Tip of the day

Πού βρίσκεται το μοναδικό ταχυδρομείο που λειτουργεί και ως… μίνι μάρκετ

Κάτσε στην ουρά για να στείλεις γράμμα αλλά και για να ψωνίσεις

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΛΤΑ Εξαρχείων
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Το ΕΛΤΑ των Εξαρχείων λειτουργεί ως ταχυδρομείο αλλά και… μίνι μάρκετ!

Στα ΕΛΤΑ της οδού Μπόταση, όταν πας να πληρώσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ και έχει ουρά, γλυκαίνεις την αναμονή με ένα κρουασάν. Όχι από το περίπτερο, αλλά από το μίνι-μάρκετ που λειτουργεί μέσα στο ταχυδρομείο. Άμα η ουρά επιμένει, ξεφυλλίζεις και κανένα περιοδικό ή κανένα ψυχολογικό θρίλερ.

ΕΛΤΑ Εξαρχείων
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Στην αρχή θα μπερδευτείς. Αν παρατηρήσεις, όμως, λίγο καλύτερα τα πράγματα γύρω σου θα σου λυθούν οι απορίες … Η χαρακτηριστική μπλε ταμπέλα του Ελληνικού Ταχυδρομείου είναι εδώ, το κόκκινο ταχυδρομικό κουτί επίσης, μια μεγαλύτερη όμως ακριβώς από πάνω ενημερώνει ότι στον ίδιο χώρο λειτουργεί και μίνι μάρκετ. Βολικό; Πολύ! Στα ΕΛΤΑ της οδού Μπόταση, όταν πας να πληρώσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ και έχει ουρά, γλυκαίνεις την αναμονή με ένα κρουασάν. Όχι από το περίπτερο, αλλά από το μίνι-μάρκετ που λειτουργεί μέσα στο ταχυδρομείο. Άμα η ουρά επιμένει, ξεφυλλίζεις και κανένα περιοδικό ή κανένα ψυχολογικό θρίλερ. Ο Αποστόλης λέει ότι η πιο συχνή φράση που ακούγεται είναι το «Α, τι είναι εδώ;». Λέει ακόμα ότι η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσει ένα ταχυδρομείο - μίνι μάρκετ που να επεκτείνεται πέρα από τις συνηθισμένες ώρες των δημόσιων υπηρεσιών, ακόμα και Σαββατοκύριακα, ιδέα που δυστυχώς δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει. Κυρίως όμως το επέλεξε γιατί του αρέσει η διαχείριση της αλληλογραφίας. «Στέλνουν ακόμα γράμματα οι άνθρωποι, στο δικό μας ταχυδρομείο έρχονται μερικές χιλιάδες γράμματα κάθε μήνα!» Περισσότερο εντύπωση του κάνουν οι τουρίστες που στέλνουν συνέχεια καρτ ποστάλ.

ΕΛΤΑ Εξαρχείων
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Η ιδέα ανήκει στον Αποστόλη Παναγιωτάκη που σκέφτηκε να συνδυάσει στον ίδιο χώρο ταχυδρομείο και μίνι μάρκετ, και μάλιστα από εκείνα τα υπερπλήρη όπου βρίσκεις τα πάντα. Έτσι, δεξιά, στο ταμείο βρίσκεις τσίχλες, τσιγάρα, αναπτήρες, σοκολάτες και τα συναφή, στο βάθος μακαρόνια, σάλτσες, χαρτιά υγείας, πατατάκια αναψυκτικά, απορρυπαντικά καφέδες και αριστερά… μία δημόσια υπηρεσία με τα όλα της: γκισέ, γραμματόσημα, ράφια γεμάτα δέματα. Εννοείται ότι εδώ μπορείς να εξοφλήσεις όλους τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όπως συμβαίνει και στα… φυσιολογικά ταχυδρομεία. 

ΕΛΤΑ Εξαρχείων
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Ο Αποστόλης λέει ότι η πιο συχνή φράση που ακούγεται είναι το «Α, τι είναι εδώ;». Λέει ακόμα ότι η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσει ένα ταχυδρομείο - μίνι μάρκετ που να επεκτείνεται πέρα από τις συνηθισμένες ώρες των δημόσιων υπηρεσιών, ακόμα και Σαββατοκύριακα, ιδέα που δυστυχώς δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει. Κυρίως όμως το επέλεξε γιατί του αρέσει η διαχείριση της αλληλογραφίας. «Στέλνουν ακόμα γράμματα οι άνθρωποι, στο δικό μας ταχυδρομείο έρχονται μερικές χιλιάδες γράμματα κάθε μήνα!» Περισσότερο εντύπωση του κάνουν οι τουρίστες που στέλνουν συνέχεια καρτ ποστάλ.

Μπόταση 2, Εξάρχεια, 2103822055

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ