Αρχειο

Στοιχειωμένοι ενδότοποι

Ο Γιώργος Τσόλης ζωγραφίζει νεανικές ανθρώπινες φιγούρες σε παραμυθένιους χώρους

133779-304819.JPG
Άντρια Καλαϊτσίδου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327638-677062.jpg

Ο Γιώργος Τσόλης παρουσιάζει μια ατομική έκθεση η οποία ανήκει στην ευρύτερη γκάμα της σύγχρονης ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής με τίτλο «Haunted Youth». Η έκθεση αυτή δίνει έμφαση στις νεανικές ανθρώπινες φιγούρες που πρωταγωνιστούν μέσα σε αφαιρετικά αποδοσμένους χώρους.

Τα κυρίαρχα χρώματα είναι το λευκό, το μαύρο και το μπλε ενώ τα ελάχιστα στοιχεία που προσδιορίζουν τον χώρο είναι περίτεχνα αποδοσμένα και προσδίδουν την αίσθηση του φανταστικού παραμυθένιου κατασκευασμένου χώρου.

Η ιστορικός Τέχνης Λ. Παπαντωνοπούλου αναφέρει για τη δουλειά του καλλιτέχνη: «Ο Γιώργος Τσόλης προσεγγίζει και ανακαλύπτει τον χώρο του ορατού και τον χώρο του πίνακα μέσα από μια ναρκισσιστική αυτογνωσία της επιφάνειάς του, ως ένα βιωμένο έργο-κλουβί, που περικλείει τις ελευθερίες του μέσα σε παρενθέσεις. Τα πρόσωπα, οι αυτοπροσωπογραφίες του, τα βλέμματα δεν συμμετέχουν στον ίλιγγο. Η ματιά του είναι ανακριτική και αυτάρεσκη, αμφίβολη, κυκλοφορεί σε αινιγματικούς χώρους, μέσα στο πλαίσιο ενός καθρέφτη. Η ζωγραφική του Γιώργου Τσόλη είναι μια καίρια προσθήκη στην ευαισθησία μας, είναι θαρραλέα, εξαρτάται από το προσωπικό, το βιωματικό, το συγκεκριμένο, αισθάνεται τον χώρο που ζωγραφίζει ως μια φωλιά, όπου οι ασυνήθιστες πραγματικότητές του ανήκουν απόλυτα φυσικά σε αυτό το περιβάλλον. Όσο και να βαθαίνει κανείς στους πίνακές του, πάντα μένει κάτι σκοτεινό, κάτι που περισσεύει κι αντιστέκεται στην πλήρη κατανόησή τους, το ιδίωμά του κυριολεκτεί με τον δικό του τρόπο, χωρίς να διαλύει απολύτως το μυστήριο».


Info: Haunted Youth: Τρίτη-Παρασκευή 11.00-15.00 & 18.00-21.00, Σάββατο 11.00-15.00.  Ως 26/11. Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος - Δεξαμενή, Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, 2107294342

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΏ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ