Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

BAiLDSA και Pindos Atletico στο Temple

Pindos Atletico και BAiLDSA εξηγούν στην ATHENS VOICE πώς δημιουργήθηκε το τραγούδι «POPOPO» και πώς προέκυψε η συνεργασία τους.
© Jannis Tomic

Μετά το show στη Θεσσαλονίκη η τσιγγάνα αρκούδα κινάει για το ΑΝΤΑΡΑ ΤΟΥΡ για να γλεντήσει και να ταράξει τις πόλεις. BAiLDSA και Pindos Atletico σε ένα κοινό show στη σκηνή του Temple στην Αθήνα. Urban beats με χάλκινα, raps με βαριά κιθαριστικά riffs, psycho synths με ultra bass, χορός με ποτά και μανιτάρια απ'τα Γρεβενά. Δρόμοι παράλληλοι και δρόμοι ίδιοι. Τα δύο συγκροτήματα θα παντρέψουν τα show τους με αποτέλεσμα ένα super high massive power γάμο που θα γκρεμίσει και πλατάνια.

Pindos Atletico και BAiLDSA: Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα

Pindos Atletico

Παραδοσιακός ήχος και urban beats γίνονται ένα στην μουσική των Pindos Atletico που από κάποιους χαρακτηρίζονται "Οι Έλληνες trappers που μιξάρουν κλαρίνα με ραπ". Με καταγωγή από τα Γρεβενά, ο Thel και ο Mpelafon, εδραιωμένοι στην hip hop σκηνή, ο καθένας στο είδος και την κατεύθυνσή του, δημιούργησαν το σχήμα κάπου το 2017, σαν φόρο τιμής στα κοινά τους βιώματα. Πίνδος -λόγω καταγωγής και λατρείας προς τις ρίζες- Atletico -για την ενότητα τους που θυμίζει ποδοσφαιρικό σύλλογο με όλα τα παρεμφερή.

BAiLDSA

Με βάση τη Θεσσαλονίκη, οι BAiLDSA παίζουν δυναμικό punk rock, στους δίσκους τους αλλά και στις εκρηκτικές τους συναυλίες. Από βαριά παραμορφωμένα κιθαριστικά riffs και στιβαρά μπασοτύμπανα σε εσωστρεφή και σκοτεινά ηχοτοπία, και από ανεβαστικά ska πνευστά σε μερακλίδικους σκοπούς των χάλκινων της βαλκανικής παράδοσης, οι BAiLDSA μένουν πάντα αυθεντικοί απέναντι στο εξελισσόμενο και ποικιλόμορφο σύμπαν τους. Αυτό που ξεχωρίζει και είναι πάντα παρόν στην τραγουδοποιΐα τους είναι μια σταθερή και ηχηρή εναντίωση σε οποιαδήποτε μορφή φασισμού, ρατσισμού, σεξισμού και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια ατελείωτη μάχη κόντρα σε όλες τις μορφές πολέμου και διχασμού, και βαθιά πίστη στην ανθρωπότητα και τις ανοιχτές, ελεύθερες κοινωνίες.