Κινηματογραφος

Θα επαναληφθεί η ιστορία για το «West Side Story»;

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σε μία από τις καλύτερες στιγμές του

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ariana DeBose στο «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
H Ariana DeBose στο «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. // Photo by Niko Tavernise - © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation

Τι Να Δω Σήμερα: «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Το μιούζικαλ των μιούζικαλ επέστρεψε θριαμβευτικά και πάλι στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα, μια κινηματογραφική εβδομάδα πλούσια σε επιλογές η οποία δεν μας αφήνει κανένα άλλο περιθώριο από το να κάνουμε ένα διάλειμμά από το χριστουγεννιάτικο αφιέρωμά μας και να διαλέξουμε την ταινία της εβδομάδας. Σίγουρο πως θα πρωταγωνιστήσει στην κούρσα των βραβείων η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με τις πρώτες λίστες καλύτερων ταινιών ήδη δημοσιευμένες, ένα instant classic που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την πρώτη ταινία του 1961, η οποία θυμίζουμε πως βραβεύτηκε με δέκα Όσκαρ, εκ των οποίων και εκείνου της Καλύτερη Ταινίας. Σήμερα βλέπουμε το «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Rachel Zegler και Ansel Elgort στο «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Rachel Zegler και Ansel Elgort στο «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. // Photo by Niko Tavernise - © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation

Σε χαλαρή μεταφορά από το έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», οι Τζετς και οι Σαρκς, δύο εχθρικές συμμορίες της Νέας Υόρκης των ρωμαλέων ‘50s έχουν επικαλυπτόμενες εδαφικές διεκδικήσεις και σχεδιάζουν να τακτοποιήσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς τους σε ειδική συνάντηση (ραντεβού για ξύλο). Ο Τόνι (Άνσελ Έγκορτ) των Τζετς, ο οποίος είναι σε αναστολή, ερωτεύεται σφόδρα την αδερφή του αρχηγού των Σαρκς Μπερνάρντο (Ντέιβιντ Άλβαρεζ), Μαρία (Ρέιτσελ Ζέγκλερ). Ο έρωτας τους ωστόσο μοιάζει με κάτι το ανέφικτο καθώς κανένας δεν τον επικροτεί.

Αφιερωμένο στον πατέρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, πιστό στο υλικό της ταινίας των Τζερόμ Ρόμπινς και Ρότζερ Γουάιζ και σε κάποια σημεία ίσως και καλύτερο από το εμβληματικό μιούζικαλ που όρισε την κατηγορία, η νέα δημιουργία του σκηνοθέτη των επιτυχιών, είναι γεμάτη ανηλεή ζωντάνια και ωμή ενέργεια όπως αναμενόταν και ταυτόχρονα είναι απαλλαγμένη από κάποια μη ρεαλιστικά και ίσως γλυκανάλατα σημεία της πρώτης ταινίας, κυρίως όσον αφορά στους διαλόγους και είναι πλήρως συνδεδεμένη με την εποχή της. Αδύναμο σημείο είναι ο Άνσελ Έγκορτ ο οποίος αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, μεγάλη αποκάλυψη είναι η Αριάνα ΝτεΜπόουζ (στον ρόλο της Ανίτα, προσέξτε την στο "America") και ευχάριστος νοσταλγικός και vintage τόνος η Ρίτα Μορένο (η οποία κρατούσε τον ρόλο της Ανίτα το 1961) στον ρόλο της Βαλεντίνα, έναν ρόλο που δεν υπήρχε στην αρχική ταινία.

«West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Photo by Niko Tavernise - © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation

Η ταινία «West Side Story» κυκλοφορεί από τις 9/12 στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment.


West Side Story
Η.Π.Α., 2021, Έγχρωμη
Δράμα / Εγκλήματος / Μιούζικαλ, 156’
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Σενάριο: Τόνι Κούσνερ, Άρθουρ Λόρεντς (βιβλίο)
Πρωταγωνιστούν: Άνσελ Έγκορτ, Ρέιτσελ Ζέγκλερ, Αριάνα ΝτεΜπόουζ, Ντέιβιντ Άλβαρεζ, Ρίτα Μορένο, Κόρι Στολ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ