Αρχειο

«Ας έλθουν να με συλλάβουν»

Φωτορεπορτάζ από τα Προπύλαια κι όλα όσα είπε ο πρύτανης σε καθηγητές και φοιτητές

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51058-104533.jpg

Πλήθος φοιτητών συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια για την καθορισμένη ενημέρωση του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με την απεργία του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού.

n

Στη σύντομη ομιλία του προς τους φοιτητές, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Θεοδόσιος Πελεγρίνης, συνεχάρη τους πρωτοετείς για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο και τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά μόνο αυτό το εξάμηνο, αλλά γίνεται για να διατηρηθεί το πανεπιστήμιο ως έχει σήμερα και στο μέλλον. Ούτως ή άλλως, ο ίδιος είχε πει και παλιότερα ότι είναι προτιμότερο να χαθεί το εξάμηνο παρά το Πανεπιστήμιο.

n

Σύμφωνα με τον κ. Πελεγρίνη πέρα από την απόλυση του 60% των διοικητικών υπαλλήλων, το υπουργείο Παιδείας ενδέχεται να «αναγκάσει» τους φοιτητές να πληρώνουν δίδακτρα, γεγονός που αναιρεί το δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης. «Πρέπει να είμαστε μαζί σ' αυτόν τον αγώνα», είπε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών και συμπλήρωσε, «Όλα γίνονται για το καλό σας».

n

Σήμερα λήγει επίσης και η προθεσμία υποβολής στον ΑΣΕΠ των ονομάτων των διοικητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας η προβλεπόμενη ενέργεια είναι η αυτόφωρη σύλληψη των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος.Εν τω μεταξύ τρία από τα οκτώ πανεπιστήμια που υπάχθηκαν στο μέτρο απέστειλαν τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

n

Νωρίτερα ο Θεοδόσιος Πελεγρίνης ήταν κάθετος: «Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έλθουν να με συλλάβουν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ