Κοσμος

Στην Ουκρανία ο Σον Πεν - Θα κάνει ντοκιμαντέρ τη ρωσική εισβολή

Η συνάντησή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Σον Πεν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο ηθοποιός Σον Πεν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι © Instagram / zelenskiy_official

Στην Ουκρανία ο Σον Πεν - Θα κάνει ντοκιμαντέρ τη ρωσική εισβολή - Η ανακοίνωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι προηγούμενες επισκέψεις στη χώρα.

Στην Ουκρανία βρίσκεται ο ηθοποιός Σον Πεν για να γυρίσει ντοκιμαντέρ για τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο που μαίνεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/2) στο ουκρανικό έδαφος. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εμφανίστηκε την Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η κυβέρνηση της Ουκρανίας, ενώ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος πριν γίνει πολιτικός υπήρξε γνωστός κωμικός

Σύμφωνα με το Newsweek, ο Πεν έφτασε στο Κίεβο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Iryna Vereshchuk, καθώς και με τοπικούς δημοσιογράφους και μέλη του στρατού.

Ουκρανία - Σον Πεν: «Ήρθε για να πει στον κόσμο την αλήθεια»

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της πρεσβείας της Ουκρανίας για να επαινέσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, σημειώνοντας ότι «ήλθε ειδικά στο Κίεβο για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στην η χώρα μας. Ο Σον Πεν είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν την Ουκρανία. Η χώρα μας τον ευγνωμονεί για μια τέτοια επίδειξη θάρρους και ειλικρίνειας», ανέφερε η μεταφρασμένη δήλωση.

Ακόμη, το γραφείο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανέφερε ότι ο Σον Πεν «επιδεικνύει γενναιότητα που έλειπε από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα από ορισμένους δυτικούς πολιτικούς. Όσο περισσότεροι άνθρωποι μας στηρίζουν – αληθινοί φίλοι της Ουκρανίας, που υποστηρίζουν τον αγώνα για την ελευθερία – τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την αποτρόπαια εισβολή από τη Ρωσία».

Actor Sean Penn in Ukraine filming a documentary on Russian invasion

Ουκρανία - Σον Πεν: Είχε επισκεφτεί τον ουκρανικό στρατό τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Σον Πεν επισκέφτηκε την Ουκρανία τον Νοέμβριο του 2021 για να κάνει την έρευνα του για το ντοκιμαντέρ. Οι επισκέψεις του με τον ουκρανικό στρατό τεκμηριώθηκαν από την υπηρεσία τύπου, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες από τις συναντήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Ουκρανία - Σον Πεν: Η ενασχόληση του ηθοποιού με το ντοκιμαντέρ

Ο 61χρονος Σον Πεν σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ Discovery Plus του 2020 Citizen Penn, σχετικά με τη διαδικασία ίδρυσης του μη κερδοσκοπικού του Community Organed Relief Fort, ή Core, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Αϊτή το 2010.  

Τον Ιανουάριο του 2016, ο Πεν δημοσίευσε μια αποκλειστική – και άκρως αμφιλεγόμενη – συνέντευξη με τον Μεξικανό βασιλιά των ναρκωτικών Joaquín «El Chapo» Guzmán στο Rolling Stone. Το κρυφό ταξίδι του Πεν για επίσκεψη με τον αρχηγό του καρτέλ του Σιναλόαν, ο οποίος δραπέτευσε από τη φυλακή το 2015, συνέβαλε στη σύλληψή του από τις μεξικανικές αρχές.

Με πληροφορίες από CNN και Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ