TV + Series

Sex Education: Οι τοποθεσίες που γυρίζεται η σειρά του Netflix

Η σειρά έχει έναν ακόμα «πρωταγωνιστή»

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σειρά Sex Education της πλατφόρμας Netflix πραγματοποιεί τα γυρίσματά της σε πολλά μέρη της Βρετανίας.
© Netflix

Η πασίγνωστη σειρά του Netflix, Sex Education, γυρίζεται σε πολλά μέρη της Βρετανίας και τραβάει την προσοχή σε όλους τους επίδοξους ταξιδιώτες.

Μία από τις σειρές που αντικειμενικά κάνει θραύση στη streaming διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix, είναι το «Sex Education». Η βρετανική teen κωμωδία της Λόρι Ναν, με τους Άσα Μπάτερφιλντ, Τζίλιαν Άντερσον, Έμμα Μάκι και Νκουντί Γκατούα, μπήκε αισίως στην τρίτη σεζόν κερδίζοντας χιλιάδες νέους φίλους. Η ιστορία των Otis, Eric και Maeve έχει ανοίξει την κουβέντα γύρω από τη σεξουαλική επαφή στους έφηβους, κάτι που απασχολεί πολλά παιδιά σε εκείνη την ηλικία. Οι ερμηνείες, το story και το χιούμορ κλέβουν τη παράσταση, όμως δεν είναι τα μοναδικά.


Ένα από τα στοιχεία που τραβάνε τον θεατή να παρακολουθήσει τη σειρά είναι τα μαγευτικά βρετανικά τοπία που κοσμούν την οθόνη σε κάθε ευκαιρία. Τα μέλη του cast και πολλά στελέχη της παραγωγής εθεάθησαν μέσα στη χρονιά σε διάφορα μέρη για τις ανάγκες του πρότζεκτ και παρότι την ίδια ώρα τα μέτρα περιορισμού για τον κορωνοϊό εντείνοταν, κατάφεραν να εξασφαλίσουν πλάνα από πανέμορφες τοποθεσίες.

Η αρχή έχει γίνει στην περιοχή της Νότιας Ουαλίας, εκεί που βρίσκεται το φανταστικό Λύκειο Μούρντειλ, το σχολείο των πρωταγωνιστών. Για τα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκε μέρος του Πανεπιστημίου Newport, το οποίο εδρεύει στην πόλη Caerlon της Ουαλίας. Με πληθυσμό 8.000 κατοίκους και τον ποταμό Ουσκ να περνάει κατά μήκος της περιοχής, το μέρος είναι ο βασικός λόγος που κάνει αυτή τη σειρά να εκμπέμπει αγγλο-αμερικάνικη ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήθηκε ένα μέρος που δεν χρησιμοποιείται από το Newport πλέον και κάποτε κατάφερνε να στεγάζει περίπου 4.500 φοιτητές. Όλοι λατρεύουν τον τόνο που βγάζει η τοποθεσία, με το κλίμα Ατλαντικού να είναι σε αφθονία και τη Λόρι Ναν να προσπαθεί να αποδώσει ένα φόρο τιμής στα «Breakfast Club» και «Pretty in Pink» σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Το Sex Education του Netflix αποτελεί ένα απο τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα και χρησιμοποιεί μία σειρά από μαγευτικές τοποθεσίες για τα γυρίσματά του.
Ένα τμήμα του πανεπιστημίου του Newport που δεν χρησιμοποείται, αποτελεί το γνωστό Λύκειο Moordale/ Netflix

Ένας χώρος που χρησιμοποιείται αρκετά στα γυρίσματα είναι το γυμναστήριο. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων οι λήψεις τραβήχτηκαν στο Paget Rooms, ένα ειδυλλιακό τοπίο στα νότια της πόλης Κάρντιφ. Το Paget Rooms είναι ευρέως γνωστό για τις διάφορες θεατρικές παραγωγές που λαμβάνουν χώρα εκεί. Λίγο πιο μακριά, στα ουαλικά σύνορα, συμβαίνουν όλα τα γυρίσματα που αφορούν τοποθεσίες που βρίσκονται έξω από το σχολείο. Το μέρος έχει την ονομασία Wye Valley. Σε αυτό μπορούμε να βρούμε και το σπίτι του κεντρικού ήρωα Otis, το οποίο φυσικά μοιράζεται με την κουλ θεραπεύτρια του σεξ, η οποία είναι η μητέρα του. Μάλιστα το σπίτι είναι μέρος ενός σαλέ με ονομασία «The Chalet in Symonds Yat», το οποίο μαζεύει αρκετό κόσμο, χτισμένο με σκανδιναβικό στιλ, και είναι καταχωνιασμένο σε ένα δάσος, πόλος έλξης για όσους αγαπούν τα ταξίδια.

Η σειρά του Netflix, Sex Education, χρησιμοποιεί μια σειρά από πανέμορφες τοποθεσίες για τις ανάγκες των γυρισμάτων.
Το The chalet in Symonds Yat αποτελεί ένα γνωστο προορισμό στα σύνορα της Αγγλίας με την Ουαλία / Netflix


Τα γυρίσματα στην περιοχή της Ουαλίας δεν σταματάνε εδώ. Στην περιοχή Llandogo γίνονται πολλά από αυτά, με πιο χαρακτηριστικά εκείνα που απεικονίζουν τις βόλτες των Otis και Eric με το ποδήλατο προς το σχολείο κάθε πρωί. Στο γειτονικό Cloudchestershire φτιάχνεται ένα σαγηνευτικό σκηνικό με τη χαρακτηριστική σκηνή με τη γέφυρα. Οι δύο πρωταγωνιστές ανακαλούν το πώς πέρασαν στο πρώτο πάρτι που καλέστηκαν στην ζωή τους.

Η σειρά Sex Education χρησιμοποιεί μία πληθώρα βρετανικών τοπίων για τα γυρίσματά της
Η γέφυρα Tintern στη Βρετανία, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές για τις ανάγκες των γυρισμάτων/ Netflix

Μία από τις τοποθεσίες των γυρισμάτων, από τις πλέον διάσημες στη Βρετανία, έχει χρησιμοποιηθεί και άλλες φορές για κινηματογραφικούς σκοπούς. Πρόκειται για το δάσος Forest Dean που έγινε διάσημο από την προτελευταία ταινία του Χάρι Πότερ, «Harry Potter and the Deathly Hallows Pt1». Εκτός από τον πασίγνωστο νεαρό μάγο και άλες μεγάλες παραγωγές βρέθηκαν στο δάσος για γυρίσματα, όπως η ταινία του 2017 «King Arthur: The Legend of the Sword», ενώ το γειτονικό  Puzzlewood συμπεριλήφθηκε στην ταινία «Star Wars: The Force awakens» το 2015 και τη σειρά  Doctor Who. Μάλιστα λέγεται πως η ευρύτερη περιοχή, με το δάσος και τα αχανή τοπία φύσης, ήταν η έμπνευση του Τόλκιν για τη Μέση Γη που χρησιμοποίησε στα διάσημα βιβλία του και έδωσαν στον πλανήτη μία από τις πιο διάσημες τριλογίες όπως ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Τέλος στο δάσος Forest Dean μπορεί να εντοπίσει κανείς και το σπίτι του Otis.

Η σειρά Sex Education της πλατφόρμας Netflix πραγματοποιεί τα γυρίσματά της σε πολλά μέρη της Βρετανίας.
Το δάσος Forest of Dean, έχει χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλές διάσημες παραγωγές στο παρελθόν / Netflix
 

Puzzlewood - Enchanting Ancient Woodland in the Forest of Dean

Το Sex Education εκτός από ένα πολύ ωραίο, πρωτότυπο σενάριο και πολλούς ενδιαφέροντες  καλογραμμένους χαρακτήρες, καταφέρνει να μας παρουσίαζει μερικά τοπία που κλέβουν την παράσταση. 

Sex Education Filming Locations

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ