Αθλητισμος

Η Ρίβερ νικήτρια στο ματς του αιώνα (video)

Πήρε το Λιμπερταδόρες με το 3-1 επί της Μπόκα Τζούνιορς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
liberta.jpg
YOUTUBE

Ήταν το πλέον αναμενόμενο ματς όλων των εποχών για τη Λατινική Αμερική. Όπως αποδείχθηκε σε όλο τον κόσμο, ο επαναληπτικός τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς ήταν ένα ματς που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Ήταν το απόλυτο ντέρμπι, το ματς που είδαν 72 χιλιάδες άτομα από κοντά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης και ζήλεψαν εκατομμύρια τηλεθεατές που δεν είχαν τη δυνατότητα να βρίσκονται εκεί.

Για 120 και πλέον λεπτά, το παιχνίδι δεν ήταν απαραίτητα θεαματικό, όμως είχε τα πάντα: Ανατροπή στο σκορ, αγωνία ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, τέσσερα γκολ εκ των οποίων τα τρία ήταν απίθανα, ένα σωρό σκληρά μαρκαρίσματα και φάουλ που άναβαν τα αίματα, τερματοφύλακα να παίζει… μπακότερμα για 7-8 λεπτά!

Τι να λέμε, οι δύο ομάδες έδωσαν ρέστα και κέρδισαν την αναγνώριση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Η Ρίβερ Πλέιτ κέρδισε και τη δόξα, αφού με σκορ 3-1 στην παράταση κατέκτησε το 4ο Λιμπερταδόρες στην πλούσια ιστορία της.

Αν και περισσότερο έπαιζε άμυνα, η Μπόκα προηγήθηκε με ένα έξοχο γκολ του Μπενεντέτο στο 44ο λεπτό.

France: Violence continues in fourth week of 'Yellow Vest' protests

Η Ρίβερ ισοφάρισε με μαγικό τρόπο στο 68’ χάρη σε απίθανο συνδυασμό και τελείωμα του Πράτο κι έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Salmon Swim Across Washington State Road

Η Μπόκα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπάριος, με εννιά αργότερα αφού χτύπησε ο Γκάγκο, όμως δεν πτοήθηκε ούτε μετά το ασύλληπτο σουτ του Κιντέρο για το 2-1 υπέρ της Ρίβερ.

VIEWER VIDEO: Salmon swim over road in Shelton, Washington

Με μπροστάρη τον τερματοφύλακα Αντράντα, που άφηνε την εστία για να κατεβάσει την μπάλα ως τη σέντρα, που ντρίμπλαρε αντιπάλους και που πήγαινε στην περιοχή της Ρίβερ στα στημένα, οι ηττημένοι της βραδιάς λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 120’, αλλά το σουτ του Χάρα βρήκε το δοκάρι.

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25/11/2018 - Κυριακή, Σκυλίσια Γιορτή!

Έπειτα από κόρνερ της Μπόκα στις καθυστερήσεις, η Ρίβερ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Μαρτίνες χωρίς αντίπαλο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς και την απονομή, το γλέντι συνεχίστηκε τόσο στη Μαδρίτη όσο και στο Μπουένος Αϊρες. Στην ισπανική πρωτεύουσα, οι φίλοι της Ρίβερ μαζεύτηκαν στην Πουέρτα Ντελ Σολ, ενώ στην Αργεντινή, στον Οβελίσκο.

Itinérance Méditerranée - TINOS - EDITION 1- knit

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ