- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κριτική για την ταινία «Ο άνθρωπος του θεού» της Γελένα Πόποβιτς, με τους Άρη Σερβετάλη, Μίκι Ρουρκ, Χρήστο Λούλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Γιάννη Στάνκογλου.
Η ζωή του αγαπητού στο λαό αλλά ενοχλητικού για τους πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αγίου Νεκταρίου, δίνεται μέσα από αποσπασματικές ιστορίες που συνέβησαν κυρίως στα τελευταία χρόνια της ζωής του στις αρχές του 20ου αιώνα.
Χωρίς ιδιαίτερη κινηματογραφική αξία η βιογραφία του Αγίου Νεκταρίου κυμαίνεται ανάμεσα στην αφέλεια και το γκροτέσκο. Κακογραμμένοι διάλογοι που σημαδεύονται από σοβαροφάνεια, υπερβολικές ερμηνείες που πηγάζουν από καρικατούρες αντί αυθεντικών χαρακτήρων, ανύπαρκτο σενάριο σε μια ιστορία που επιλέγει τις εύκολες λύσεις αντί μιας ψαγμένης άποψης που έχει την αγωνία – και κυρίως την διάθεση- να αναζητήσει την ιστορική αλήθεια γύρω από το πρόσωπο του Αγίου της Αίγινας, μένοντας μόνο στο θέμα της εκκλησιαστικής διαφθοράς. Η επιλογή του Σερβετάλη στον κεντρικό ρόλο αποδεικνύεται ατυχής, πέφτοντας κι αυτός θύμα μιας υπερφίαλης ταινίας παραδομένης σε όλα τα κλισέ του είδους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη ταινία «Saw» έκανε πρεμιέρα το 2004 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance
Το χολιγουντιανό πρωταγωνιστικό δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του για τέταρτη φορά
Ανακοινώθηκε ο φετινός προγραμματισμός στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις
Ο συγγραφέας του τελευταίου μυθιστορήματος σχολιάζει τα ονόματα που ακούγονται για τον ρόλο
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άβυσσο μιας αινιγματικής κακοποιού
Καθαρόαιμη περιπέτεια κλιμακούμενου σασπένς και αμείωτης δράσης, που απευθύνεται τόσο στους φαν του Μπραντ Πιτ όσο και στους ζωόφιλους.
Χειμαρρώδης περιπέτεια που ποντάρει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία σχηματίζεται από τα υπαρξιακά άγχη των ηρώων
Παρότι το υλικό για κάτι πιο καινοτόμο είναι εκεί, η σκηνοθέτρια Τζόρτζια Όκλεϊ προτιμά να βασιστεί μόνο στις αψεγάδιαστες ερμηνείες και το υψηλό επίπεδο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Το φιλμ απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Goya
Στήριξη του Ελληνικoύ σινεμά, των νέων δημιουργών και της σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας
Έντονες επικρίσεις δέχεται ο σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ για την αμφιλεγόμενη επιλογή του
Ένα προσωπικό ταξίδι στην οπτικοακουστική μνήμη του Λιβάνου, φτιαγμένο εξολοκλήρου από αρχειακό υλικό
Ο σταρ του Χόλιγουντ δηλώνει πως η ΑΙ δεν θα φέρει το τέλος του κινηματογράφου
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Νοεμβρίου
Μια 13χρονη και μια υποψήφια Playmate
H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα παραλάβει το Womenlands Excellence Award
«Μετακομίζει» στο Eurimages του Συμβουλίου της Ευρώπης
To φιλμ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 25 Νοεμβρίου
Οι κριτικές ήταν συντριπτικά θετικές, με την ταινία να συγκεντρώνει ποσοστό 95% στο Rotten Tomatoes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.