Health & Fitness

Τα παράτησα όλα και πήγα στο Ρέθυμνο. Και ναι, ήταν τέλεια!

Και πίστεψέ με, θα το ξανακάνω…

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρέθυμνο
Ρέθυμνο © Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Παράτησέ τα όλα και τρέχα για Ρέθυμνο. Εγώ το έκανα και ήταν τέλεια!

Είχα πολλούς λόγους να τα παρατήσω όλα και να πάω στο Ρέθυμνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Πρώτον, στην Κρήτη έχει πάντα ήλιο, που λέει και το τραγούδι. Για να βάλεις μακρυμάνικο πρέπει πρώτα να πεις «Καλά Χριστούγεννα».

Δεύτερον, το αγαπώ. Το ενετικό λιμάνι, η Φορτέτσα, η παλιά πόλη. Στο Ρέθυμνο τα πάντα ξεχειλίζουν ιστορία, ομορφιά και παράδοση.

Τρίτον, το φαγητό. Δεν θα σου μιλήσω εγώ για την κρητική κουζίνα, το έχουν κάνει πριν από μένα πολλοί γαστρονόμοι, food bloggers και λοιποί ειδικοί. Φάε στον Όθωνα στην Παλιά Πόλη και θα με θυμηθείς. Εγώ ακόμα έχω στο στόμα του την ψητή φέτα με σάλτσα σύκου. Pro tip: Όλα θα τα συνοδεύσεις με κρητική ρακή.

Τέταρτον, η κρητική φιλοξενία. Ούτε και για αυτή θα σου μιλήσω. Αν έχεις πάει, ξέρεις. Αν δεν έχεις πάει, πήγαινε γιατί απλά δεν περιγράφεται!

Πέμπτον, η ατέλειωτη παραλία των 12 και χιλιομέτρων. Pro tip: Αν τη δεις φουρτουνιασμένη, μην υπερεκτιμήσεις τις δυνάμεις σου, εγώ τα χρειάστηκα πέρυσι τον Αύγουστο. Κάνε καλύτερα την ωραία βγάζοντας selfies στο Instagram. Αλλά τον Σεπτέμβριο δεν έχει μελτέμια. Ε, δεν είναι αυτό κίνητρο να τα παρατήσεις όλα και να πας;!

Έκτον, το συνονθύλευμα πολιτισμών. Ενετοί και Τούρκοι έχουν αφήσει το στίγμα τους, δημιουργώντας τον πιο γραφικό συνδυασμό του Αιγαίου.

Έβδομον, το ταξίδι. Μπορεί το Ρέθυμνο να μη συνδέεται ακτοπλοϊκά απευθείας με τον Πειραιά, αλλά παίρνεις το Blue Star βραδάκι, κοιμάσαι φαρδιά-πλατιά στην καμπίνα, φτάνεις νωρίς το πρωί στη Σούδα και σε 50 λεπτά είσαι στο Ρέθυμνο. Ούτε που θα το καταλάβεις πότε έφτασες.

Όγδοον, το πρώτο τριαθλητικό event. Ω ναι, πλέον είναι γεγονός χάρη στον Δημήτρη Λαχνιδάκη. Ποιος είναι ο Δημήτρης Λιχναδάκης; Αν τον γκουγκλάρεις, θα σου βγάλει ότι είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου με «χαρτοφυλάκιο» τον αθλητισμό. Αν διαβάσεις εμένα όμως, θα σου πω ότι είναι από τους ελάχιστους Έλληνες που έχουν κάνει όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φόρες τον αγώνα των 170 χιλιομέτρων στο Μον Μπλαν. Έτρεχε δηλαδή σερί ξύπνιος στις Άλπεις γύρω στις 45 ώρες. Κι άλλη μία τα 100 χιλιόμετρα. Όπως καταλαβαίνεις, στη διοργάνωση όλα κύλησαν εύκολα. Είχαμε άνθρωπο στον δήμο από μέσα… Ήξερε τι χρειάζεται μια τέτοια διοργάνωση και μας την έδωσε. Όχι σε εμάς δηλαδή, στην Trimore Sport Events.

5001495.jpg
© FotoTrexoume

Κι εγένετο το TRIMORE - XTERRA Greece - ISOMAN Hellas. Τι είναι το TRIMORE - XTERRA Greece - ISOMAN Hellas; Ένας συνδυασμός αθλητισμού, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και τουρισμού. Τριαθλητές, κολυμβητές, δρομείς και λάτρεις του αθλητισμού όλων των ηλικιών και επιπέδων, μαζί με τις οικογένειές τους έζησαν μοναδικές στιγμές στον δυναμικό και πρωτόγνωρο στίβο του Ρεθύμνου, βιώνοντας την ανεπανάληπτη γοητεία και φιλοξενία της Κρήτης με έναν ξεχωριστό τρόπο. Στην Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη είχε στηθεί από την Παρασκευή το Χωριό των Αθλητών.

Στη θάλασσα αθλητές μου, στη θάλασσα…

Το αγωνιστικό μενού ξεκίνησε το Σάββατο με την Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας. Με πολλές διακρίσεις Κρητικών και ιδιαιτέρως Ρεθεμνιωτών. Στα 500μ. πρώτος τερμάτισε ο 15χρονος Ρεθεμνιώτης Δημήτρης Καφφάτος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Μάνος Μοίρας και Σπύρος Γκοτζιάς. Στις γυναίκες η τριάδα του βάθρου ήταν: η Ρεθεμνιώτισα Αικατερίνη Βραβορίτη, η Ουρανία Σφακιανάκη και η Κέλλυ Ζαράνη.

Ρέθυμνο 2019 - TRIMORE-XTERRA Greece-ISOMAN Hellas #1

kaffatos.jpg
Δημήτρης Καφφάτος - Μοίρας © Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Στην απόσταση των 2,5χλμ νικητής ήταν ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου ενώ τον ακολούθησαν τερματίζοντας μαζί οι Γιάννης Κουρής και Γιώργος Μητρόπαπας. Στις γυναίκες πρώτη βγήκε από τη θάλασσα η μόλις 14 ετών Ρεθεμνιώτισα Αναστασία Διακουμάκου. Στο βάθρο των νικητών στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Νέλλη Δελιαλή και στην τρίτη θέση η Γεωργία Μπατάκη.

diakoumakou.jpg
Αναστασία Διακουμάκου © Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος ήταν ο νικητής της απόστασης των 5χλμ. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μανούσος Βιζυράκης ενώ τρίτος ήταν ο Μάρκος Μωραϊτάκης. Στις γυναίκες πρώτη πέρασε την αψίδα του τερματισμού η Εύα Μπέκα και την ακολούθησαν στο βάθρο των νικητών η Κωνσταντίνα Συγγενιώτη και η Νικολέτα Αγγελέτου.

img_5830.jpg
© Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Η Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης δεν θα μπορούσε ασφαλώς να μην περιλαμβάνει και τα παιδιά, τα οποία αγωνίστηκαν στα 100 και 200 μέτρα και με ιδιαίτερο πάθος και δυναμισμό έδειξαν το δρόμο του αθλητισμού σε όσους τους παρακολούθησαν και θαύμασαν.

g0343165.jpg
© FotoTrexoume

Τρέχοντας στην ιστορική πόλη (όχι εγώ, οι άλλοι...)

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε City Running 5χλμ με τη διαδρομή να περνάει από τον εμβληματικό φάρο και τα στενά της παλαιάς πόλης. Στους άνδρες νικητές ήταν ο Μανούσος Βιζυράκης, ο Δημήτρης Σαραγάς και ο Μάνος Μοίρας. Στις γυναίκες η συναρπαστική κούρσα έστεψε νικήτρια την Εύα Μπέκα. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν η Αμάντα Λεμονοτζόγλου και η Μαρία Ζαραφωνίτη.

Ρέθυμνο 2019 - TRIMORE-XTERRA Greece-ISOMAN Hellas

termatismos.jpg
FotoTrexoume

Τριαθλητικές μονομαχίες με μια ανάσα

Την Κυριακή το αγωνιστικό μενού επεφύλασσε μια δυναμική πρεμιέρα. Την τριαθλητική αναμέτρηση που έγραψε ιστορία. ISOMAN presented by G vs Triathlon Half Olympic Distance, με την κοινή εκκίνηση των τριαθλητών για πρώτη φορά.

Στο ISOMAN presented by G πρώτος νικητής ήταν ο Παναγιώτης Δημόπουλος, με δεύτερο τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου και τρίτο τον Σπύρο Γκοτζιά.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Εύα Μπέκα, δεύτερη η Νίκη Σκλαβούνου και τρίτη η Δέσποινα Κόρακα.

Στη Half Olympic Distance νικητής ήταν ο Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης, δεύτερος τερμάτισε  ο Γιώργος Σιλιγάρδος και τρίτος ο Κωνσταντίνος Βροντάκης. Στις γυναίκες νικήτριες ήταν η Νάντια Σιντζανάκη, η Έφη Κατραντζή και η Κέλλυ Ζαράνη.

Στην άτυπη τριαθλητική μονομαχία (ISOMANvsTRIATHLON) νικητής αναδείχθηκε στους άντρες το ISOMAN presented by G, αφού ο Παναγιώτης Δημόπουλος τερμάτισε με χρόνο 56min., σπάζοντας το ρεκόρ διαδρομής που είχε ο ίδιος από την κούρσα της Καστοριάς. Ο Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης τερμάτισε τη Half Olympic Distance σε χρόνο 01:05:16.

Στις γυναίκες Εύα Μπέκα και Νάντια Σιντζανάκη έκοψαν μαζί (χέρι - χέρι χαμογελώντας αμφότερες) την κορδέλα του τερματισμού με χρόνο 01:09:14 δίνοντας με τον τρόπο αυτό υπέροχα μηνύματα αθλητικής αβρότητος και ευγενούς ανταγωνισμού!

72d1244.jpg
© FotoTrexoume

Οι γενναίοι της Κρήτης

Ξεχωριστή και δυναμική κατηγορία αποτέλεσαν οι Braves. Αθλητές που συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα (O.W.S. 5χλμ, City Running 5 χλμ και ISOMAN presentedby G  sprintdistance), δοκιμάζοντας αντοχές και όρια.

Στους άντρες πρώτος ήταν ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, στη δεύτερη θέση ο Μανούσος Βιζυράκης και τρίτος ο Βασίλης Κορκονδείλας.

Στις γυναίκες στις τρεις θέσεις του βάθρου ανέβηκαν με σειρά η Εύα Μπέκα, η Άννα Καλλιμάχου και η Λένα Μπρεγιάννη.

Μαριάννα Αυγουστάκη και Γιώργος Πετράκης, οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης

Στη διοργάνωση η συμμετοχή και η προσπάθεια δύο αθλητών ήταν αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις. Ο Γιώργος Πετράκης και η Μαριάννα Αυγουστάκη με υπέρβαση σώματος και κατάθεση ψυχής οδήγησαν τους θεατές σε ηχηρές επιδοκιμασίες και δάκρυα συγκίνησης.

augoustakiss.jpg
© FotoTrexoume

augoustaki1.jpg
© Athens Voice / Μαριάννα Μαρμαρά

Ο τυφλός κολυμβητής Γιώργος Πετράκης τερμάτισε τη διαδρομή των 500μ με συνοδό τον Μανώλη Μεντάκη. Η τετραπληγική Μαριάννα Αυγουστάκη είναι μια περήφανη ISOWΟMAN, αφού ολοκλήρωσε την απαιτητική διαδρομή με συνοδούς 10 συναθλητές της από τον Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνου, που συγκρότησαν την ομάδα της και με ειδικές κατασκευές σε θάλασσα και στεριά ως ομάδα ολοκλήρωσαν ένα όνειρό τους!

Ρέθυμνο 2019 - TRIMORE-XTERRA Greece-ISOMAN Hellas #2

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ