Πολιτικη & Οικονομια

Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας η Evergrande από την Fitch

Η εταιρεία δεν κατάφερε να πληρώσει τη Δευτέρα κουπόνια ύψους 82,5 εκατ. δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Evergrande
Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Evergrande © EPA/ ALEX PLAVEVSKI

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την Evergrande σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας τοποθέτησε την Evergrande η Fitch, έπειτα από αθέτηση πληρωμής τη Δευτέρα. Εντείνοντας, έτσι τους φόβους πως μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Evergrande θα συμπαρασύρει ολόκληρο τον κλάδο του real estate με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην κινεζική και στην παγκόσμια οικονομία.

Η Evergrande, η οποία έχει υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, έχασε την προθεσμία της Δευτέρας για να αποπληρώσει κουπόνια συνολικού ύψους 82,5 εκατ. δολαρίων, ενώ δεν απάντησε στο αίτημα της Fitch για επιβεβαίωση για τις πληρωμές κουπονιών.

Προ ημερών, ο πρόεδρος της Evergrande, Χίου Καν Γιαν, προχώρησε σε ρευστοποιήσεις πουλώντας μετοχές της εταιρείας συνολικής αξίας 344 εκατ. δολαρίων.

Ποια είναι η Evergrande και γιατί έχει σημαντικά προβλήματα

Ο όμιλος της Evergrande ιδρύθηκε από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Xu Jiayin, που είναι γνωστός και ως Hui Ka Yan και υπήρξε κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα.

Σήμερα, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate της Κίνας, αλλά και μέλος του Global 500, δηλαδή των μεγαλύτερων σε τζίρο επιχειρήσεων του κόσμου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ