Κινηματογραφος

Όσκαρ 2022 - Σον Πεν: Καλεί σε μποϊκοτάζ αν δεν εγκριθεί η ομιλία Ζελένσκι

«Θα καταστρέψω τα βραβεία μου δημοσίως»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σον Πεν
Σον Πεν © EPA/LUKASZ GAGULSKI

Όσκαρ 2022: Ο Σον Πεν καλεί σε μποϊκοτάζ της τελετής απονομής εάν δεν εγκριθεί η ομιλία Ζελένσκι.

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ 2022, με την εφετινή τελετή να τελείται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το εάν θα δούμε κάποιο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Από το Σάββατο είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως ενδεχομένως ο Ζελένσκι να απευθύνει κάποιο μήνυμα στη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου, και βρίσκεται σε συζητήσεις, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Πληροφορίες αμερικανικών Μέσων ανέφεραν πως στην Ακαδημία συζητούν εάν πρέπει τα Όσκαρ να πάρουν πολιτική θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αρκετοί αστέρες του Χόλιγουντ έχουν πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους και ο ηθοποιός Σον Πεν, ο οποίος βρέθηκε στην Ουκρανία κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου για ένα ντοκιμαντέρ.

Ο 61χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε στο CNNi ότι θα απογοητευόταν, αν η Ακαδημία αρνηθεί στον Ουκρανό ηγέτη την ευκαιρία να μιλήσει.

«Δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο που θα μπορούσαν να κάνουν τα Όσκαρ από το να του δώσουν αυτή την ευκαιρία να μιλήσει σε όλους μας», δήλωσε ο Σον Πέν.

Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός είπε πως θα καταστρέψει τα Όσκαρ που έχει κερδίσει, εάν δεν προσκληθεί τελικά ο Ζελένσκι να μιλήσει.

Όσκαρ 2022: Η Μίλα Κούνις ετοιμάζει αναφορά για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η ηθοποιός Μίλα Κούνις, με καταγωγή από την Ουκρανία, αναμένεται να κάνει κάποια δήλωση όσον αφορά τον πόλεμο στη γενέτειρά της, καθώς θα ανέβει στη σκηνή για να παρουσιάσει μια κατηγορία Όσκαρ και θα ανακοινώσει τον νικητή. Άλλωστε, η Μίλα Κούνις, μαζί με τον σύζυγό της και ηθοποιό, Άστον Κούτσερ, συγκέντρωσαν πρόσφατα 35 εκατομμύρια δολάρια για υποστήριξη προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες, μέσα από διαδικτυακή καμπάνια.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επαίνεσε το ζευγάρι ηθοποιών.

 

Όσκαρ 2022: Δεν θα λείψουν οι αναφορές στην Ουκρανία

 

Μία εκ των παρουσιαστών της τελετής απονομής των Όσκαρ 2022, η Έιμι Σούμερ είπε ότι δεν θα φοβηθεί να αναφερθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να σχολιάσω τουλάχιστον μερικά πράγματα. Έχω μερικά αστεία που τονίζουν την τρέχουσα κατάσταση. Θέλω να πω, συμβαίνουν τόσα πολλά απαίσια πράγματα που φαίνεται δύσκολο να εστιάσω σε ποια».

«Δεν φοβάμαι να πάω εκεί, αλλά δεν είμαι εγώ που κάνω την παραγωγή των Όσκαρ», είπε η Έιμι Σούμερ και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι υπάρχει σίγουρα πίεση με έναν τρόπο για να πούμε: Αυτές είναι διακοπές, αφήστε τους ανθρώπους να ξεχάσουν, θέλουμε απλώς να έχουμε αυτή τη νύχτα. Όμως, θα είναι στραμμένα τόσα μάτια και αυτιά σε αυτή την παράσταση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ