Αρχειο

Ελεύθερος ο Γιώργος Παπαχρήστος

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη ύστερα από μήνυση Καμμένου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51297-104918.jpg

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος συνελήφθη στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον ο Πάνος Καμμένος στο ΑΤ Βουλιαγμένης για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.

Ο δημοσιογράφος, όπως έγινε γνωστό, είχε πάει στα Ιωάννινα προκειμένου να δει τη μητέρα του, οι αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Ο κ. Παπαχρήστος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η μήνυση είχε κατατεθεί στην περιοχή της Βουλιαγμένης, με συνέπεια αρμοδιότητα να έχει η Εισαγγελία της Αθήνας. Έτσι, η δικογραφία θα πάρει τον δρόμο της τακτικής Δικαιοσύνης.

Το επίμαχο δημοσίευμα, που δημοσιεύθηκε χθες:

«...Με αφορμή το γεγονός ότι συναπαντήθηκα τυχαία προχθές σε αίθουσα της Ευελπίδων με τον πρόεδρο του κόμματος "Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες" Π. Καμμένο (κατηγορούμενος σε ακόμη μία αγωγή εναντίον του - πάλι για την υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην οποία τον έχει καταδικάσει ήδη ο Αντρίκος Παπανδρέου), ανέσυρα από το αρχείο μια ξεχασμένη υπόθεση. Πρόκειται για κατάσταση "ελεγχομένων πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ", στην οποία το όνομα του αγαπημένου προέδρου βρίσκεται στην 7η θέση.

Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για έρευνα κατόπιν «εισαγγελικής παραγγελίας» και ζητείται από το «κεντρικό» ΣΔΟΕ (διότι το έγγραφο έχει σταλεί από το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδος) να προχωρήσει στο "άνοιγμα λογαριασμών" του προέδρου μας. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 29 Αυγούστου 2012.

Πού θέλω να καταλήξω -πλην του αυτονόητου που είναι, "πού βρίσκεται τώρα η έρευνα αυτή και τι έχει προκύψει, αν έχει ολοκληρωθεί"; Οτι πρόκειται για "εισαγγελική παραγγελία" την οποία είχε διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας. Ητοι, ο γνωστός (του προέδρου Πάνου) και μη εξαιρετέος ημών και υμών εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης!

Σπεύδω να διευκρινίσω, για να μη δημιουργηθούν παρερμηνείες, ότι η έρευνα παραγγέλθηκε πριν οι δύο άνδρες έρθουν κοντά και πριν ο κ. Πεπόνης φλερτάρει με την ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική μέσω του κόμματος "Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες".

Ετσι είναι αυτά. Ολοι οι μεγάλοι έρωτες γεννιούνται από μια στιγμή σύγκρουσης...»

Αποχωρώντας από την Εισαγγελία Ιωαννίνω, ο Γιώργος Παπαχρήστος δήλωσε ότι θεωρεί τίτλο τιμής τη μήνυση του κ. Καμμένου και «τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατέθεσε χθες Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου της εφημερίδας "Τα Νέα" Γιώργου Παπαχρήστου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του τύπου κατ' εξακολούθηση, εξαιτίας ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων για το πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, τα οποία επανειλημμένα έχει καταχωρήσει στην εφημερίδα που εργάζεται και για το περιεχόμενό τους έχουν ασκηθεί σε βάρος του τέσσερις αντίστοιχες αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου.

Επιπλέον τα ανωτέρω, καθώς και άλλα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα του Γιώργου Παπαχρήστου έχουν διαψευσθεί, όπως αποδεικνύεται και από δελτία τύπου των ΑΝΕΛ και από έγγραφα, τα οποία είναι συνημμένα στη μήνυση».

Τ.Σ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ