Αρχειο

Μάιος στην πόλη

Ποδήλατα, Τattoo, Μοντέρνα τέχνη και «Ίχνη Εμπορίου»

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 480
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66819-148688.jpg

Τι μπορείς να κάνεις φέτος τον Μάιο στην Αθήνα.

Έτοιμο το ΕΜΣΤ

Μπορεί τα εγκαίνια να μη γίνουν μέσα στον Μάιο, όπως αρχικά είχε ακουστεί, και να μεταφερθούν για αργότερα, όμως το καινούργιο κτίριο του ΕΜΣΤ είναι έτοιμο – άρα δικαιωματικά παίρνει τη θέση του στα spring rolls της A.V. με τα 20.000 τ.μ. εμβαδού του, με πάνω από 8.000 τ.μ. εκθεσιακών χώρων, αμφιθέατρο κ.λπ. Προς το παρόν μπορούμε να θαυμάζουμε την καινούργια αρχιτεκτονική όψη επί της Καλλιρρόης, όπου «πέτρα και νερό» μας υπενθυμίζουν την κοίτη του «βυθισμένου» κάτω από την άσφαλτο Ιλισού. -Δ.Μ.


Γέλια μέχρι δακρύων

Παγκόσμια Ημέρα του γέλιου είναι την Κυριακή 4/5 και θα πέσει πολύ γέλιο. Τα κλαμπ γέλιου Αθήνας, Κυψέλης και Χαλκίδας μάς καλούν στις 17.30 στο παρκάκι δίπλα στον ηλεκτρικό του Θησείου, για να γελάσουμε με την ψυχή μας. Μπες εδώ να δεις περισσότερα: laughter-yoga.gr.


Τρέξε, τώρα τρέξε

10ος Γύρος Νέας Σμύρνης στις 11/5. Κυριακάτικο τρέξιμο με εκκίνηση, όπως κάθε χρόνο, από την πλατεία, που είναι μία από τις ωραιότερες της Αθήνας. 7,5 χλμ. απόσταση, μη σου φαίνεται λίγο, έχει κάμποσες ανηφόρες. Δες εδώ: safans.gr.


n

Κάτι συμβαίνει στη Στοά Εμπόρων

Στοά Εμπόρων, Βουλής 8-10 στο Σύνταγμα. Χώρος ανενεργός εδώ και 20 χρόνια. Εγκαταλελειμμένα καταστήματα, χώροι μικροεμπορίου και δεξιοτεχνίας που παλιότερα έσφυζαν από ζωή και τώρα θα πλημμυρίσουν ξανά φως, δράση, τέχνη και ιδέες. «Ίχνη Εμπορίου» είναι η ονομασία της πρωτοβουλίας την οποία έχουν σχεδιάσει και επιμελούνται οι Χάρης Μπίσκος και Μάρθα Γιαννακοπούλου, για την ενεργοποίηση της Στοάς, στα πλαίσια του προγράμματος «Έργο Αθήνα» που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με 12 επεμβάσεις από πολυσυλλεκτικές ομάδες της Αθήνας. Nέοι δημιουργοί, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, δημιουργικά δίκτυα, πολυδιάστατες ομάδες εργασίας και άτυπες συλλογικότητες συμπράττουν για να αναζωογονήσουν και να επιμεληθούν τα κενά καταστήματα της στοάς, τα οποία θα μετατραπούν για ένα μήνα σε μικρά «laboratories», εργαστήρια παραγωγής νέων δραστηριοτήτων και εικαστικών ιδεών. Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά αυτές τις επεμβάσεις και την εξέλιξή τους, μέχρι την ολοκλήρωση και τα εγκαίνια. -Γ.Ν.

9/5 - 15/6, Βουλής 8-10, Σύνταγμα. Εγκαίνια έκθεσης 5/6, www.tracesofcommerce.com


n

8ο Athens Tattoo Convention - Μελάνι στη σάρκα

Μετά από 7 χρονιές μεγάλης επιτυχίας, το 8ο Διεθνές Αθηναϊκό Tattoo Convention έρχεται, όπως πάντα, τέλη Μαΐου για να δώσει τον παλμό της tattoo κοινότητας της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Στο καθιερωμένο πια τεράστιο Τάεκβοντό δίπλα στη θάλασσα του Φαλήρου, οι αφοσιωμένοι και οι θαυμαστές, οι χτυπημένοι αλλά και αμελάνωτοι (που θα χτυπήσουν), μαζεύονται σε ένα 3ήμερο event. Χιλιάδες επισκέπτες, με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες και ξένους tattoo artists, διαγωνισμούς tattoo, graffiti show, live music, shopping and trading area και εξαιρετικές εμφανίσεις, θεότητες και άλλοι, μέσα σε ένα ιδανικό, ζαλιστικό βουητό από τις βελόνες που σχεδιάζουν ασταμάτητα! -Γ.Ν.

23-25/5, Κλειστό Φαλήρου Τae Κwon Do, Ολυμπιακός πόλος Φαλήρου, athenstattooconvention.gr


The 1896 Classic Marathon Race Revival - Το ποδήλατο επιστρέφει

Με ντεμπούτο του τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, εκατό χρόνια μετά, το ποδήλατο αποκτά και πάλι το δικό του κλασικό Μαραθώνιο. Τότε θεωρήθηκε μοντερνισμός, σήμερα είναι ανάγκη, μόδα ή και πολιτική στάση. Ο Άγις Κολύβας, ιδιοκτήτης του καταστήματος ποδηλάτων «48x17», αποφάσισε να υλοποιήσει τη μεγάλη ιδέα για να αποτίνει «έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην αγνή εποχή της ποδηλασίας». Στις 10 Μαΐου, λοιπόν, για δεύτερη χρονιά 40 άτομα θα αγωνιστούν με αφετηρία την Ακρόπολη και τέρμα τον Μαραθώνα με ποδήλατα fixed gear, όμοια με εκείνα που είχαν χρησιμοποιηθεί στον πρώτο αθηναϊκό ποδηλατικό αγώνα, όταν δεν υπήρχαν ταχύτητες, φρένα και ντεραγιέ. Θα είμαστε όλοι εκεί.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.48x17.com -Μαρία Κοραχάη


n

Καινούργιος γκραφιτάς με άποψη: Ο Θεσσαλονικιός Nar. «Θέλω να σας γλείψω όλες». Είναι ο νέος Βασανίζομαι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ