Αρχειο

«Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» (εικόνες, video)

Τζολί, Ομπάμα, Ντελεβίν για τις μαθήτριες της Νιγηρίας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67523-136182.jpg

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από τη διεθνή κοινότητα για την απαγωγή 300 και πλέον μαθητριών, ηλικίας από 15 – 18 ετών, από την ακραία ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση της Νιγηρίας, Μπόκο Χαράμ. «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» (#Bringbackourgirls) λέγεται η νέα πρωτοβουλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία απαιτεί εδώ και τώρα, τα μέλη της Μπόκο Χαράμ να επιστρέψουν τα κορίτσια στους γονείς τους. Οι ισλαμιστές, πάντως, έχουν δηλώσει μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ότι σκοπεύουν να πουλήσουν τα κορίτσια ως «νύφες».

Τον αποτροπιασμό της για την πράξη των μελών της Μπόκο Χαράμ εξέφρασε η Αμερικανίδα ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως, Αντζελίνα Τζολί. «Είναι εξοργιστικό, ξεπερνά κάθε λογική», είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε, «το μεγαλύτερο θέμα είναι η ατιμωρησία ανθρώπων σαν αυτών που διαπράττουν τέτοια απεχθή εγκλήματα».

Ανάμεσα στα μοντέλα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας είναι η Κάρα Ντελεβίν, η Αλέξα Τσανγκ, η νικήτρια του αμερικανικού X Factor, Λιόνα Λιούις αλλά και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

n

n

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ