Αθλητισμος

Λίβερπουλ: Πολύ σκληρή για να πεθάνει

Άντεξε όσες φορές κι αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Liverpool Champions League Final 2019.jpg
© GEPA PICTURES/INTIME SPORTS

Λίβερπουλ: H ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διεκδικεί το έκτο τρόπαιο στην ιστορία της, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Όπως φέτος, έτσι και πέρυσι η Λίβερπουλ βρίσκεται στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2018 θεωρήθηκε επιτυχία και μόνο που μπόρεσε να φτάσει ως το Κίεβο, παρά την ήττα με 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στη σεζόν που ολοκληρώνεται σήμερα, η Ευρώπη βρισκόταν σε δεύτερη μοίρα, καθώς βασικός στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτή δεν ήρθε ποτέ, όμως οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατακτήσουν το έκτο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας, η κληρωτίδα δεν τους φέρθηκε σχεδόν ποτέ με ευγένεια. Καταρχάς βρέθηκαν στον πιο δύσκολο όμιλο, με Παρί Σεν Ζερμέν, Νάπολι και Ερυθρό Αστέρα.

Με τρεις ήττες μακριά από το γήπεδό τους, είχαν μαζέψει μόλις έξι βαθμούς πριν από την τελευταία αγωνιστική. Υποδέχτηκαν τη Νάπολι στο «Άνφιλντ» και ήθελε μόνο νίκη με 1-0 ή με δύο γκολ και πάνω για να μην αποκλειστούν από τη συνέχεια. Ο Σαλάχ πέτυχε το περιζήτητο γκολ, αυτός και οι συμπαίκτες του έχασαν σωρεία ευκαιριών για νίκη θριάμβου και στο 93’ κινδύνευσαν με ισοφάριση, αλλά ο Άλισον απέκρουσε το τετ α τετ του Μίλικ.

Alisson's amazing last-minute save | Liverpool 1-0 Napoli: Highlights

Στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ αντίπαλος ήρθε η πανίσχυρη Μπάγερν, που πήρε ελαφρύ προβάδισμα μετά το 0-0 στην Αγγλία. Μέσα στο Μόναχο, όμως, η Λίβερπουλ έδωσε μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση και με σκορ 3-1 πέρασε στην επόμενη φάση.

Στα προημιτελικά, ήρθε επιτέλους ένας εύκολος αντίπαλος, η Πόρτο. Με 2-0 εντός έδρας και με 4-1 στην Πορτογαλία πέρασε άνετα στους «4», όπου μπροστά της είχε την Μπαρτσελόνα.

Όλος ο κόσμος περίμενε αυτή τη μάχη και δικαιώθηκε από το συγκλονιστική εξέλιξη. Αν και καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα της Βαρκελώνης, η Λίβερπουλ έχασε με 3-0. Είχε έξι μέρες μπροστά της για να ανατρέψει ένα βαρύ σκορ, ενώ ταυτόχρονα στην Αγγλία έχανε τον τίτλο από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Δίχως τους δύο από τους τρεις βασικούς επιθετικούς της (Σαλάχ, Φιρμίνο) και με την ψυχολογία –θεωρητικά- στα τάρταρα, η αγγλική ομάδα μπόρεσε να κάνει την απίστευτη ανατροπή και με 4-0 να περάσει στον τελικό.

Reds complete miracle comeback against Barca: Liverpool 4-0 Barcelona | Champions League

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ