- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόσφυγες αθλητές θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία, καλοκαίρι 2016), κάτω από την αιγίδα της ολυμπιακής σημαίας και του ολυμπιακού ύμνου.
Αυτό είπε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κ. Τόμας Μπαχ μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Λεπτομερέστερα, ο κ. Μπαχ είπε: «αφού οι πρόσφυγες αθλητές δεν υπάγονται σε εθνική ομάδα, δεν μπορούν να βαδίσουν πίσω από καμιά σημαία κράτους, ούτε αντιπροσωπεύονται από κάποιον εθνικό ύμνο, επομένως η υποδοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα γίνει με την ολυμπιακή σημαία και τον ολυμπιακό ύμνο. Θα έχουν μια πατρίδα μαζί με όλους τους υπόλοιπους 11.000 αθλητές από τις 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές στο Ολυμπιακό Χωριό».
Εξάλλου, 180 από τα συνολικά 193 μέλη του ΟΗΕ, υποστήριξαν ψήφισμα που θεσπίζει ολυμπιακή εκεχειρία στα πολεμικά μέτωπα, με διάρκεια εφτά μέρες πριν την έναρξη των αγώνων (5-21 Αυγούστου) και λήξη εφτά μέρες μετά το τέλος των παραολυμπιακών (7-18 Σεπτεμβρίου).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους
θΘα παραμείνει εκτός δράσης για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ αυτή την εβδομάδα για τον αγώνα κόντρα στην Πάντερμπορν
Ο Manolo ολοκληρώνει μια ονειρική χρονιά, έχοντας εκτοξεύσει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 6.20μ.
Όλα τα τέρματα της τρίτης βραδιάς της πρώτης αγωνιστικής
Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας χαμογελαστός μετά το χειρουργείο του
Οι συμπαίκτες του στην Άρσεναλ τον φωνάζουν με όποια ελληνική λέξη γνωρίζουν
«Ελληνικό μεγαλείο» έγραψε στη σχετική ανάρτησή της η European Athletics
Τι είναι το Ultimate Championship
Το μήνυμα του Βάσκου προπονητή
Δείτε τις ημέρες και τις ώρες
Αντικαθιστά τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπ
Ποια είναι η Ζεϊνέπ Μεστάν
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δείτε το γκολ των Λονδρέζων από δημιουργία του Έλληνα αστέρα
Σε ποια θέση βρίσκεται η ΑΕΚ
Τι έγινε στα παιχνίδια της Τετάρτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.