Μουσικη

Εurovision 2022: Εκτός τελικού η Κύπρος - Ποιες χώρες προκρίθηκαν

Παρά το γεγονός ότι ξεσήκωσε το κοινό, δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2022: Εκτός τελικού η Ανδρομάχη και η Κύπρος
Eurovision 2022: Εκτός τελικού η Ανδρομάχη και η Κύπρος © EPA/Alessandro Di Marco

Eurovision 2022: Η συμμετοχή της Κύπρου με την Ανδρομάχη δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός τελικού.

Δεν κατάφερε η Κύπρος να προκριθεί στον τελικό της Eurovision 2022 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η Ανδρομάχη με το τραγούδι «Ela» παρόλο που ξεσήκωσε το κοινό, τελικά δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού τραγουδιού.

Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου είναι: Βέλγιο, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Εσθονία και Αυστραλία.

Eurovision 2022: Η γέννηση της Αφροδίτης στο σκηνικό της Κύπρου

Υπενθυμίζεται ότι η κυπριακή αποστολή είχε επιλέξει ένα άκρως εντυπωσιακό σκηνικό για να συνοδεύσει την εμφάνιση της Ανδρομάχης στον β’ ημιτελικό. Ειδικότερα, στη σκηνή του «Pala Olimpico», για την κυπριακή αποστολή δέσποζε ένα μεγάλο κοχύλι στο οποίο προβάλλονταν γραφικές απεικονίσεις και στη μέση του στεκόταν η Ανδρομάχη, αναπαριστώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη γέννηση της Αφροδίτης.

Andromache - Ela - LIVE - Cyprus 🇨🇾 - Second Semi-Final - Eurovision 2022

Eurovision 2022: Σε ποια θέση θα τραγουδήσει η Αμάντα Γεωργιάδη στον τελικό

Το «Die Together» της Αμάντα Γεωργιάδη θα είναι το 17ο τραγούδι που θα ακουστεί στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 το Σάββατο 14 Μαΐου.

Οι διοργανωτές, τα ξημερώματα της Παρασκευής, έκαναν γνωστή τη σειρά με την οποία θα τραγουδήσουν οι 25 χώρες που θα διεκδικήσουν την πρωτιά στο «Pala Olimpico» του Τορίνο.

Πέραν της Ελλάδας το Σάββατο στον τελικό θα διαγωνιστούν άλλες 24 χώρες. Η τελική 25άδα είναι η εξής: Ελλάδα, Αρμενία, Νορβηγία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ισλανδία, Σερβία, Πολωνία, Ρουμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστραλία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Τσεχία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ