- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πού θα φας το πιο μερακλίδικο καβουράκι της Αθήνας
Τραγανό και μαζί τρυφερό, καταβροχθίζεται ολόκληρο σε χρόνο dt
Στο εστιατόριο Monkfish στου Ζωγράφου για το ωραιότερο τηγανιτό καβουράκι
Monkfish σημαίνει πεσκανδρίτσα, αλλά το νόστιμο πλακουτσό ψαράκι είναι ένα μόνο θαλασσινό είδος από τα πολλά που μπορεί κανείς να γευτεί στο «off Broadway» ψαροεστιατόριο του Ζωγράφου. Ο ιδιοκτήτης του Φάνης Δανίκος διατηρεί για χρόνια το ιχθυοπωλείο –μεσοτοιχία με το εστιατόριο, έχει καταγωγή από τη Χαλκίδα, διαθέτει μεγάλο δίκτυο ψαράδων που του δίνουν την πεντάφρεσκη ψαριά του και εδώ και χρόνια προμηθεύει πολλά διάσημα ψαροφαγικά εστιατόρια της Αθήνας.
Ό,τι και να φας στο δικό του το μαγαζί μυρίζει θάλασσα μια και είναι “catch of the day”, δηλαδή προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την «ψαριά της ημέρας». Αδυναμία μας τα απίστευτης νοστιμιάς καβουράκια που έρχονται σε μεγάλη πιατέλα και σε μέγεθος μικρού λοφίσκου, είναι τηγανητά αλλά εντελώς αλάδωτα, τραγανά και μαζί «τρυφερά», καταβροχθίζονται δε ολόκληρα και σε χρόνο dt, σηκώνοντας μαζί και πολλά πολλά τσίπουρα. Τα φτιάχνει ο άξιος νεαρός σεφ του Monkfish Γρηγόρης Κρητικός, είναι ελληνικά και φρέσκα και το μόνο που κάνει όπως μας είπε είναι να τους βγάζει το μεγάλο κεντρικό καύκαλο.
Ο Γρηγόρης δηλώνει ευτυχής που κάθε μέρα έχει την ευκαιρία να καταπιάνεται με κάτι τόσο φρέσκο και λαχταριστό, φτιάχνει ακόμη και πολύ ωραία κακαβιά, πολλά crudo (δηλαδή ωμά, τέλειο αυτό με την άπαιχτη καραβίδα Ευβοϊκού), ωραία σάντουιτς με καραβίδες, γαρίδες ή αστακό, burger με φρέσκο τόνο, fish ‘n’ chips –επίσης αλάδωτα-, λιγκουίνι με γαρίδες, τέλειο μπαρμπουνάκι σαβόρο, καπνίζει και παστώνει ψάρια και άλλα πολλά. Ότι διαθέτει το κατάστημα –και το εστιατόριο αλλά και το ιχθυοπωλείο-, μπορεί με ένα τηλεφώνημα να έρθει και στα σπίτια μας είτε μαγειρεμένο, είτε ωμό και πεντάφρεσκο και καθαρισμένο για να το μαγειρέψουμε εμείς.
Παπαδιαμαντοπούλου 108, Ζωγράφου, 210 7777518, Facebook: @monkfishathens, Ώρες λειτουργίας: 12.00 με 11.00 μ.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.