Μουσικη

Οι Rolling Stones αποσύρουν... το «Brown Sugar»

Λόγω των αναφορών των στίχων του στη δουλεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Rolling Stones αποσύρουν το «Brown Sugar»
Oι Rolling Stones κατά το αμερικανικό τους τουρ © Getty Images/Ideal Image

Oι Rolling Stones αποφάσισαν να αποσύρουν το «Brown Sugar» έπειτα από όσα άκουγαν σχετικά με τους στίχους του.

Ο Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς ανακοίνωσαν ότι οι Rolling Stones θα σταματήσουν να παίζουν το τραγούδι «Brown Sugar» κατά τη διάρκεια του τουρ που πραγματοποιούν στις ΗΠΑ, λόγω των αναφορών των στίχων του στη δουλεία.

Το συγκρότημα που βρίσκεται σε μια περιοδεία στις ΗΠΑ δεν έχει παίξει το συγκεκριμένο τραγούδι, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, από τις 26 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε τις εμφανίσεις στο Σεντ Λούις. 

Ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο οποίος δήλωσε μπερδεμένος από τις αντιδράσεις, είπε σύμφωνα με το BBC «Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αναφέρεται στη φρίκη της δουλείας;».

Από την πλευρά του, ο Μικ Τζάγκερ ο οποίος ρωτήθηκε για την απουσία του τραγουδιού από τις λίστες των τελευταίων συναυλιών, απάντησε ότι το συγκρότημα είχε αποφασίσει να κάνει «ένα διάλειμμα».

H ιστορία του Brown Sugar

Tη βάση του τραγουδιού είχε ξεκινήσει να γράφει ο Μικ Τζάγκερ από το 1969, όταν έπαιρνε μέρος στα γυρίσματα της ταινίας Ned Kelly και αρχικός τίτλος του κομματιού ήταν «Black Pussy» αλλά για ευνόητους λόγους το άλλαξε σε «Brown Sugar». Ο Τζάγκερ συνέχισε να συνθέτει αρκετές ημέρες αργότερα για να το τελειώσει με τη συμμετοχή του Ρίτσαρντς μέσα σε τρεις ημέρες στο Muscle Shoals Studio της Αλαμπάμα, όπου ηχογράφησαν ένα μεγάλο μέρος των τραγουδιών του άλμπουμ τους Sticky Fingers. H πρώτη φορά που το έπαιξαν ζωντανά ήταν στην «περίφημη» συναυλία του Altamont, στις 6 Δεκεμβρίου 1970.  Μια εκδοχή  πάντως αναφέρει ότι το τραγούδι αφορά την άγνωστη τότε σχέση που είχε ο τραγουδιστής, την ηθοποιό Marsha Hunt με την οποία απέκτησε την Kardis. Στο ένθετο της συλλογής «Jump Back: The Best Of The Rolling Stones» (1993), ο Τζάγκερ λέει ότι οι στίχοι του «Brown Sugar» αναφέρονται στο διπλό συνδυασμό ναρκωτικών και κοριτσιών και ότι το τραγούδι ήταν έμπνευση της στιγμής. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ