- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προδημοσίευση: «Ο τραπεζίτης του Διαβόλου» του Μπράντλεϋ Μπέρκενφελντ
Το νέο βιβλίο του αμερικανού συγγραφέα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη
Ο Μπράντλεϋ Μπέρκενφελντ είχε τα πάντα, ως σύμβουλος παροχής προσωπικών τραπεζικών υπηρεσιών για τη μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου, τη UBS, όπου οι πλουσιότεροι των πλουσίων έκρυβαν τα εκατομμύριά τους από τα μάτια των φορολογικών αρχών σε ένα μυστικό, πολύπλοκο δίκτυο ανώνυμων λογαριασμών και υπεράκτιων (off-shore) εταιρειών. Όταν ανακάλυψε ότι η UBS σκόπευε να ρίξει σε εκείνον την ευθύνη για τις απερισκεψίες των πελατών της, ο Μπέρκενφελντ αποκάλυψε το σχέδιο στις αμερικανικές αρχές.
Πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολάρια (μέχρι στιγμής) έχουν ανακτηθεί με βάση την άνευ προηγουμένου πληροφόρηση που παρέσχε ο Μπέρκενφελντ, αλλά μολονότι ο Μπράντλεϋ πήρε πάνω του την ευθύνη να φέρει στο φως τη μεγαλύτερη πλεκτάνη φορολογικής απάτης στην ιστορία και συνέτριψε την παράδοση μυστικότητας του ελβετικού τραπεζικού συστήματος με τις αποκαλύψεις του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπάθησε να τον μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο και να τον φιμώσει. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνέργεια σε εγκληματικές ενέργειες, συνελήφθη και εξέτισε ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών.
Αλλά ο Μπραντ έχει βγει νικητής. Μετά την αποφυλάκισή του, δικαιώθηκε, όταν η Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων (IRS) του χορήγησε αμοιβή 104 εκατομμυρίων δολαρίων για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του, τη μεγαλύτερη τέτοια αμοιβή που έχει δοθεί ποτέ. Τώρα, με το βιβλίο «Ο τραπεζίτης του Διαβόλου», ο Μπέρκενφελντ διηγείται για πρώτη φορά την εκπληκτική ιστορία του.
ISBN: 978-960-16-7982-2
Τιμή: 18,80
Σελίδες: 432
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mία από τις πιο αναγνωρίσιμες εκπροσώπους της σύγχρονης σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας μιλάει στην ATHEN VOICE
Η εμπειρία της επίσκεψης σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο πρέπει να εμπλουτιστεί. Και η τεχνολογία δίνει αυτή τη δυνατότητα με ευκολία και σχετική οικονομία.
Mια γλυκόπικρη ιστορία αγάπης μεταξύ δύο γυναικών στην αποικιοκρατούμενη Ταϊβάν
Ένα βιβλίο που συνέβαλε στη σύγχρονη παιδαγωγική και σφράγισε τον δυτικό τρόπο ζωής
Μία ακόμη μεγάλη δωρεά φιλαναγνωσίας από τον Τζέιμς Πάτερσον
Ο διάσημος Ισπανός συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή το βιβλίο «Το τελευταίο πρόβλημα» που διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό νησί κοντά στην Κέρκυρα
Τα βιβλία «Τονική μετάθεση» και «Στα Υστερόγραφα» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Σε σύγχρονη, στρωτή μετάφραση του Παναγιώτη Γιαννακόπουλου, από τις εκδόσεις Κάκτος
Το έργο δεν επιδιώκει να δικαιώσει επιλογές ούτε να κατασκευάσει εύκολες βεβαιότητες
Η αυτοβιογραφία του βραβευμένου Αμερικανού ηθοποιού που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο
Η βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος και οι σκοτεινές στιγμές της ζωής της
Μια ιστορία φαντασίας γεμάτη ένταση και συναίσθημα
Μια «δημοσιογραφική» εξερεύνηση του πένθους, για τον εκλιπόντα σύζυγο της επί σαράντα έτη, τον συγγραφέα Τζον Νταν
Το μυθιστόρημα «Τι συνέβη εκείνη τη νύχτα;» των Nicci French (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 20 Μαΐου
Ποιος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Μια σύντομη συζήτηση με τον καθηγητή ΑΠΘ με αφορμή το βιβλίο του
Τα δεδομένα της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής του 2025 και μερικές σκέψεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.