Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα 20 Μαΐου γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ic1dx3kbqjgnapqb8xel_1920_x_1280.jpg

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Μαΐου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 20 Μαΐου γιορτάζουν οι: Θαλλελαίος, Θαλής, Λυδία (Λήδα, Λύδα). Κάθε ευτυχία!

Ορθόδοξος Συναξαριστής:  Άγιος Θαλλέλαιος ο Ανάργυρος, Αγία Λυδία η Φιλιππησία, Όσιοι Νικήτας, Ιωάννης και Ιωσήφ οι κτήτορες της Νέας Μονής Χίου, Όσιος Θαλάσσιος, Άγιοι Αλέξανδρος και Αστέριος, Άγιος Ασκλάς, Ανακομιδή και μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, Όσιος Μάρκος ο Ερημίτης, Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αλεξίου του θαυματουργού, Όσιος Στέφανος, Άγιος Τιμόθεος του Πσκώφ, Άγιοι Ζαβουλών και Σωσσάνη, Αγία Πλατίλλα η Ρωμαία, Άγιος Θεόδωρος Επίσκοπος Παβίας, Άγιος Ουλτρίλλος Επίσκοπος Μπουργκές, Άγιος Αναστάσιος Επίσκοπος Βρεσκίας 

Ο Θαλής ο Μιλήσιος (640 ή 624 π.Χ. - 546 π.Χ.) είναι ο αρχαιότερος προσωκρατικός φιλόσοφος, ο πρώτος των επτά σοφών της αρχαιότητας, μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος, μηχανικός, μετεωρολόγος και ιδρυτής της Ιωνικής Σχολής της φυσικής φιλοσοφίας στη Μίλητο. Κυρίως ο Αριστοτέλης αλλά και άλλοι αρχαίοι φιλόσοφοι θεωρούν τον Θαλή ως τον πρώτο Έλληνα φιλόσοφο, ενώ και ο Μπέρτραντ Ράσελ είπε πως «Η Δυτική φιλοσοφία αρχίζει με τον Θαλή».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ