Αρχειο

Τα καλύτερα πράγματα σε αυτή την πόλη είναι δωρεάν

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34840-76346.jpg

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε τις επόμενες ημέρες

Και όταν λέμε «τα καλύτερα» εννοούμε πραγματικά «τα καλύτερα», αφού αυτή την εβδομάδα το «μενού» περιλαμβάνει από ταινίες σε πρώτη πρόβολη, μέχρι avant garde φιλμάκια με live πειραματική μουσική και ξενάγηση στις αγαπησιάρικες γωνιές της Αθήνας. Έτσι, ναι, μας αρέσει αυτή η πόλη. Στην ουσία όλα αυτά τα εγχειρήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη την εγκαταλείπουμε, για να μην κλειδαμπαρωνόμαστε σπίτι μας.

Τι παίζει λοιπόν τις επόμενες ημέρες;

Την Πέμπτη 14/2 καιτην Παρασκευή 15/2 από τις 09:00-21:00 και το Σάββατο 16/2 από τις 09:00-15:00 το bazaar του πολυχώρου Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118). Οι τιμές σε ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, βιογραφίες, δοκίμια, σύγχρονα και κλασικά εικονογραφημένα παραμύθια, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, παιδικές εγκυκλοπαίδειες κ.ά. θα ξεκινούν από € 1,99.

n

Την Παρασκευή 15/2 στις 21:00, η νέα προβολή στο 50s σαλόνι του the.flat. (Καραμανλάκη 14, Κυψέλη). Αυτή τη φορά το φιλμ είναι ρομαντικό και φουλ αλλόκοτο. Το «Jeux d' enfants» (Love you if you dare) του Yann Samuell, είναι η ταινία που καθιέρωσε την αιθέρια Γαλλίδα Μαριόν Κοτιγιάρ σε πρωταγωνιστικούες ρόλους. Μαζί με την προβολή οι ένοικοι του the flat θα μας κεράσουν και λιχουδιές. Η κράτηση είναι απαραίτητη (στο theflat.athens@yahoo.com).

Το Σάββατο 16/2 από τις 15:00-21:00 το bazaar του Comicdom και του Γκρι Καφέ στο χώρο του τελευταίου (Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων) με εκπτώσεις στα βιβλία κόμικ που θα φτάνουν ακόμη και το 50%. Στο πατάρι του καφέ θα βρίσκονται κι οι δημιουργοί τους (Σπύρος Δερβενιώτης, Βάλια Καπάδαη, Ηλίας Κυριαζής, Θοδωρής Μπαργιώτας, Αλέξια Οθωναίου, Τόμεκ κ.ά. για να μας τα υπογράφουν). Θα ακολουθήσει party.

Την Κυριακή 17/2 στις 12:00 με σημείο συνάντησης το Ζάππειο, η βόλτα με τους InstaGreece στα πιο ιστορικά ερωτικά στενά της Αθήνας. Ο ξεναγός Παναγιώτης Κοντόλαιμος κι η φωτογράφος Γκέλυ Παπαλουκά θα μας δείξουν όλα τα σημεία της πόλης που κλείνουν το μάτι στο φτερωτό θεό, από το άγαλμα του έρωτα στον Εθνικό κήπο μέχρι την ιστορία του Μιμίκου και της Μαίρης στην Ακρόπολη.

 n

Την Τρίτη 19/2 στις 20:00 στο Camp την προβολή της ταινίας «Man At Sea» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Μάλιστα η ταινία, που δίχασε κοινό και κριτικούς στο φεστιβάλ Βερολίνου που προβλήθηκε, θα παιχτεί στο Camp πριν από την κανονική έξοδο της τις αίθουσες στις 28/2. Θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης γι’ αυτό και δικαιωματικά αυτή η προβολή ανακηρύσσεται «το καλύτερο δωρεάν της εβδομάδας».

n

Την Τρίτη 19/2 στις 20:15 (Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου) την προβολή avant garde ασπρόμαυρων φίλων από το βουβό κινηματογράφου ( βλ. «‘The man with the movie camera» του Τζίγκα Βερτόφ, «Emak Bakia» του Μαν Ρέι κ.ά.) επενδυμένα με ζωντανή πειραματική μουσική από τους Τάσο Φωτίου, Χάρη Μωρίκη, Γιώργο Κατσάνο κ.ά.

[Η κεντρική photo είναι από το «the.flat», το 50s διαμέρισμα στην Κυψέλη]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ