Αθλητισμος

Καθυστέρηση και ανησυχία για τον Παναθηναϊκό

Οι μέρες περνούν, αλλά η ΠΑΕ δεν αλλάζει χέρια

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4541708.jpg
©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Η ιστορία με τον Παϊρότζ Πιενγκμποσάντ είναι γνωστή εδώ και πέντε μήνες. Ο Ταϊλανδός broker που θα αγοράσει τον Παναθηναϊκό, θα βάλει στην ομάδα τους δικούς του ανθρώπους και θα προσπαθήσει να τον καταστήσει ξανά μεγάλο μέγεθος, ώστε να τον πουλήσει σε μερικά χρόνια.

Ως εδώ όλα καλά. Οι μέρες, οι μήνες πέρασαν, ο Ταϊλανδός έχει κάνει αρκετές επισκέψεις στην Ελλάδα, όμως ακόμη δεν έχει γίνει το αφεντικό της ΠΑΕ. Σίγουρα, τέτοια deals που αφορούν μάλιστα μια εταιρεία με πολλά χρέη, θέλουν χρόνο για να ολοκληρωθούν, όμως εδώ η καθυστέρηση έχει αρχίσει να κινεί υποψίες.

Το καλοκαίρι πέρασε και –παρά τις απαγορεύσεις- ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε καν την ευκαιρία να πάρει έναν καλό και ακριβό ξένο σέντερ φορ, αλλά βολεύτηκε με τον Μακέντα στις αρχές Σεπτέμβρη.

Έτσι ακολουθήθηκε το πλάνο Αλαφούζου, ο οποίος μάλιστα πληρώνει κανονικά φέτος τις υποχρεώσεις του. Εδώ και μια εβδομάδα, ο Πιενγκμποσάντ είναι στην Ελλάδα, παρέα με τον παλιό προπονητή της Τσέλσι, Άβρααμ Γκραντ, ο οποίος προορίζεται για αθλητικός διευθυντής του συλλόγου.

Κάνουν επαφές, συζητάνε (τι άραγε…), είδαν το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, αλλά υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμη. Η καταληκτική ημερομηνία υποτίθεται πως είναι η 21η Σεπτεμβρίου όταν και θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Βέβαια, μάθαμε πως ο Παϊρότζ και οι συνεργάτες του (Β. Ρέστης και ξένες εταιρείες) δεν θα βάλουν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα περισσότερα χρήματα φέρεται να έχει βάλει ο Αλαφούζος. Χρήματα τα οποία αν έβαζε λίγο καιρό νωρίτερα, δεν θα είχε φέρει τον Παναθηναϊκό στο -6 και με απαγόρευση μεταγραφών!

Λίγο πριν εμφανιστεί στην εγχώρια ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ο Ταϊλανδός ανέλαβε τη βελγική Μουσκρόν. Εμφανίστηκε μόλις μια φορά στην πόλη, δίνοντας μια συνέντευξη Τύπου, το καλοκαίρι όλες οι μεταγραφές που έγιναν ήταν φτηνές και αφορούσαν ελεύθερους παίκτες και μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, η ομάδα είναι ουραγός στη βαθμολογία.

Στο Βέλγιο ακούγεται πως ο Πιενγκμποσάντ θέλει να ξεφορτωθεί τη Μουσκρόν και του αποδίδουν αδιαφορία. Αναμφίβολα, με τον Παναθηναϊκό ασχολείται περισσότερο (όπως και ο γιος του, Πιτ), αλλά έπειτα από τόσον καιρό, ακόμη δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωση προς τα ΜΜΕ και τον κόσμο του «τριφυλλιού»…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ