- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαροπαλεύει ο θρυλικός αρσιβαρίστας Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου (video)
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο «Ηρακλής τσέπης»
Ο 50χρονος Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, που θεωρείται εκ των κορυφαίων αθλητών όλων των εποχών στην άρση βαρών, έχει εισαχθεί εδώ και τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο και πλέον είναι σε μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχοντας άμεσα ανάγκη μεταμόσχευσης, μια και η θεραπεία που είχε ακολουθήσει για την ηπατική ανεπάρκεια δεν απέδωσε και η ζωή του βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.
Ο σπουδαίος αθλητής και ολυμπιονίκης, γεννημένος στη Βουλγαρία με Τουρκική καταγωγή, έχει κατακτήσει 3 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, 5 χρυσά σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με την Τουρκία, 2 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο με την Βουλγαρία και 2 χρυσά και 1 χάλκινο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ αξέχαστη είναι για τους έλληνες φιλάθλους η μονομαχία του με τον Έλληνα αρσιβαρίστα Βαλέριο Λεωνίδη.
Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου και ο Βαλέριος Λεωνίδης έδωσαν μία μοναδική παράσταση αναγκάζοντας Τούρκους και Έλληνες να τους χειροκροτήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.
Οι δυό τους πάλεψαν κιλό με το κιλό, έσπασαν τρία παγκόσμια ρεκόρ, με τον Σουλεϊμάνογλου τελικά να παίρνει τη νίκη, σηκώνοντας μόλις 2,5 κιλά περισσότερα. Έτσι, ο Τούρκος έγινε ο πρώτος αρσιβαρίστας που κατακτά τρία χρυσά μετάλλια και μάλιστα σε ισάριθμους Ολυμπιακούς αγώνες.
Η ανταμοιβή του, από την τουρκική κυβέρνηση ήταν δέκα κιλά ατόφιο χρυσάφι και ένα ακόμη διαμέρισμα, το οποίο ήταν το υπ' αριθμό 22ο για τον Σουλεϊμάνογλου.
Πλέον, είχε ό,τι μπορούσε να θελήσει όμως εκείνος ήθελε να συνεχίσει. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000, γνώρισε την πρώτη αθλητική αποτυχία της ζωής του και αναγκαστικά αποσύρθηκε από τους αγώνες.
Από εκεί άρχισε και ο κατήφορος για εκείνον. Το αλκοόλ έγινε το αποκούμπι του. Έτσι, δεν άργησαν να έρθουν τα προβλήματα με αποκορύφωμα την είσοδό του στο νοσοκομείο πριν από μερικά χρόνια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα συμπαράστασης για τον θάνατο του Χόρχε Μέσι
Ένα χρόνο μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας
Η ανάρτηση του «Γκάνγκστερ» με αφορμή τα σχόλια που δέχθηκε η Λίσα Ιτόγια
«Γιατί δεν άντεξες λίγο ακόμα, για να μπορούσαμε να τελειώσουμε αυτή την πορεία μαζί;»
Φοβερός για μια ακόμη φορά ο Μίλτος
Οι Βραζιλιάνοι πληροφορήθηκαν το συμβάν από τα τοπικά Μέσα
Οι Μαϊάμι Χιτ θα αναμετρηθούν με τους Μπόστον Σέλτικς
Ο ΟΦΗ διεκδικεί το Super Cup για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Παρί και Άστον Βίλα έχουν αναμετρηθεί μόλις δύο φορές στο παρελθόν
«Δεν υπάρχει χώρος που να μην έχει κατακτήσει»
«Φοράω τη φανέλα με περηφάνια. Με τον Θεό πλάι μου, δε με σταματάει κανείς», δήλωσε η 16χρονη αθλήτρια
Ρεσιτάλ ατάκας για ακόμη μία φορά
Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε το χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τέταρτη φορά στην καριέρα του και έγραψε ιστορία
Ασυναγώνιστος ο Μίλτος, «πέταξε» ξανά με απίθανο άλμα στα 8.44μ.
Τέλος το όνειρο του Champions League για τον Ολυμπιακό
Περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του «τριφύλλι»
Η ανάρτηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.