- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τι θα διαβάσει η ATHENS VOICE στην παραλία
Το team της A. V. ετοιμάζει βαλίτσες και διαλέγει τα βιβλία που θα διαβάσει στις διακοπές
Σκυλίσιες μέρες στο γραφείο, καθώς κοντοζυγώνει ο Αύγουστος και όλοι λιώνουν από τη ζέστη. Ευκαιρία να... δροσιστούμε με μία μικρή έρευνα εκ των έσω. Τι βιβλία σκοπεύει το τιμ της A.V. να διαβάσει, να προσπαθήσει να διαβάσει ή έστω να βάλει στις βαλίτσες των διακοπών;
Ντίνα Βλαχοπούλου
Η Ντίνα ως ευσυνείδητη μαμά διάλεξε βιβλίο αποκλειστικά για την μπέμπα της. Ή μήπως η μπέμπα το διάλεξε για αυτήν;
«Ένα κεράκι για το ρινοκεράκι», Ευγένιος Τριβιζάς, εικονογράφηση: Λάμπρος Κατσαντώνης (εκδ. Μεταίχμιο)
«Στη Ματίτα μου (4 χρονών) αρέσει πολύ να τις διαβάζω και εκείνη να βλέπει τις εικόνες. Αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα αγαπημένα της και δε σου κρύβω πως και μένα μ' αρέσει πολύ. Έχει υπέροχη εικονογράφηση με χρώματα που σε ξεκουράζουν και κείμενα που σε διασκεδάζουν. Κάθε φορά που το διαβάζουμε εκείνη θυμάται μέσα από τις εικόνες λέξεις και είναι σαν να το διαβάζουμε παρέα. Λέω λοιπόν για φέτος τις διακοπές να πάρω μόνο αυτό το βιβλίο και να ταξιδέψω μαζί της στον κόσμο του Ροδόλφου και της παρέας του».
Δήμητρα Γκρους
Πρότζεκτ Δήμητρας για καλοκαίρι 2013: να διαβάσει το "Εκατό Χρόνια Μοναξιά" από το τέλος προς την αρχή
«Αξολότλ και άλλα διηγήματα», Χούλιο Κορτάσαρ (εκδ. Πάπυρος)
«Τα διηγήματα του Χούλιο Κορτάσαρ στα ισπανικά πλάι στην ελληνική τους μετάφραση επειδή μου αρέσει αυτή η άλλη αίσθηση της πραγματικότητας που γεννούν και για εξάσκηση (ναι, είναι φιλόδοξο, αλλά αν όχι όταν έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο, τότε πότε;)»
«Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε», Τζίλιαν Φλιν (εκδ. Μεταίχμιο)
«Επειδή μου ’χει φάει τα αυτιά ο Δ.Μ. και επειδή σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι "ένα εμβριθές εγχειρίδιο για τις διαπροσωπικές σχέσεις"».
«Οι Ξεριζωμένοι», W. G. Sebald (εκδ. Άγρα)
«Γιατί το ύφος και η οικονομημένη γραφή είναι αρετές που δεν τις συναντάς παρά μόνο στους μεγάλους συγγραφείς... και φυσικά θα διαβάσω ό,τι άλλο ζηλέψω κατά τη διάρκεια των διακοπών».
Γιώργος Δημητρακόπουλος
O George θέλει πάντα να ξεχωρίζει. 'Nuff said.
«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και τώρα δεν μας παίρνει».
«Pet Sounds», Jim Fusilli (εκδ. Continuum)
«40 stories», Donald Barthelme (εκδ. Penguin)
«Το παιχνίδι των ματιών», Ελίας Κανέτι (εκδ. Καστανιώτη)
«Κατασκευάζοντας τον εχθρό», Ουμπέρτο Έκο (εκδ. Ψυχογιός)
«Fear of music», David Stubbs (εκδ. O Books)
«Η εποχή του κενού», Ζιλ Λιποβετσκί (εκδ. Νησίδες)
Μάρω Ζήνα
H Μάρω εξηγεί, λακωνικά βεβαίως, τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το "Ντελίριουμ"
Ντελίριουμ, David Sedaris (εκδ. Μελάνι)
«Πρόσφατα φιλοξενήσαμε στην εκπομπή του Δημήτρη «City Lover» Φύσσα «Πολιτική και Τέχνη» στο web radio της A.V. την εκδότρια του «Μελάνι» Πόπη Γκανά, για να συζητήσουν για «τον εκδοτικό της οίκο, την εκδοτική της φιλοσοφία, τις σειρές της, τα σημαντικότερα βιβλία που έχει εκδώσει, τη σχέση με τους συγγραφείς και μεταφραστές της, το παρελθόν της στο χώρο του βιβλίου κλπ.». Ένα από τα βιβλία που είχε φέρει μαζί της στο στούντιο ήταν το Ντελίριουμ του David Sedaris. Δε ξέρω τι με έπιασε αλλά φώναξα με θράσος «Το θέλω!». Την επόμενη μέρα μου το έστειλε, μαζί με μερικά ακόμα βιβλία που μου προτείνει να διαβάσω. Θα ξεκινήσω λοιπόν από τη Σκύρο με το Ντελίριουμ κι εύχομαι να προχωρήσω και στα άλλα».
Cocaine: An Unauthorized Biography, Dominic Streatfield (εκδ. Picador)
«Το βρήκα σε ένα σπίτι πριν 2 χρόνια και το «δανείστηκα». Θα το διαβάσω γιατί... "To tell the story of the twentieth century without reference to this drug and its contribution is to miss a vital and fascinating strand of social history. Και γιατί υποστηρίζει ότι ο Sigmund Freud είναι "υπεύθυνος" για τον πρώτο άνθρωπο που εθίστηκε στο speedball».
Δημήτρης Καραθάνος
Πέντε πληρωμένα κι ένα δωρεάν (Athens Voice Books)
«Οι κεραίες της εποχής μου», Ανταίος Χρυσοστομίδης (εκδ. Καστανιώτης)
«Ανθολογημένες συνεντεύξεις της ομώνυμης τηλεοπτικής εκπομπής με μυθιστορηματική γλώσσα και ένα παλμαρέ φιλοξενουμένων που θα προκαλούσε την αντιζηλία ακόμη του Paris Review of Books».
«Η τριλογία του Βερολίνου», Philip Kerr, (Κέδρος)
«Επίτομη έκδοση των πρώτων περιπλανήσεων του Μπέρνι Γκούνθερ, του εθιστικότερου, ερωτομανέστερου και πιο σπινθιροβόλου ρητορικά ντετέκτιβ που επινοήθηκε από το νέο-νουάρ, με φόντο τα ρημαγμένα τοπία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».
«Επικίνδυνος Οίκτος», Stefan Zweig (εκδ. Άγρα)
«Απολαύσαμε στο παρελθόν κάμποσες νουβέλες του αυστριακού στιλίστα της φόρμας χάρη στις καλαίσθητες σε βαθμό φετιχισμού κυκλοφορίες των εκδόσεων Άγρα. Έφτασε η στιγμή να διαβάσουμε και τη μοναδική του μυθιστορηματική κατάθεση».
«Η ώρα των κατασκόπων», John Le Carrè (εκδ. Καστανιώτης)
«Ολόφρεσκη μετάφραση του «The Looking Glass War», έργου που ακολούθησε τον «Κατάσκοπο που γύρισε από το κρύο», διατηρώντας εφάμιλλο αφηγηματικό σφρίγος και φιλοσοφικό πλούτο».
«Αντίλαλοι νεκρών», Johan Theorin (εκδ. Μεταίχμιο)
«Την τελευταία διετία το Μεταίχμιο επιδίδεται σε ένα εκδοτικό τσουνάμι κυκλοφοριών της πιο μοσχοπουλημένης λογοτεχνίας της Ευρώπης, του σκανδιναβικού αστυνομικού. Τούτος εδώ ο πολυμεταφρασμένος Σουηδός που αρέσκεται να μπολιάζει ψήγματα φαντασιακού στο νουάρ του, έρχεται να συναπαρτίσει τη λίστα».
«Η φοβερή τροπή των πραγμάτων», Σώτη Τριανταφύλλου (εκδ. Athens Voice Books)
«Την ακολουθώ ευλαβικά εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Δε βλέπω το λόγο να πάψω να το κάνω. Αντιθέτως».
Βαγγέλης Κορωνάκης
Αν και μη φαν της μυθοπλαστικής λογοτεχνίας υπέκυψε σε άνωθεν πιέσεις και θα διαβάσει μυθιστόρημα. Κατά τα άλλα, τυπικά, ελαφρά βιβλία παραλίας για μεσημεριανή ντάγλα και υπνάκο
«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε», Τζίλιαν Φλιν (εκδ. Μεταίχμιο)
«Γιατί έχει φαγωθεί ο Μαστρογιαννίτης στο απέναντι γραφείο ότι είναι αριστούργημα».
«Η Εποχή της Δωρεάς» & «Ανάμεσα στα Δάση και τα Νερά», Πάτρικ Λη Φέρμορ (εκδ. Μεταίχμιο)
«Κορυφαία ταξιδιωτική λογοτεχνία από έναν άνθρωπο που θα ήθελα να είχα ζήσει τη ζωή του. Τα δύο βιβλία περιγράφουν μέρος του ταξιδιού του με τα πόδια από την Αγγλία στην Κωνσταντινούπολη το 1933 σε ηλικία 18 ετών».
«The Second World War», Winston Churchill (εκδ. Pimlico)
«O B' Παγκόσμιος Πόλεμος με τα μάτια ενός από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του. Περιμένει υπομονετικά μήνες στη βιβλιοθήκη μου και μόνο στις διακοπές υπάρχουν ελπίδες να ολοκληρωθεί τέτοιο «τούβλο» 1000+ σελίδων...»
«My Silent War», Kim Philby (εκδ. Modern Library)
«Ψυχρός Πόλεμος - αγαπημένο θέμα. Και τα απομνημονεύματα του μεγαλύτερου βρετανού κατασκόπου της KGB απαραίτητο ανάγνωσμα».
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
Ο Δημήτρης διψάει για εκατόμβες αίματος και χαμένες πατρίδες. Πόνος να υπάρχει.
«Τρόμος σε τρεις πράξεις», Κάριν Σλότερ & «Βάναυσα λόγια», Λουίζ Πένι (εκδ. Ψυχογιός), «Αντίλαλοι νεκρών», Johan Theorin (εκδ. Μεταίχμιο), «Τα μαύρα πρόβατα», Γκούναρ Στόλεσεν (εκδ. Πόλις)
«Διακοπές χωρίς αστυνομικό μυθιστόρημα δεν γίνεται. Επιπλέον του Στόλεσεν γιατί μου αρέσει ο ντετέκτιβ του Βαργκ Βέουμ (τον γνωρίσαμε στα 2 προηγούμενα βιβλία του), που είναι η νορβηγική εκδοχή του Φίλιπ Μάρλοου».
«Oι κεραίες της εποχής μου», Ανταίος Χρυσοστομίδης (εκδ. Καστανιώτη)
«Λάτρης της ομώνυμης εκπομπής του (με την Μικέλα Χαρτουλάρη» είμαι περίεργα κίτρινος για τις εντυπώσεις του κυρίως από τους συγγραφείς: Μάριο Βάργκας Λιόσα, Τζον Λε Καρέ, Μωρίς Αττιά, Άλαν Χόλινγκχερστ, Κάρλος Φουέντες, Χανίφ Κουρέισι».
«Η άγνωστη τρομοκράτισσα», Ρίτσαρντ Φλάναγκαν (εκδ. Άγρα)
«Το διάβασα διαγωνίως, κατάλαβα πως είναι εξαιρετικό, το δάνεισα, και υποσχέθηκα να το διαβάσω το καλοκαίρι γιατί στο μεταξύ έσκασαν "άλλες υποχρεώσεις"».
«Μνήμες της Κωνσταντινούπολης», Αχμέτ Ουμίτ (εκδ. Πατάκη)
«Ως γκουμούτσα που είναι (σελ. 686) το αφήνω για το τέλος. Ο λόγος που το διαβάζω είναι ένας: Κωνσταντινούπολη».
Παναγιώτης Μένεγος
Ο Παναγιώτης ακόμα μετανιώνει που μπέρδεψε το "Υποβρύχιο" με το καινούριο τεύχος του Rolling Stone στο βιβλιοπωλείο του αεροδρομίου. Καταραμένα hipsterοεξώφυλλα.
«Είναι από τα αγαπημένα τελετουργικά όλου του χρόνου. Το βιβλιοφιλικό μενού των διακοπών. Κάθε χρόνο βάζω πολλά στη βαλίτσα, σίγουρα δεν τα διαβάζω όλα, αλλά η παρουσία τους προκαλεί ασφάλεια και καταπολεμά τις τύψεις που πέρασα άλλον έναν χειμώνα ως ίντερνετ τζάνκι. Για φέτος προγραμματισμένα είναι:
«Η τριλογία της Μασσαλίας», Ζαν-Κλωντ Ιζζό (εκδ. Πόλις)
«Ήρθε η ώρα της τρίτομης επανέκδοσης των νουάρ περιπετειών του Φάμπιο Μοντάλ στην αλήτισσα, βρώμικη πλην γοητευτική Μασσαλία».
«Υποβρύχιο», Τζο Ντάνθορν (εκδ. Ίνδικτος)
«Το ψυχεδελικό εξώφυλλο με τις ιστορίες του έφηβου Όλιβερ που, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί τις σεξουαλικές επαφές των γονιών του για να καταλάβει αν θα χωρίσουν, μένει επιλαχόν από το 2011. Φέτος, λέω να το τιμήσω…»
«It’s So Easy (And Other Lies)», Duff McKagan (εκδ. Touchstone)
«Πριν βάλετε την ετικέτα cheesy στην αυτοβιογραφία του μπασίστα των Guns ‘N’ Roses, σκεφτείτε αν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την παραλία από 383 σελίδες γεμάτα παρασκηνιακά κουτσομπολιά από την sex, drugs & hard rock υπέρβολή των G’N’R πίσω στα late ‘80s».
«How Soon Is Now?», Richard King (εκδ. Faber & Faber)
«Πώς φτιάχτηκαν τα σημαντικότερα labels που όρισαν αυτό που σήμερα indie μουσική σκηνή; O King το ψάχνει καλύπτοντας την περίοδο 1975-2005 με ετικέτες όπως Rough Trade, 4AD, Warp, Domino κτλ. που κυκλοφόρησαν τη μουσική της ζωής μας».
Γιάννης Νένες
Το ένα σου ανοίγει την όρεξη, το άλλο λιγότερο.
Ντελίριουμ, David Sedaris (εκδ. Μελάνι)
«Αν ψάχνεις για συμπόνια, μπορείς να τη βρεις στο λεξικό, ανάμεσα στα σκατά και τη σύφιλη». (Γι' αυτό).
Λευκαδίτικα μαγειρέματα, Εύη Βουτσινά (εκδ. Fagotto)
«Το διαβάζω κάθε καλοκαίρι και σε μερικά σημεία δακρύζω».
Τάκης Σκριβάνος
Ως γνήσιο παιδί της πιάτσας και κάτοικος Ψυρή, ο Τάκης ο Συνοικιακός και στις διακοπές ακόμα επιλέγει να διαβάζει τη ζωή του
«Τα παιδιά της πιάτσας», Νίκος Τσιφόρος (εκδ. Ερμής)
«Θα το διαβάσω γιατί είναι και αστείο και ενδιαφέρον, περιγράφοντας τη δραστηριότητα του περιθωρίου συνήθως σε βάρος των νομοταγών πολιτών».
«Η ιστορία της συνοικίας του Ψυρή», Γιάννης Καιροφύλας (εκδ. Φιλιππότη)
«Εννιά μέρες μακριά από την Αθήνα θα μου λείψει του Ψυρή και θα χρειάζομαι ένα υποκατάστατο».
Ελίζα Συναδινού
Η Ελίζα θα πάρει μαζί της το βαρύ πυροβολικό που πάντα πιάνει στις διακοπές - μία τζούρα Ελύτη - αλλά αν δεν πιάσει ούτε αυτό, θα ενισχύσει οικονομικά το second-hand bookstore του νησιού
«Ο μικρός Ναυτίλος», Οδυσσέας Ελύτης (εκδ. Ίκαρος)
«Το παίρνω στις διακοπές μου κάθε χρόνο, γιατί δεν υπάρχει βιβλίο που να σου ηρεμεί περισσότερο το μυαλό στο νησί. Μου αρέσει να φαντάζομαι ότι είναι γραμμένο σε κάποια ερημική παραλία, για αυτό οι σελίδες του σου μεταφέρουν λίγη από την ευγένεια της θάλασσας, του άσπρου των Κυκλάδων, του ανέμου στα νησιά, ακόμη και σκόρπιες λέξεις να διαβάζεις».
«Μισοκοιμισμένοι μες τις βατραχοπιτζάμες μας», Τομ Ρόμπινς (εκδ. Αίολος)
«Τον λατρεύω τον Ρόμπινς γιατί είναι παλαβάρας. Αυτό είναι από τα (λίγα) βιβλία του που δεν έχω διαβάσει, και ήρθε η ώρα να αποκαταστήσω αυτό το λάθος!»
«Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο», Σελ Σίλβερσταϊν (εκδ. Δωρικός)
«Είναι το αγαπημένο βιβλίο μιας φίλης, μου έδωσε να διαβάσω ένα απόσπασμα, εντυπωσιάστηκα, μου θύμισε λίγο το Μικρό Πρίγκηπα. Θέλω να το διαβάσω!»
«Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά», Αύγουστος Κορτώ (εκδ. Καστανιώτη)
«Έχω διαβάσει μόνο ένα βιβλίο του, το «μικρό βιβλίο των βίτσιων», που εκτός του ότι είναι νομίζω το βιβλίο που έγραψε όταν ήταν 20 ετών, μάλλον παραήταν σοκαριστικό για την υπέροχη παραλία στην οποία βρισκόμουν και δεν με τρέλανε. Επειδή όμως τα κείμενα του τα βρίσκω φανταστικά και όπου τα πετυχαίνω τα ξεκοκαλίζω, φαντάζομαι ότι τούτο δω θα ναι ό,τι πρέπει».
Το βιβλίο φάντασμα, συγγραφέας Άγνωστος
«Είναι αυτό το άγνωστο βιβλίο, που το βρίσκεις στο βιβλιοπωλείο του νησιού όταν οι προμήθειες σου σε αναγνώσματα τελειώνουν. Καταχωνιασμένο ανάμεσα σε παλιές εκδόσεις Μίκι Μάους και Μικρού Ήρωα, καταπατημένο από τα μπεστ σέλερ της εποχής, δίπλα σε κάτι κουλά βιβλία που δεν θα καταλάβουμε ποτέ πως βρήκαν τη θέση τους στο μέρος αυτό, σε περιμένει το βιβλίο σου: σκονισμένο, από κάποιον συγγραφέα που δεν έχεις ακούσει ποτέ πριν, ένα βιβλίο που δεν θα διάλεγες ποτέ να αγοράσεις αν είχες περισσότερες επιλογές. Ας όψεται η ανάγκη, είπες και το διάλεξες δειλά δειλά. Και σε αποζημίωσε και με το παραπάνω. Κάπως έτσι, εγώ διάβασα πέρυσι το «Αγαπητέ Θεέ». Ανυπομονώ να δω ποιο θα είναι το φετινό».
Λένα Χουρμούζη
Ανάλαφρα αναγνώσματα για το καλοκαίρι επιλέγει η Λένα. Εγκλήματα στην πανσιόν, εγκλήματα στους Ολυμπιακούς, εγκλήματα στην Ντάουνινγκ Στρητ. Αλίμονο σε όσους κάθονται στη διπλανή ξαπλώστρα: μεταξύ φρέντο και αντηλιακού, να βλέπεις τη Μάγκι μπροστά σου.
«The Downing Street Years», Margaret Thatcher (εκδ. HarperCollins)
«To στοίχημα του καλοκαιριού, αν όχι της χρονιάς. Να διαβάσω τις 862 σελίδες του "Margaret Thatcher: The Downing Street Years". Ο ορισμός της αποκρατικοποίησης. Κάνει και για μαξιλαράκι στην παραλία».
«Τρελαθήκαμε Εντελώς», Φρέντυ Γερμανός, (εκδ. Καστανιώτη)
«Στις διακοπές κόβω τις εφημερίδες με το μαχαίρι. Μάλλον τις έχω κόψει γενικώς, γιατί δεν βρίσκω ένα ευθυμογράφημα σαν του Φρέντυ Γερμανού. Όλοι οι αρθογράφοι είναι τόσο σοβαροί και προβληματισμένοι. Τόσο διδακτικοί. Έλεος πια!.
Και στην παραλία νουάρ μαζί με το μαύρισμα:
«Περίπτωσις Χ», Γιάννης Μαρής (εκδ. Ατλαντίς)
«Έγκλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα».
«Εγκλήματα στην "Πανσιόν Απόλλων"», Ανδρέας Αποστολίδης (εκδ. Άγρα)
«Έγκλημα σε μια λουτρόπολη την ώρα που στην Αθήνα τα πολιτικά κόμματα ετοιμάζονται για τις πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά την Χούντα. Η γενιά της μεταπολίτευσης».
«Κατ' εξακολούθηση», Πέτρος Μάρκαρης (εκδ. Πατάκη)
«Στο πλοίο για το νησί. Τελείως ταξιδιάρικο».
Κωνσταντίνος Τζήκας
Σπάνια διαβάζω βιβλίο που δεν έχει κακομούτσουνο ή σκιαγμένο στο εξώφυλλο
«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε», Τζίλιαν Φλιν (εκδ. Μεταίχμιο)
Παρότι δεν αγοράζω συχνά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει πολύ πρόσφατα (και) για οικονομικούς λόγους, δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε αυτό εδώ. Συνέβαλε βέβαια και η ενδογραφειακή προπαγάνδα (hint, hint) ότι είναι πολύ καλό (ισχύει). Το έχω ήδη ξεκινήσει και θα το ολοκληρώσω μάλλον εν πλω.
«Là-Bas», J. K. Huysmans (εκδ. Dedalus Books)
Μόλις είδα το εξώφυλλο (υπέροχος πίνακας του Aubrey Beardsley) ήξερα πως θα το αγοράσω. Κατάδυση στους σατανιστικούς κύκλους του Παρισιού στα τέλη του 19ου αιώνα, παρακμιακή ατμόσφαιρα, ανθρωποθυσίες α λα fin-de-siècle – πως γίνεται να μη σου αρέσει;
«The Chronicles of Blarnia», Michael Gerber (εκδ. Orion)
Σπάνια διαβάζω αστεία βιβλία, αλλά χρειαζόμουν επειγόντως ένα για τις διακοπές και αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα που έχω στη βιβλιοθήκη. Παλαβή παρωδία των «Χρονικών της Νάρνια». Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω διαβάσει κανένα από τα ορίτζιναλ βιβλία του Λιούις, αλλά έχω δει τη σειρά του BBC, οπότε, δεν βαριέσαι.
«Dracula», Μπραμ Στόκερ (εκδ. Wordsworth)
Ένα κλασικό βιβλίο που δεν έτυχε να διαβάσω ποτέ. Ενόψει ταξιδιού στην Τρανσιλβάνια, δρομολογείται η ανάγνωσή του.
«Haunted», Τσακ Παλάνιουκ (εκδ. Vintage)
Προσπάθησα κανα-δυο φορές να το διαβάσω. Την πρώτη σοκαρίστηκα με την πρώτη ιστορία και σταμάτησα και την επόμενη βαρέθηκα μετά την τρίτη ιστορία. Πρέπει όμως να το επιχειρήσω εκ νέου.
«Εκ Βαθέων», Μαρί Καρντινάλ (εκδ. Ωκεανίδα)
Καμία σχέση με το «De Profundis» του Ουάιλντ. Παλιά, δυσεύρετη έκδοση (’82), σχετικά άγνωστο βιβλίο, αλλά έχει πάντα ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις αφανή πράγματα. Αυτοβιογραφικό βιβλίο, ουσιαστικά συνεντεύξεις της συγγραφέως με την ψυχαναλύτριά της με έμφαση σε ζητήματα όπως ο έρωτας, η τέχνη κλπ.
Άντε, καλό καλοκαίρι και καλό διάβασμα!