Tip of the day

Πού να επισκευάσεις το ποδήλατό σου

Παρκάρεις, στο πλένουν, το επισκευάζουν, μπορείς να αγοράσεις και ποδηλατικά ρούχα

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Bike in the city»

Bike in the city: O Δημήτρης Σκαλτσάς αγαπάει την ποδηλασία στην πόλη και κάνει τα πάντα για να την ενισχύσει

Στη στοά της Ιπποκράτους, βρίσκεται ο πιο λιλιπούτειος παράδεισος για τους λάτρεις της αστικής ποδηλασίας, το «Bike in the city». Εκεί ο ποδηλάτης μπορεί να παρκάρει το δίτροχο όχημά του μέχρι να κάνει τις δουλειές του στην πόλη, έναντι 1 ευρώ για 6 ώρες. Παράλληλα όμως με τη φύλαξη, στο πλένουν όσο λείπεις, το γυαλίζουν και, σε περίπτωση που έχει φθορές, το περιποιούνται ανάλογα μια και ο χώρος λειτουργεί και ως ολοκληρωμένο σημείο σέρβις και επισκευής ποδηλάτων. Γίνεται μέχρι και αναπαλαίωση παλαιών ποδηλάτων και επαναφορά στην εργοστασιακή τους κατάσταση, είτε είναι κλασικά είτε ηλεκτρικά, ενώ μπορεί να βρει κανείς και κάποια συλλεκτικά μοντέλα που διατίθενται προς πώληση. Είδαμε, ας πούμε, ένα αγωνιστικό Peugeot του 1979, ένα bianchi αναδιπλούμενο του 1968 κι ένα Philips με παρεμβάσεις του ’70- όλα τους είναι λειτουργικά και μπορούν άνετα να κυκλοφορήσουν στους δρόμους ξανά.

«Bike in the city»

Στο ποδηλατάδικο της στοάς μπορείς να αγοράσεις και ποδηλατικά ρούχα με vintage αισθητική αλλά και σύγχρονα, όπως μακό μπλουζάκια, ζέρσεϊ, κολάν, καπελάκια, τσαντάκια. Τα τσαντάκια μάλιστα είναι χειροποίητα, από δέρμα ή δερματίνη και τα φτιάχνει μέσα στο εργαστήριό του ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Σκαλτσάς.

«Bike in the city»

Πρόκειται για έναν παθιασμένο ποδηλάτη που προωθεί την ποδηλασία ως τρόπο ζωής στην πόλη, μια και ο ίδιος την έχει ζήσει με το παραπάνω, καθώς όχι μόνο πηγαινοέρχεται καθημερινά στο κέντρο με το ποδήλατό του, αλλά στο παρελθόν εργαζόταν και ως διανομέας με ποδήλατο. Παρόλα αυτά, παραδέχεται πως η Αθήνα δεν είναι και το πιο ευχάριστο μέρος για έναν ποδηλάτη και χρειάζεται μεγάλη εξοικείωση και εμπειρία για όποιον αποφασίζει να μετακινείται έτσι.

«Bike in the city»

Κι ένα έξτρα τιπ: Από την αγάπη του για το ποδήλατο ο Δημήτρης πραγματοποιεί και επισκέψεις κατ’ οίκον (στην περιοχή του κέντρου) για επιδιόρθωση μικροβλαβών.

Ιπποκράτους 13, εντός στοάς, 2103614499

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ