Μουσικη

Tζάγκερ και Ρίτσαρντς «γιορτάζουν» τα 60 χρόνια γνωριμίας τους

17 Οκτωβρίου 1961 η «σημαδιακή συνάντηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oι Rolling Stones κατά το αμερικανικό τους τουρ
Oι Rolling Stones κατά το αμερικανικό τους τουρ © Getty Images/Ideal Image

Οι δυο μεγάλες μορφές των Rolling Stones ο Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς γιορτάζουν 60 χρόνια από την πρώτη τους γνωριμία.

Ο Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ριτσάρντς οι δυο ηγετικές μορφές Rolling Stones συναντήθηκαν πρώτη φορά στις 17 Οκτωβρίου του 1961, όταν έπιασαν την κουβέντα στην πλατφόρμα του σταθμού του τρένου στη περιοχή Νταρντφορντ.

Αρχικά ο Τζάγκερ γνώρισε τον Ρίτσαρντς στο δημοτικό σχολείο του Ντάρτφορντ, το 1950. Δέκα χρόνια σχεδόν αργότερα ξανά στο Νταρντφορντ, συναντήθηκαν και πάλι, αναφέροντας στην συζήτηση τους την αγάπη τους για την μπλουζ μουσική. Ο κοινός τους φίλος, Ντικ Τέιλορ, έπαιζε με τον Τζάγκερ στους Little Boy Blue and the Blue Boys, ενώ σπούδαζε μαζί με τον Ρίτσαρντς στην σχολή τεχνών του Σίντκαπ. Ο Ρίτσαρντς εντάχθηκε στο συγκρότημα και λίγο αργότερα αποβλήθηκε από την σχολή του λόγω του ότι έκανε σκασιαρχείο.

Ένα χρόνο μετά θα σχημάτιζαν το συγκρότημά τους. Το 2015 τοποθετήθηκε μάλιστα στο σημείο μια τιμητική πλακέτα για την ιστορική αυτή συνάντηση.

Στη συναυλία τους στο Inglewood, οι Τζάγκερ και Ριτσάρντς θυμήθηκαν το περιστατικό, ενώ στο video wall εμφανίστηκε σχετική φωτογραφία των δύο μουσικών μαζί με τη λεζάντα «17 Οκτωβρίου 1961-2021 - 60 χρόνια στο ίδιο τρένο».

Οι Stones αυτήν την περίοδο συνεχίζουν την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική με τίτλο No Filter.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ