Αθλητισμος

Γιατί ο Ζέκα δεν παίζει στην Πορτογαλία;

Οι διαφορές μας από το σύγχρονο ποδόσφαιρο και πώς διορθώνονται

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατί ο Ζέκα δεν παίζει στην Πορτογαλία;
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Η Εθνική μας θα κάνει το βήμα παραπάνω από τη στιγμή που ο Ζέκα δεν θα είναι ο κορυφαίος, αλλά ούτε καν απαραίτητος.

Ας το δούμε αλλιώς... Όταν στην Πορτογαλία, που τη νικήσαμε δύο φορές το 2004 και της πήραμε το Euro, ο δικός μας δεν βρίσκεται ούτε στα υπ’ όψιν του προπονητή, αναγκάζεται να... αλλάξει πατρίδα για να μπορέσει να παίξει και βρίσκει καταφύγιο στην Ελλάδα, μπορούμε να καταλάβουμε και τις διαφορές.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι δεν έχουμε καλύτερους από τον Ζέκα ή δεν τους αξιοποιούμε.

Βέβαια, ο καθένας έχει τις ενστάσεις του. Συνήθως εκείνοι που δεν παίζουν γίνονται απωθημένο με την λογική του... αν είχαν μπει στο ματς, θα τα άλλαζαν όλα! Και φυσικά ο κάθε οπαδός βρίσκει ποιοι από τους ποδοσφαιριστές της δικής του ομάδας δεν έπαιξαν για να βγει μετά και να πει... αν είχαμε στην ενδεκάδα τον Τάδε, θα νικούσαμε.

Από τα μπαράζ με την Κροατία μας έλειψαν σίγουρα ο Μανωλάς και ο Δώνης. Ο πρώτος θα έδινε ταχύτητα στην άμυνα στο 4-1 του Ζάγκρεμπ κι ο άλλος θα μας έβγαζε μπροστά με καλύτερες προϋποθέσεις. Ίσως να ήταν λάθος και κάποιες επιλογές του προπονητή. Όμως, απ’ όποια μεριά κι αν το δούμε, αυτοί είναι πάνω κάτω οι ικανοί, κυρίως επειδή κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, έχουν καλύτερες παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί οι περισσότεροι να μην παίζουν βασικοί, αλλά και μόνο που βρίσκονται εκεί κερδίζουν πράγματα σε επίπεδο νοοτροπίας και καθημερινής τριβής με το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Πίσω τους φυσικά υπάρχουν κι άλλα παιδιά. Ο Ταχτσίδης που αργά ή γρήγορα θα μπει. Ο Ρέτσος που σίγουρα θα μονιμοποιηθεί. Γιατί όχι κι ο Κουρμπέλης.

Δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα όσοι τα βλέπουν μερικοί...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY