Κινηματογραφος

Η Εμανουέλ Μπεάρ στην Αθήνα

Ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ναταλί» της Αν Φοντέιν, με τους Φανί Αρντάν, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Η Εμανουέλ Μπεάρ στην ταινία «Ναταλί» της Αν Φοντέιν

Τι Να Δω Σήμερα: «Ναταλί» της Αν Φοντέιν, με τους Φανί Αρντάν, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Πρεμιέρα χθες για το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στο Παλλάς με μια όμορφη και σύντομη παρουσίαση του προγράμματος, της κριτικής επιτροπής και την προβολή της ταινίας «Eiffel». Η λαμπερή Εμανουέλ Μπεάρ ήταν εκεί ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και δεν παρέλειψε να ενημερώσει το κοινό για την ελληνική ρίζα στην καταγωγή της, τη χαρά για την πρόσκληση στο Φεστιβάλ και τον ενθουσιασμό με τον οποίο θα προεδρεύσει της επιτροπής. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε προτάσεις για τις προβολές του Φεστιβάλ. Σήμερα δεν μπορούμε να δούμε τίποτα άλλο εκτός από Εμανουέλ Μπεάρ. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ναταλί» της Αν Φοντέιν.

Nathalie, 2003, trailer

Η Κατρίν (Φανί Αρντάν) είναι μια γυναικολόγος η οποία υποπτεύεται τον σύζυγό της, Μπερνάρ (Ζεράρ Ντεπαρντιέ), για απιστία. Για να εξακριβώσει τις προθέσεις του, προσλαμβάνει μια πόρνη πολυτελείας για να παίξει το ρόλο της ξελογιάστρας και συμφωνούν να τη φωνάζει Ναταλί (Εμανουέλ Μπεάρ). Σύντομα η Ναταλί θα αρχίσει να διηγείται στην Κατρίν τις επαφές της με τον Μπερνάρ με τις πιο ωμές λεπτομέρειες και η περίπλοκη σχέση των δύο γυναικών θα κινδυνεύσει, καθώς η Κατρίν δεν είναι πια σίγουρη για το τι θέλει.

Μια εντελώς γαλλική ταινία για μία ερωτική συνθήκη που ίσως να φαντάζει εξωφρενική για οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Ο αισθησιασμός της Εμανουέλ Μπεάρ εκτροχιάζει το φιλμ και μας στέλνει εισιτήριο για το βασίλειο της πιο γλαφυρής κινηματογραφικής φαντασίωσης, έτη φωτός μακριά από το τελευταίο όριο του πουριτανισμού και συντηρητισμού του μέσου θεατή. Ο χαρακτήρας της Φανί Αρντάν φαίνεται να σκηνοθετεί τη ζωή της προς την καταστροφή, χωρίς να μπορεί να σταματήσει. Ένα συνολικά άνω του μετρίου αποτέλεσμα, πλην όμως μια έξοχα ένοχη απόλαυση.

«Ναταλί» της Αν Φοντέιν, με τους Φανί Αρντάν, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ναταλί (Nathalie…)
Γαλλία, Ισπανία, 2003, Έγχρωμη
Δράμα, 100’
Σκηνοθεσία: Αν Φοντέιν
Σενάριο: Φιλίπ Μπλασμπάντ, Ζακ Φιεσί, Αν Φοντέιν, Φρανσουά Ολιβιέ Ρουσό
Πρωταγωνιστούν: Φανί Αρντάν, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ