- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πού θα βρεις την πιο λαχταριστή τάρτα dulce de leche της Αθήνας
Και δεν είναι ζαχαροπλαστείο αλλά ένα πολύ δημοφιλές εστιατόριο
Στα Άκρα στο Παγκράτι δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, τα φαγητά του μάγειρα ή τα γλυκά του ζαχαροπλάστη
Το εστιατόριο Άκρα, στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι είναι από τις πιο hot αφίξεις της περασμένης χρονιάς, έχει αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό και τραπέζι δύσκολα θα βρεις, κάτι που δεν μας εκπλήσσει καθόλου γιατί στο άκουσμα του και μόνο γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Και γιατί αυτό; Όχι μόνο γιατί σερβίρει καταπληκτικές γεύσεις αλλά και επειδή είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα εστιατόριο με εξίσου ωραία γλυκά όσο και τα πιάτα του φαγητού.
Οι άνθρωποι πίσω από το εγχείρημα, οι φίλοι και κουμπάροι Γιάννης Λουκάκης (Μούργα, ΣυνΤροφή) και Σπύρος Πεδιαδιτάκης (Ourse, Danai Beach Resort), μάγειρας ο ένας και ζαχαροπλάστης ο άλλος, είναι τα ονόματα που εγγυώνται απόλαυση σε όλα τα στάδια της παραμονής σου εκεί. Η κουζίνα ποντάρει στην έμπνευση του μάγειρα –μεγάλη- και έχει σαν βάση τα φρέσκα βιολογικά υλικά που θα βρει καθημερινά στην αγορά, προσφέροντας πιάτα που κρατούν το ελληνικό στοιχείο απόλυτα διακριτό και μοιράζοντας απλόχερα γευστικές συγκινήσεις.
Όσον αφορά τα επιδόρπια, τα Άκρα αγγίζουν επιδόσεις φημισμένου ζαχαροπλαστείου με κορυφαία γλυκά που μένουν πραγματικά αξέχαστα και, το καλύτερο, μπορείς να τα αγοράσεις και για το σπίτι (…καταστραφήκαμε). Ένα όμως με το οποίο «φάγαμε κόλλημα» είναι η τάρτα με καραμελωμένο γάλα, σερβιρισμένη με παγωτό από βιολογικό γάλα και μέλι ελάτου από πάνω, ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα. Με άλλα λόγια μια συναρπαστική τάρτα dulce de leche, που άλλο να την περιγράφεις και άλλο να τη γεύεσαι. Είτε είσαι λάτρης της σοκολάτας είτε των ήπιων γεύσεων - και λιγώνεσαι εύκολα, άρα στο άκουσμα του καραμελωμένου γάλατος ίσως αγχώνεσαι-, σου υποσχόμαστε πως θα την απολαύσεις μέχρι και την τελευταία μπουκιά. Το μυστικό βρίσκεται στο μέλι και το παγωτό που εξισορροπούν την γεύση της καραμέλας και θυμίζουν με κάποιο τρόπο μια γεύση γνώριμη, μια γεύση από παιδικά χρόνια.
Η ονειρεμένη βιτρίνα με τα γλυκά και τα ψωμιά του Σπύρου Πεδιαδιτάκη σε κάνει απλά να τα θέλεις όλα, δεν είναι τυχαίο πως έχει βραβευτεί ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της χώρας. Τα ντελικάτα και αρωματικά του γλυκά αποτελούν το τέλειο φινάλε σε κάθε γεύμα και κερδίζουν παραπάνω πόντους όταν ξέρεις πως φτιάχνονται μόνο από ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη, χωρίς επεξεργασμένα γλυκαντικά και σκόνες, διατηρώντας έτσι «αγνότητα», θρεπτική αξία και κυρίως νοστιμιά.
Αμύντα 12, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, 2107251116
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.