Αρχειο

Τα εργαστήρια της πόλης

Δύο τάσεις με σταθερή αύξηση νέων οπάδων

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36989-79966.jpg

Μάθημα Πρώτο

Το Σάββατο έχουμε baby yoga

Στο Θεάτρο Πόρτα της αγαπημένης Ξένιας Καλογεροπούλου από το Σάββατο 23/3, η Florence Lalanne (infant massage & baby yoga instructor) θα παραδώσει μαθήματα μασάζ και γιόγκα στα νέα εργαστήρια που οργανώνει η νηπιαγωγός Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου. Απευθύνονται σε νέες μητέρες κι έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν το δεσμό με τα μωρά τους αλλά και να προσθέσουν μερικές γνήσια ξέγνοιαστες στιγμές στο υπέροχο –πλην άκρως δύσκολο στην αρχή του- ταξίδι της μητρότητας. Κι αυτό, γιατί το βρεφικό μασάζ κι η βρεφική γιόγκα είναι δύο στοιχεία με πολλαπλά οφέλη για όλα τα επίπεδα της ύπαρξης του μωρού.

Το μασάζ του χαρίζει ισορροπία κι ευεξία και το κάνει πιο «διαθέσιμο» για την ανάπτυξή του. Η γιόγκα εκφράζει μέσω της κίνησης την ανάγκη του να εξερευνά το περιβάλλον νιώθοντας συγχρόνως ασφάλεια στην αγκαλιά της μητέρας του. Από το εργαστήριο δεν θα λείψουν και θέματα όπως: ο θηλασμός, η διατροφή, το κλάμα, ο ύπνος (και πώς το μασάζ επιδρά καταλυτικά σε αυτά), η κίνηση, η εξερεύνηση, το παιχνίδι και τα «ερεθίσματα», η χαλάρωση (και πώς η βρεφική γιόγκα προσφέρει το κατάλληλο μέσο). Με δύο λόγια: θα συζητηθεί ό, τι τριβελίζει το κεφάλι μιας νεας μητέρας 24 ώρες το 24ωρο ενώ οι συμμετέχουσες θα ανταλάξουν ιδέες με άλλες...συναδέλφους που συχνά εκτός από την ευτυχία αισθάνονται και την ψυχική κούραση να βαράει κόκκινο.

Info: Για μωρά από 40 ημερών μέχρι ενός έτους. Τα τμήματα χωρίζονται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών) Πληροφορίες- Εγγραφές: 210 32.49.829, http://www.portatheatre.gr/ portastu@otenet.gr/ portastu@gmail.com, Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο) Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής


Μάθημα Δεύτερο

Που φτιάχνουμε την κρέμα μας;

(για το πρόσωπο)

Όσοι έχουν μπει για τα καλά στο χορό του του χειροποιήτου δύσκολα σταματούν να χορεύουν. Προσωπικά, ξεκίνησα με τη μαγειρική, συνέχισα με τη ζαχαροπλαστική, την κηπουρική και τώρα «ψήνομαι» για τα δικά μου καλλυντικά, έχοντας ήδη κάνεις τις δοκιμές μου με μάσκες προσώπου από φρούτα ξεσηκωμένες από το συνταγολόγιο της γιαγιάς. Πάντως για όσες ενδιαφέρονται ειδικά για τα καλλυντικά τους ένα σίγουρο μέρος για να μάθουν να τα φτιάχνουν με τον πιο εύκολο και ταυτόχρονα επαγγελματικό τρόπο είναι το Athinarom της Τίνας Καμπάνη, ιδρύτριας της ομώνυμης εταιρείας που περιλαμβάνει το κατάστημα, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.ftiaxnokallyntika.gr και το χώρο των σεμιναρίων στην οδό Ραβινέ 5 στο Κολωνάκι. Και ποια είναι η ταυτότητα αυτών των  εργαστηρίων σύμφωνα με την κυρία Καμπάνη;

«Η απήχηση τους είναι μεγάλη γιατί σε 3 μόλις ώρες ανακαλύπτεις τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο των φυτικών υλικών που είναι ένα πραγματικό δώρο της φύσης. Φτιάχνεις μόνος σου καλλυντικά, σαπούνια, αρώματα που ούτε φανταζόσουν ότι μπορείς να το κάνεις. Στη πρώτη επαφή μαζί τους αισθάνεσαι αμέσως τη διαφορά με τα προιόντα του εμπορίου. Όταν ανακαλύπτει κανείς την αποτελεσματικότητα των υλικών της φύσης ούτε το ξανασκέφτεται να επιστρέψει στα χημικά και ακριβά προϊόντα. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή- τα εργαστήριά μας ξεκίνησαν με την έναρξη της Athinarom τον Σεπτέμβριο του 2012. Το σκεπτικό είναι ότι δεν μπορούμε να πουλάμε πρωτοποριακά υλικά για να φτιάχνει κανείς μόνος του προϊόντα υγείας και ομορφιάς χωρίς τη γνώση του τι είναι τα υλικά και πως τα χρησιμοποιούμε. Γι αυτό και το site μας είναι πλήρως ενημερωμένο (τεχνικά χαρακτηριστικά υλικών, συνταγές, βίντεο).

Συνήθως τα εργαστήρια μας τα παρακολουθούν γυναίκες 30-55 χρονών και πιο συγκεκριμένα αισθητικοί, φαρμακοποιοί, ή άτομα που ασχολούνται με εναλλακτικές θεραπείες. Το πιο δημοφιλές είναι το σεμινάριο «καλλυντικών αρχαρίων» όπου διδάσκουμε το τρόπο παρασκευής γαλακτώματος. Πώς φτιάχνουμε δηλαδή τις δύο βασικές κρέμες- κρέμα σώματος, κρέμα προσώπου -που χρησιμοποιεί κάθε γυναίκα καθημερινά. Οι συμμετέχουσες καταρχάς ενθουσιάζονται με τη χρήση φυτικών υλικών, κατα δεύτερον με τη διαδικασία που είναι απλή και κατανοητή και τρίτον και βασικότερο με το αποτέλεσμα που είναι χειροπιαστό και αποτελεσματικό. 

Τα workshops είναι 3ωρα, στοιχίζουν € 45 ευρώ και στη τιμή συμπεριλαμβάνονται τα υλικά. Στο τέλος οι συμμετέχοντες φεύγουν με 2 ή 3 προϊόντα που θα φτιάξουν ανάλογα το σεμινάριο καθώς και με τις σημειώσεις του σεμιναρίου και πιστοποιητικό συμμετοχής».

 Info: Ραβινέ 5 – Κολωνάκι, (Μετρό Ευαγγελισμός), 210 7242151

Μερικά από τα επόμενα σεμινάρια: Πέμπτη 28/3- Παρασκευή Σαπουνιού με ελαιόλαδο- 17:30-20:30/ Παρασκευή 29/3- παρασκευή σαπουνιού γλυκερίνης 17:30-20:00/ Σάββατο 30/3, παρασκευή σαπουνιού με ελαιόλαδο 11:00-14:00/ Δευτέρα 1 / 4- Καλλυντικά Νούμερο.1, 17:30-20:30

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ