Αθλητισμος

Διαμαντίδης: «Υποστήριζα Ολυμπιακό στον τελικό»

«Μόνο ο Σπανούλης μπορούσε στο ΝΒΑ», πρόσθεσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41619-88111.jpg

Μεγαλόκαρδες δηλώσεις, που επιβεβαιώνουν τον εξαιρετικό χαρακτήρα του και διδάσκουν αθλητικό ήθος, έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αρχηγός του μπασκετικού Παναθηναϊκού, στην "Αυτοψία", που θα προβληθεί την Πέμπτη στις 12 τα μεσάνυχτα από την τηλεόραση του Alpha. Η σχετική «προδημοσίευση» έγινε πριν λίγο στην gazetta. gr. Μεταξύ άλλων ο κ. Διαμαντίδης λέει ότι υποστήριζε τον Ολυμπιακό στον τελικό, ότι ο ίδιος δεν έκανε για το αμρικάνικο πρωτάθλημα ΝΒΑ και ότι ο μόνος που θα μπορούσε να σταθεί εκεί ήταν Βασίλης Σπανούλης, αρχηγός του Ολυμπιακού. Στην εκπομπή περιλαμβάνονται και δηλώσεις άλλων ανθρώπων του μπάσκετ, για διάφορα θέματα. Τα αποσπάσματα της συνέντευξης του Δημήτρη Διαμαντίδη που "προδημοσιεύονται"  έχουν ως εξής.

«Σαφώς όταν δεν είσαι στους τελικούς της Ευρωλίγκα και είσαι στην τηλεόραση, ζηλεύεις. Από την άλλη όμως, ότι είναι μια Ελληνική ομάδα στο φάιναλ φορ είναι σημαντικό γιατί δείχνει ότι το Ελληνικό Μπάσκετ είναι εδώ παρά την κρίση και τα προβλήματα που έχει. Ήμουν με την Ελληνική ομάδα και νομίζω το ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά και είναι καλό για το Ελληνικό Μπάσκετ . Όταν είσαι στο γήπεδο θέλεις να κερδίσεις, το ίδιο καιο αντίπαλός σου και με αρκετά παιδιά (σ.σ. του Ολυμπιακού) ήμουν και στην Εθνική ομάδα και έχω ζήσει στιγμές που δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω ποτέ και τις έζησα με αυτά τα παιδιά…

...Ο λόγος που δεν πήγα στο ΝΒΑ είναι οτι πρώτον δεν υπήρχε καμία πρόταση, αλλά και δεύτερον θεωρώ ότι ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Εγώ δεν μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί. Τα προσόντα τα δικά μου δεν ταιριάζουν να παίξουν εκεί… Θεωρώ, από τα τελευταία χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου, ένας παίχτης που μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ είναι ο Βασίλης Σπανούλης και πιστεύω ότι από τους Έλληνες ήταν ο μόνος που μπορούσε να σταθεί".

Μ.Φ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ