Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Συγχρονο Κόντρα στην ελευθερία
Διάρκεια: 90'
Κόντρα στην ελευθερία, Εστέβα Σολέρ, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Πειραιώς 260
© Πάτροκλος Σκαφίδας

Το Κόντρα στην ελευθερία είναι το πρώτο έργο της νέας τριλογίας του καταλανού Εστέβα Σολέρ με τίτλο Τριλογία της επανάστασης, που περιλαμβάνει επίσης τα έργα Κόντρα στην ισότητα και Κόντρα στην αδελφοσύνη (τις τρεις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης του 1789). Στο Κόντρα στην ελευθερία, επτά μονόπρακτα καταπιάνονται με θέματα όπως η προσφυγική κρίση, η κρίση στον γάμο, η «διαστροφή» της ανάγνωσης βιβλίων, η παιδοφιλία, η κοινωνική κρίση την οποία προκάλεσε η αντίστοιχη οικονομική των τελευταίων χρόνων, η «ζωή» στο Φέισμπουκ και η γνωστή −γυναικεία κυρίως− ατάκα «δεν έχω τίποτα να φορέσω».

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, αγαπημένο παιδί της ελληνικής σκηνής, επέλεξε το έργο για τον ανατρεπτικό τρόπο γραφής του, που παραπέμπει σ’ ένα σύγχρονο θέατρο του παραλόγου. Μέσα από την προσέγγισή του, εστιάζει στη μοναξιά και την ερήμωση των χαρακτήρων, στην αίσθηση ότι η ανθρωπότητα αποχαιρετά τον παλιό κόσμο.

Η πρώτη τριλογία των Κόντρα του Σολέρ (Κόντρα στην πρόοδο, Κόντρα στον έρωτα, Κόντρα στη δημοκρατία), που αποτελούν την Τριλογία της αγανάκτησης έχει μεταφραστεί σε 16 γλώσσες και διαγράφει ήδη μια επιτυχημένη διεθνή πορεία.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βασίλης Μαυρογεωργίου
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κάτια Γέρου, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Νίκας, Σεραφείμ Ράδης, Σύρμω Κεκέ
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Εστέβα Σολέρ

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ταυρος Πειραιώς 260
Πειραιώς 260

2109282900

Κόντρα στην ελευθερία, Εστέβα Σολέρ, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Πειραιώς 260
Κόντρα στην ελευθερία
από 02/07/2019 έως 05/07/2019

κάθε μέρα 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€15-5. Πειραιώς 260 (Ε). Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ