«Αυτό είναι που μας λείπει για να γίνεται το φαγητό νόστιμο και ωραίο. Η αγάπη.»
Δήμητρα Κακαουνάκη
Η Δήμητρα Κακαουνάκη είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός. Παρουσιάζει κάθε βράδυ, τα μεσάνυχτα στο Kosmos την εκπομπή «Οίκος Αντοχής» και το podcast της με τίτλο «Οι συνταγές του Κόσμου» με μουσικές, συνταγές και βιβλία, βρίσκεται στο Ertecho.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
«Πάντοτε τα τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο του οικονομικού πολέμου»
Η αείμνηστη Εύη Βουτσινά, η οποία είχε κάνει έρευνα σε όλη τη χώρα για τις γεύσεις, εντόπισε μια συνταγή από τις Εγγαρές
Η Μελίσσα Στοΐλη διηγείται ιστορίες φαγητών στο βιβλίο «Και διηγώντας τα να τρως - Ιστορίες και συνταγές εδεσμάτων»
«Αποτέλεσε τον άγγελο της ανατροφής των βουνών της καλής κοινωνίας στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα τον περασμένο αιώνα» όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Βαρόνης Φον Σταφ
Ζωές, καταστάσεις και συνταγές που ίσως και να χάθηκαν στον χρόνο
«Η κουζίνα της Ανατολής είναι πλούσια σε γευστικούς συνδυασμούς, τολμηρή σε μαγειρικές συνθέσεις, ευρηματική στην αξιοποίηση των πρώτων υλών»
Ο Τζο Ντογκς ήταν μάγειρας στη μαφία. Άλλαξε πλευρά, πέρασε στο FBI και εξέδωσε και βιβλίο με τις εμπειρίες του και τις συνταγές του.
Ο Χρόνης Μίσσιος καταφέρνει να ενώσει σε ένα τραπέζι στο καφενείο του Κανάρη τον κύριο Ευμένιο, τον κύριο Εισαγγελέα και τον κύριο Αργύριο