Αθλητισμος

Τα λόγια του πατέρα του έκαναν MVP τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο «προφήτης» Κόμπι βάζει στον δικό του Γιάννη την επόμενη πρόκληση

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64661304_472307453518640_5375231067822035352_n_edited.jpg
@MilwaukeeBucks Instagram

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο MVP του NBA και ο Κόμπι Μπράιαντ θέτει τον επόμενο στόχο.

Τον Αύγουστο του 2017 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε προπονηθεί με τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος αμέσως τον συμπάθησε. Ο Black Mamba εδώ και χρόνια αρέσκεται να θέτει προκλήσεις σε όσους εμπιστεύεται και ο Γιάννης ζήτησε τότε δημοσίως τη δική του. Ε, λοιπόν ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του NBA, μπορεί να ζήτησε κάτι που τότε φαινόταν μακρινό, όμως μόλις δύο χρόνια αργότερα μοιάζει δικαιωμένος. Ο «δικός του Γιάννης» τα κατάφερε.

Ναι, στην εποχή του Λεμπρόν Τζέιμς, του υπερσκόρερ Χάρντεν, του ανθρώπου Triple-Double Ράσελ Γουέστμπρουκ και όλων των συνηθισμένων σταρ, ο Κόμπι Μπράιαντ είδε στον 22χρονο τότε Greek Freak τον MVP του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης τότε δεν απάντησε. Δούλεψε πολύ, πέρασε στα Playoffs την επόμενη χρονιά, ψηφίστηκε στην 8η θέση για MVP, μέχρι να έρθει η φετινή απίθανη σεζόν.

Η πρόσληψη του κόουτς της χρονιάς Μάικ Μπουντενχόλζερ από τους Μιλγουόκι Μπακς και η αποχώρηση του Λεμπρόν Τζέιμς από την Ανατολή μεταμόρφωσαν τα ελάφια σε διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ο τίτλος του MVP και η πρόκληση του Κόμπι Μπράιαντ άρχισαν να αχνοφαίνονται από τα μέσα της χρονιάς. Τότε που ο Γιάννης έγινε αρχηγός στο All-Star Game και συγκέντρωσε ξανά τα βλέμματα πάνω του.

Η συνέχεια γνωστή. Οι Μπακς πρώτοι στην κανονική διάρκεια του NBA, ο Γιάννης μέλος της καλύτερης πεντάδας και μια ανάσα από τους τελικούς του πρωταθλήματος. Το Μιλγουόκι πίνει νερό στο όνομά του, ο ίδιος βρίσκεται σε μια διαφορετική ομάδα από εκείνη που βρήκε στα πρώτα του βήματα στις ΗΠΑ και δεν αργεί η στιγμή που θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών. Α, και είναι ο MVP του NBA. Όμως ο επόμενος στόχος έχει ήδη τεθεί.

Giannis Antetokounmpo Gets EMOTIONAL During Kia MVP Speech | 2019 NBA Awards

Μόλις τα δάκρυα και οι ευχαριστίες τελείωσαν στον συγκλονιστικό λόγο του, ο Γιάννης θυμήθηκε τον πραγματικά μεγάλο του στόχο. Το πρωτάθλημα του NBA. «Πάντα να θέλεις περισσότερα, χωρίς να είσαι άπληστος» του είχε πει ο πατέρας του που έφυγε πριν δυο χρόνια από τη ζωή. Στη μεγαλύτερη βραδιά της ζωής του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να τον ξεχάσει.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Κόμπι Μπράιαντ τουίταρε την επόμενη πρόκληση στον έλληνα MVP. Το πρωτάθλημα. Μόνο που αυτή τη φορά δεν φαίνεται σε κανέναν παράλογο. Γιατί στα 24 του χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και το να θέλει το πρωτάθλημα δεν τον κάνει άπληστο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ