Αρχειο

100 εκατομμύρια θάνατοι μέχρι το 2030

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26557-60914.jpg

Η ανακοίνωση είναι σημερινή, την αναμεταδίδει το Reuters και έρχεται από την διεθνή, ανεξάρτητη, ανθρωπιστική οργάνωση DARA:

Μέχρι το 2030, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πεθάνει και η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα έχει μειωθεί κατά 3,2% στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, εάν ο κόσμος δεν καταφέρει να αποτρέψει την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την έρευνα την οποία διεξήγαγαν για λογαριασμό 20 κρατών.

Η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου, η επίδραση που έχει στον πλανήτη, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ξηρασία και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, θα απειλήσουν πληθυσμούς και ανθρώπινες ζωές.

Έχει υπολογισθεί ότι 5 εκατομμύρια θάνατοι συμβαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής μόλυνσης, της πείνας και των νοσημάτων που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή και στις οικονομίες της βιομηχανίας εκπομπών άνθρακα. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 6 εκατομμύρια θανάτους μέχρι 2030 εάν συνεχίσει ο ίδιος ρυθμός εκπομπών καυσαερίου.

Η μετάβαση σε μία παγκόσμια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου το 0,5% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος αυτής της δεκαετίας.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη έρευνα στο daraint.org

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ