Αρχειο

Next big thing

Γι' αυτούς θα μιλάμε τη χρονιά που έρχεται

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2013
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31757-71645.jpg

ΦΩΤΟ: ILIAS AGIOSTRATITIS (iliasagios@yahoo.com)

Minor Project


Το μουσικό τους ταξίδι ξεκίνησε από την Πάτρα – δεν είναι τυχαία πόλη για αγγλόφωνα «indie» συγκροτήματα. Ο Στάθης Δράκος, ο Βίκτωρ Φορλίδας, ο Αλέξανδρος Μπαλτάς, ο Γιώργος Κολοκυθάς και η Μαρία Καρέτσου συνέχιζουν την παράδοση της πόλης μέσα από το σχήμα που δημιούργησαν εκεί ως φοιτητές. Επιρροές από την «μπιτλική» ποπ μελωδικότητα, στοιχεία από το neo-folk ήχο που φοριέται πολύ στη νέα αθηναϊκή μουσική πραγματικότητα και αναφορές στις ενορχηστρώσεις του Μάνου Χατζιδάκι με τον «Reflections» τρόπο που απέδωσαν οι Raining Pleasure.
Έκαναν το πρώτο τους λάιβ στο Six D.O.G.S. και τα κομμάτια του στεγάστηκαν στην ΑntelmaMusic του Στάθη Δρογώση, όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους «In Colors». Όπως λένε οι ίδιοι για το άλμπουμ τους: «Αν είχαμε ελπίδα για μια ζωή που ευτυχώς ή δυστυχώς δεν θα είχε χρώμα, ή τουλάχιστον χρώμα που σε κάνει να μισείς και να στέκεσαι απέναντι αντί να στέκεσαι δίπλα, θα διαλέγαμε αυτόν ακριβώς τον τρόπο». Την πολύχρωμη οδό ονείρων, δηλαδή. -ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


n

ΦΩΤΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ (schoustoulakis@gmail.com)

City of Errors


«Είμαστε η πρώτη διαδραστική πλατφόρμα που έχει στόχο να αφυπνίσει τους Αθηναίους αλλά και τους πολίτες όλων των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να παρέμβουν στην παρακμή των πόλεων αλλάζοντας συμπεριφορά και αναλαμβάνοντας συλλογική δράση. Μέσα από τη διασταύρωση διάφορων οπτικοακουστικών μέσων, το City of Errors προσπαθεί να δώσει ένα μικρό κίνητρο στον καθένα από εμάς για να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης μας σε καθημερινή βάση.

Ξεκινήσαμε με το Life in a City Full of Errors, μια διαδικτυακή σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που διηγείται ιστορίες για τα καθημερινά «λάθη» της Αθήνας από την οπτική γωνία των λίγων συμπολιτών μας που δεν τα προσπερνούν, όπως όλοι μας, αλλά αντίθετα προσπαθούν να αντιδράσουν σε αυτά μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις. Λάθη όπως η έλλειψη αλληλεγγύης, η αδιαφορία, η αγένεια, η αδράνεια, η απομόνωση. Έχουμε ανεβάσει ήδη 5 επεισόδια στην ιστοσελίδα μας και προσπαθούμε να ανεβάζουμε ένα βίντεο το μήνα.


Τώρα ετοιμάζουμε το City of Terrors, μια διαδραστική εφαρμογή με στόχο τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων από βίντεο, φωτογραφίες και ήχο με ιστορίες ανθρώπων που προσπαθούν να αντισταθούν στην εξαθλίωση της πόλης τους. Το City of Terrors είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι όπου καλούμε από τώρα όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες που έχει στη διάθεσή του (κυρίως στο κινητό του) και να λάβει μέρος στο εγχείρημά μας, διαδίδοντας μέσα από οπτικοακουστικό υλικό που θα μας στείλει την ενεργή του παρέμβαση στα προβλήματα της πόλης που ζει».
 Δείτε τη δουλειά τους στο www.cityoferrors.com -ΛΕΝΑ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗ




n

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΑΤΟΣ Οι ηθοποιοί με τη σκηνοθέτρια Σοφία Βγενοπούλου

Grasshopper

Οι «ακρίδες» ορμούν και σε ελάχιστο χρόνο έχουν καταβροχθίσει όποια ανάμνηση «ενήλικης» παράστασης έχεις δει. Μπορεί ηλικιακά οι ηθοποιοί (Θανάσης Μεγαλόπουλος, Θεανώ Μεταξά, Μιχάλης Πανάδης, Ελίνα Ρίζου) να μην απέχουν πολύ από τους έφηβους ήρωες του έργου «Ελεύθερα Ύδατα», αυτό όμως δεν φτάνει για να δικαιολογήσει το πώς κατάφεραν να «είναι» έφηβοι. Χρειάζεται ταλέντο, ένα κείμενο-διατριβή στην εφηβική οργή (Γιάννης Τσίρος) για να σε εμπνεύσει και μια ικανή σκηνοθέτρια (Σοφία Βγενοπούλου) για να σε καθοδηγήσει. Η απόδειξη πως «η ισχύς εν τη ενώσει» μπορεί να δημιουργήσει μια παράσταση που οφείλουμε να δούμε όλοι. Τόσο απλά. 
-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107, 210 9005.800


n

ΦΩΤΟ: ΚΟΣΜΑΣ ΚΟΥΜΙΑΝΟΣ

Ηλιάνα Μαυρομάτη

Ας αρχίσουμε, για να τελειώνουμε και γρήγορα, με το κλισέ: το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά. Όπου για το ζυγωτό ευθύνονται οι ηθοποιοί Λίλα Καφαντάρη και Βασίλης Μαυρομάτης. Η θεατρική της εμφάνιση στο «La Chunga» μας υποχρέωσε να ψάξουμε στο πρόγραμμα της παράστασης για να βρούμε ποιο είναι αυτό το αναγεννησιακής ομορφιάς πλάσμα που ξεσηκώνει άνδρες και γυναίκες στο απόμερο περουβιάνικο καφενείο. Νιώσαμε ντροπιασμένοι που δεν είχαμε πάρει νωρίτερα χαμπάρι το ταλαντούχο κορίτσι – για να ανακαλύψουμε πως ήταν η πρώτη της εμφάνιση στο σανίδι. Φέτος, πάλι στο Επί Κολωνώ, αναμετριέται ως κόρη με δύο σαρκοβόρες μανάδες (Καραμπέτη, Κομνηνού σε εναλλασσόμενη διανομή) στο «Κίεβο» του Σέρχιο Μπλάνκο. Και καταφέρνει να επιβιώσει. Και να της μείνει κουράγιο να δουλέψει ως βοηθός της σκηνοθέτριας Ελένης Σκότη στο ανέβασμα της «Ολεάννας», ενώ στο μεταξύ έπαιξε σε τρεις ταινίες μικρού μήκους, κέρδισε μια υποψηφιότητα για βραβείο και έπαιξε σε μια κινηματογραφική αυστραλέζικη παραγωγή. Η ταυτότητά της γράφει: ετών 26. -ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ

Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, 210 5138.067


Η φωτογράφηση έγινε στα πλαίσια του σεμιναρίου «ATHENS VOICE-Δημιουργώντας ένα editorial». Μια συνεργασία της A.V. και της σχολής οπτικοακουστικών μέσων και νέων τεχνολογιών New School Athens. Διαβάστε εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ