Αρχειο

Τα πρόσωπα της «μετατόπισης» αποτυπώνονται στον καμβά

Η C. Robora και το «Nothing remains the same» στην Γκαλερί 7

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326409-673763.jpg

H C. Robora είναι μία καλλιτέχνης ανθρώπινης φιγούρας μέσα σε αφηρημένα τοπία. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αυστραλία, οι καλλιτεχνικές της ιδέες διαμορφώνονται μέσα από τις διαφορετικές κουλτούρες: της Αυστραλίας, όπου γεννήθηκε, και της  Ελλάδας, όπου μεγάλωσε, οι οποίες έχουν «εγκατασταθεί» στο υποσυνείδητό της. Ο πατέρας της ήλπιζε ότι «μία μέρα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα» λέγοντάς της ιστορίες για το πόσο κοντά είναι οι ουρανοί, αφενός για το μέρος όπου οι θεοί συνήθιζαν να ζουν, και αφετέρου για τα τεράστια, άδεια και ανοιχτά Αυστραλιανά τοπία. Όλα αυτά οδήγησαν στην αίσθηση της «μετατόπισης» που τώρα καταθέτει στα έργα της και διαμορφώνουν τα πιστεύω της.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τη φυσική ανάγκη ενός ανθρώπου να βρει ένα μέρος όπου ανήκει, ένα χώρο όπου κάποιος μπορεί να βρει ηρεμία».

Το καλλιτεχνικό της ταξίδι ξεκινάει αρχικά από τη νομαδική σειρά «No Man' s Land», με τεράστια τοπία και ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τον τόπο τους, μέχρι τη σειρά «In Man’s Land» όπου η αίσθηση του «ανήκειν» και της «αποδοχής» χωρίς ανασφάλειες, στοχασμούς και αμφιβολίες μπορούν να ανιχνευτούν.

Με την πάροδο του χρόνου, η κατανόηση της C. Robora για τον κόσμο αλλάζει και η αίσθηση της «μετατόπισης» εξασθενεί. Η τελευταία της προσπάθεια είναι πορτραίτα και οι προσωπικότητες πίσω από αυτήν στην έκθεση «Nothing remains the same» στην Γκαλερί 7.

Η αγάπη της για τα τοπία και για τις μοναχικές φιγούρες έχει επηρεαστεί από τους Casper David Friedrich και William Turner.

iNFO: Chris Robora, «Nothing remains the same». Ως 22 Οκτωβρίου 2016 , Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-14.00 & 18.00-21.00. Τετάρτη & Σάββατο 11.00-15.00. Γκαλερί 7, Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, 2103612050

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ