Αρχειο

Ζωοδόχου Πηγής: Η γειτονιά που έγινε στέκι στα Εξάρχεια

Τι θα δεις εκεί (και τριγύρω)

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 454
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51615-114298.jpg

Στα 20 έκανα γενέθλια στο Stand, που τότε βρισκόταν στην Μπενάκη. Και στα 30. Με κάποιες ενδιάμεσες στάσεις στον Μύλο, που τότε ήταν στην Καλλιδρομίου. Τα χρόνια πέρασαν και τα δύο αυτά μπαράκια ήρθαν πολύ κοντά το ένα στο άλλο, το Stand ως The House Of The Rising Sun (από τους Animals), σε ένα σημείο των Εξαρχείων που έχει γίνει στέκι, πέρασμα ή όπως αλλιώς λένε τις γειτονιές που μαζεύεται κόσμος πρωί και βράδυ. Στη Ζωοδόχου Πηγής.

  • Βυσσινόκηπος. Σχετικά καινούργιο μπαράκι, και πολύ περιποιημένο. Με τραπεζάκια έξω, ωραία μπάρα μέσα και καλές τιμές.
  • Everyday a Story / Closet. Κούρεμα και shopping (ρούχα) δύο σε ένα.
  • Luxus. Το μπιστρό/μπαρ που μπαίνεις μέσα και αισθάνεσαι ότι έχεις πάει ταξίδι κάπου στην Ευρώπη.
  • Πωλείται. Το παλιότερο καφέ-μπαρ της γειτονιάς.
  • Σπίρτο. Στον πεζόδρομο της Τζαβέλλα, ήσυχα και ωραία σα να είσαι διακοπές.
  • Self service πλυντήριο, για να μη στέλνεις τα ρούχα στη μάνα σου (Ζ. Πηγής & Διδότου).
  • Playhouse. Με ό,τι επιτραπέζιο μπορείς να φανταστείς.
  • Μύλος. Γωνία, απέναντι από το πάρκο, με τζαμαρίες, καλά ποτά και ιστορία.
  • Άγγελος. Μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική Π/Σ.
  • House of the Rising Sun. Το παλιό Stand που πλέον έγινε διώροφο, σερβίρει ρακόμελα και μεζεδάκια και παραμένει ροκ.
  • Κόκκινος Λωτός. Το υπερφθηνό self service καφέ-μπαρ.
  • Bamboo Vegan. Με χειροποίητες βιολογικές πίτες.
  • Υπαίθριο πάρκινγκ, δίπλα στις εκδόσεις Σαββάλα, με €7 για όλη την ημέρα.
  • Χάρτες. Κλασικό και αγαπημένο.
  • Madagascar. Δοκίμασε τα καπέλα που φέρνει ο Κιάντι από τη Μαδαγασκάρη.
  • Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου. Στις 18/10 (20.00) προβολή της ταινίας «Ας περιμένουν οι γυναίκες», του Σταύρου Τσιώλη.

ΣΠΙΡΤΟ Τζαβέλλα 9-13, 210 3303611, www.facebook.com/SpirtoExarcheia

image

Τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Τζαβέλλα από το πρωί για καφέ, χειροποίητες βυσσινάδες και λεμονάδες (δική τους συνταγή), ένα σπιτικό φαγητό κάθε μέρα και μεζεδάκια για τη ρακή (μονής και διπλής απόσταξης). Ξύλινο και ζεστό το εσωτερικό, με μπάρα που κρατάει μέχρι αργά, ροκ μουσικές αυτοσχέδια πάρτι και live.


ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κωλέττη 9 & Μεσολογγίου, 215 5204518, fb: Πωλείται Booze n’ Coffee

image

Το πιο παλιό στέκι στον πεζόδρομο της Κωλέττη, στην προνομιακή γωνία με τις τζαμαρίες, θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφέ έως και αργά το βράδυ για ποτό και κοκτέιλ, με μουσικές που ταιριάζουν στη γειτονιά. Φοιτητικό και στις τιμές του: από €5 το απλό ποτό.


LUXUS Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, 213 0047353, fb: Luxus Cocktail Bar

image

Ατμοσφαιρικό μπιστρό - κοκτέιλ μπαρ, με στοιχεία art deco και αισθητική που σε ταξιδεύει, όπως και οι μουσικές του, οι οποίες κινούνται γύρω από την jazz και soul. Στον κατάλογο θα δείτε μια μεγάλη γκάμα από κοκτέιλ (πολλά με βιολογικής προέλευσης υλικά) και τσάγια και στο δίπλα τραπέζι ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά πάντα με μια ευχάριστη διάθεση απόλυτα ταιριαστή με το χώρο.


EVERYDAY A STORY – CLOSET Ζωοδόχου Πηγής 33 & Μεταξά, 210 3829414

image

Κούρεμα, μόδα και καλή διάθεση. Αυτό είναι το τρίπτυχο του Δημήτρη και του Γιώργου, οι οποίοι έφτιαξαν έναν από τους πιο πρωτότυπους χώρους της πόλης: μπορείτε και να κουρευτείτε στο «Everyday A Story» και να διαλέξετε ρούχα από το καλόγουστο Closet. Για γυναίκες και άνδρες.


PLAYHOUSE Βαλτετσίου 49, 210 3821200, fb: Playhouse Athens

image

Το 2000 δυο φίλες, η Ρηνιώ και η Ευδοκία, είχαν την ιδέα για το πρώτο café με επιτραπέζια στην Ελλάδα, το Playhouse, έναν πολύχρωμο χώρο με πρωτότυπα παιχνίδια, καφέ και ωραίες μουσικές, όπου νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Highlight τα πανελλήνια πρωταθλήματα, ιδίως για το Tichu που θα βρείτε εδώ σε πανελλήνια αποκλειστικότητα.


HOUSE OF THE RISING SUN Ζωοδόχου Πηγής 25, 6974 320286, fb: The House of the Rising Sun Παραδοσιακό ΡΟΚ Καφενείο

image

Το πρώτο παραδοσιακό ροκ καφενείο στο κέντρο (οι παλαιότεροι θα το θυμούνται ως Stand) στεγάζεται πλέον σε ένα διώροφο νεοκλασικό, με όνομα χαρισμένο από το ομώνυμο τραγούδι των Animals. Ανέβα και στους δύο ορόφους του, ο κάθε ένας είναι ξεχωριστός, από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το άλλο πρωί, για καφέ, ποτό, ρακόμελα, καλό κρασί και φοβερά μεζεδάκια. Με πολλά happenings και ροκ μουσικές.


ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ Ζωοδόχου Πηγής 27, 210 3801691, fb: Βυσσινόκηπος cafe-bar

image

Γνωστό καλλιτεχνικό (και όχι μόνο) στέκι, απέναντι από το παρκάκι της Ναυαρίνου, με τραπεζάκια έξω. Από τις 11 το πρωί φρέσκος καφές, σπιτικά γλυκά, πίτες και σαλάτες. Το βραδάκι τα φώτα χαμηλώνουν, η ατμόσφαιρα ζεσταίνει και ανάβουν κεράκια, φαναράκια και λαμπάκια. Κάθε βράδυ μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου ακούγοντας τις ανεβαστικές μουσικές των DJs από τις 10.30 μέχρι πολύ-πολύ αργά.


ΜΥΛΟΣ Ναυαρίνου 15 & Ζωοδόχου Πηγής, 210 3302726

image

Κλασικό νεολαιίστικο στέκι της γειτονιάς, σε προνομιακό σημείο, με πολύ καλό service, κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας και υπέροχους μονοποικιλιακούς καφέδες, που οι κόκκοι τους κόβονται την ώρα της παραγγελίας. Καλές μουσικές, κρύα πιάτα, επιλεγμένα κρασιά από το κτήμα Μπότσιου και τιμές προσαρμοσμένες στο πνεύμα της εποχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ