύμβηση για την TRIMORE είναι άνοιγμα μυαλού και για πρώτη φορά φέτος υιοθετεί το ακρωνύμιο O.M.S. δηλαδή Open Mind Swimming. Η κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης πραγματικά δίνει την ευκαιρία στους αθλητές της να βρουν τον εαυτό τους, να μιλήσουν μαζί του, να τα βρουν, να ξεπεράσουν όρια και προκαταλήψεις και να δουν τη ζωή με άλλο νόημα.

Η ακτογραμμή των Νοτίων προαστίων της Αττικής θα γεμίσει εκατοντάδες κολυμβητές που θα σταθούν όλοι μαζί στην εκκίνηση, θα επιδιώξουν τον πολυπόθητο τερματισμό του XTERRAO.W.S. Challenge και ασφαλώς θα διεκδικήσουν και μια θέση στο βάθρο των νικητών και στην καρδιά μας.

Παράλληλα γονείς και παιδιά θα βιώσουν την φιλοσοφία της TRIMORE Sport Events και του TOUR που σχεδιάζει και πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, με δράσεις γεμάτες αθλητικό πνεύμα, γνώση, πολιτισμό και ψυχαγωγία.

Για δεύτερη χρονιά, η εκκίνηση και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της οργανωμένης Πλαζ Bάρκιζας - Yabanaki!

_dsc8365.jpg

Κολυμβητική γιορτή στην εκκίνηση

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ο αγώνας κολύμβησης περιλαμβάνει τις αποστάσεις των 1.000 μέτρων, των 2.500 μέτρων και των 5.000 μέτρων για τους πιο δυνατούς. Επίσης, κούρσες 100 και 200 μέτρων για παιδιά. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της οργανωμένης πλαζ, μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα με μουσική και διάφορες δραστηριότητες αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους.

Πάρε μια γεύση από το τι έγινε πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο:

XTERRA O.W.S. Challenge 2018 - Event's Clip

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ και δήλωσε συμμετοχή στο ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ